Nie dziwię się, ciężką noc miałaś
Tak się zastanawiam

Nerwy i nieregularne, nieprawidłowe żywienie jak najbardziej mogą powodować problemy z żołądkiem. Pewnie lekarze wiedzieli co robią zapisując Tobie tabletki, ale wydaje mi się, że trzeba na ten temat spojrzeć trochę szerzej. Łatwo jest zapisać tabletki, ale czy ktoś zalecił Tobie kompleksową zmianę diety, a nie tylko usunięcie kawy i herbaty? Czy wiesz, że słodycze, mięso, mąka w każdej postaci, alkohol, pikantne przyprawy i parę innych produktow zwiększają wydzielanie kwasów? Sprawdź czy dostajesz leki zobojętniające kwas, czy obniżające jego wydzielanie. Leki zobojętniające długo stosowane mogą powiększyć problem

Tabletki same w sobie też zawsze szkodzą, tylko na coś innego

Moim zdaniem zawsze warto szukać lepszych metod, żeby sobie pomóc, o ile są
Przy chorobach żołądka generalnie nie powinno się pić zimnych płynów. To, że nie możesz pić herbaty, rozumiem jako zakaz picia czarnej herbaty. Ziołowe, owocowe (bez cukru) powinny być ok.
Nie zgadza mi się też ból nóg. Przy silnym zakwaszeniu organizmu powinny chyba boleć stawy, a nie całe nogi
Generalnie nie ufam lekarzom i każdą receptę oglądam i analizuję trzy razy zanim zdecyduję się na leczenie. Z mojego doświadczenia (i osób mi bliskich) wynika, że lekarze najczęściej leczą objawowo, czasem nawet bez badań potwierdzających diagnozę. Ja wolę likwidować przyczynę niż skutek

Podkreślam jednak, że lekarzem nie jestem, proszę więc nie traktować tego co piszę zbyt serio
SecretFire - człowiek się całe życie uczy