Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 13, 2010 19:05 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Odpisałam :)
Na szczęście czuje się już dużo lepiej. A maluszki rosną w oczach :love:

:arrow: Tutaj filmik
Ten największy pieszczoch i najbardziej zaradny to podrzutek Mikołajek vel Wrocek vel Podróżniczek. Łatwo go odróżnić, bo 2 córeczki Ofelii są takie bardziej puchate, a jedna ma cudowną rudą strzałkę przez całe czółko i nosek.
W sąsiednim pokoju Celestynka z ogromną zgrają swoich i nieswoich maluchów. Biedna koteczka już nie wyrabia :crying: Bo maluchy, chociaż już samodzielne, to...

Obrazek

Obrazek Obrazek Małe Celestynki

A jest ich razem 11 albo i 12... już straciłam rachubę :oops: Cxzwórka jej rodzonych ma już ok 8 tygodni, adoptowane pięcioraczki ok 6, niedawno doszedł biało-czarny ok 8-tyg. Laluś.
A w piątek podsunięto jej jeszcze znalezione 5-tyg maleństwo. Podobno je przyjęła, ale tak obserwowałam wczoraj ze smutkiem, że maleństwo jest bardzo przestraszone smutne i chowa się pod szafki. Kiedy go podsunęłam, kotka zaczęła prychać i warczeć. Wcale się jej zreszta nie dziwię, bo widać, że jest już wyczerpana. Kiedy go przystawiłam, trochę podstępem, do cyca, maleństwo przyssało się łapczywie, mruczało i miętosiło, nie zwracając uwagi na niechęć kotki. I chyba nie tyle spragnione było jedzenia, bo wcześniej pojadło trochę puszeczki i popiło mleczka dla kociąt, co przytulenia, ciepła i poczucia bezpieczeństwa. Martwię sie o tego kociaka :cry:

Obrazek Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Nie cze 13, 2010 19:50 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Obrazek
Tak mi się skojarzyło...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie cze 13, 2010 20:37 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Uwierz mi, że mi dokładnie tak samo.!!! Jak zobaczyłam tę scenę, to powiedziałam:"Zupełnie jak ta rzymska wilczyca"
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie cze 13, 2010 20:53 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

No to, Ciotko A. :arrow: jak tam są jakieś chłopaki, trzeba im dać Romulus i Remus :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie cze 13, 2010 21:05 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Okrusio jest taki śliczny i wielka szkoda, że nie ufa ludziom, ale może jeszcze jest nadzieja...
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Nie cze 13, 2010 21:31 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

O, jesteś :D Okruszek już się nie mógł doczekać 8)
Przytulaczkiem to on pewnie już nigdy nie będzie, ale może przynajmniej polubi ludzi... Tak było z dzikim Stefanem, dziką Mruffką, dzikim Samsonem...
Obrazek

agnes_czy

Post » Pon cze 14, 2010 0:06 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

pixie65 pisze:No to, Ciotko A. :arrow: jak tam są jakieś chłopaki, trzeba im dać Romulus i Remus :mrgreen:

:D :ok:
Główkuj dalej, Ciotko D, bo wygląda na to, że cała czwórka rodzonych Celestynki to synowie.
Obrazek

agnes_czy

Post » Pon cze 14, 2010 7:51 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

agnes_czy pisze:
pixie65 pisze:No to, Ciotko A. :arrow: jak tam są jakieś chłopaki, trzeba im dać Romulus i Remus :mrgreen:

:D :ok:
Główkuj dalej, Ciotko D, bo wygląda na to, że cała czwórka rodzonych Celestynki to synowie.

No to jeszcze :arrow: Gajusz i Juliusz :D
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon cze 14, 2010 10:08 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Podziwiam i podziwiam sesję Okruszka :1luvu:
Paradoksalnie może właśnie dlatego, że może obyć się bez człowieka dość dobrze znosi życie w schronisku. Wygląda zdrowiutko, futerko śliczne i chyba nawet jakaś fałdka na brzuszku by się znalazła :mrgreen:
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Wto cze 22, 2010 12:20 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Zajrzyjcie na wątek staruszka, podwórkowego wetarena Hrabiego, Lisabeth pilnie szuka dla niego DT/DS ....
viewtopic.php?f=1&t=112266
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Nie lip 04, 2010 13:34 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Oj, znów zaniedbałam wątek :oops: Nie wiem, od czego tu zacząć...
Najpierw od przykrego- smutno mi donieść, że Radek został uznany za wolno żyjącego i wypuszczony na wolność. Martwię się o niego :( Latem to jeszcze jako-tako, ale jak przyjdzie jesień... zima...

Oliwka z apmutowanym ogonkiem musi chodzić w garnku na łebku, bo wygryza sobie na kikuciku i u nasady ranki aż do krwi. Koteczka jest rozdrazniona i obolała- z jednej strony chciałaby się pomiziać, a zdrugiejmści sie na miziającej ręce za odczuwany ból. Po zmyciu brudu futerko pojaśniało i zrobiło się piękne, puszyste, jasno srebrne.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Część młodzieży, w tym dwa Kasztanki i Szafran "awansowały" z Kociarenki do Kocich Ogrodów, bardzo im się tam podoba, ale są przestraszone, bo starzy mieszkańcy pokazują im ich miejsce w szeregu.
Już nie pamiętam, czy zamieszczałam gdzieś wcześniej w wątku filmiki z Kocich Ogrodów.
Do obejrzenia:
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=chhjKvo3eYc

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=A1v0vzEMBbM

W kociątkach już się pogubiłam, bo stale coś przybywa, coś ubywa, małe rosną jak na drożdżach i po tygodniu trudno rozpoznać, kto jest kto... Najważniejsze, że wszystkie zdrowe... Celestynka baaaardzo zmęczona macierzyństwem (trudno się dziwić- ze12 ich wychowała i jeszcze sterylkę w międzyczasie przeszła).
Tu jedna z jej córeczek-słodka i przytulasta, ale, jak widać, wyrośnie z niej łoooooowna kotka :!:
Na filmach nie słychać dobrze, ale warczy i prycha, jak prawdziwa tygrysica :D

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=WWhAAWVY0J0

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=ZIEl79E71wk

A Wrzesiek został Kotem-Filozofem i publikuje eseje na naszej stronce- można poczytać w zakł. "Świat według Wrześka" :D (patrz banerek)

Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie lip 04, 2010 18:24 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Cudna malutka :1luvu: , a jak pociesznie warczy :) Prawdziwa łowczyni .

Koteńko, najlepszego domku życzę :ok: :ok: .
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt lip 23, 2010 8:54 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Jaka tu cisza, czyżby kotecki u Agnes przegryzły kabelki z internetem? :wink:

anna_s

Od: Sob kwi 25, 2009 8:29

Post » Pt lip 23, 2010 15:29 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Mi tylko przewód od myszki przegryzły, ale jakoś sobie poradziłam. Tylko że jakoś tak mało fanów mają nasze Najpiękniejsze Podkarpackie Leśne, że motywacji brak :roll:
Obrazek

agnes_czy

Post » Sob lip 24, 2010 20:16 Re: Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Obrazek

Tak mnie dzisiaj witały Podkarpackie Leśne :D Żeby człowiekowi nie wiem jak sie nie chciało, to dla takiego powitania poleci :1luvu: Było duszno, parno i ciśnienie niskie przed burzą, więc spodziewałam sie, że kociaste będą spały pokotem, a tymczasem były dzisiaj wyjątkowo stęsknione, wyjątkowo towarzyskie i wyjątkowo... głodne :roll: Aż miałam wyrzuty sumienia, że za mało smakołyków przyniosłam. Nawet te niedotykalskie i zwykle niewidoczne podchodziły do ręki: Kleopatra przyszła po porcję głasków, Katarzynka, Obca, Hania, Okruszek krążyły tuż tuż, a Wega jak już sie dopchała, to tłukła każdego, który mógł jej odebrać uwagę człowieka. Dobrze, że zaraz przyszły Kinga, Mati, Monika, Jacek, a potem Ania, bo ręce odpadały od głaskania.

Obrazek Tu Omarek u fryzjera

Obrazek i od razu Szafran podsuwa swoje śliczne łebcio

Obrazek Obrazek Paluch oczywiście pilnuje swojej torby

Obrazek a Morgan stołu

Obrazek Zuzia wdzięcznie prezentuje swojego uroczego zeza

Obrazek Kleopatra łaskawie pozwoliła się sfotografować

Obrazek Klementynka coraz piękniejsza

Obrazek Dąbrowski
Obrazek

agnes_czy

[poprzednia][następna]