GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 22, 2010 8:48 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Co słychać u Czarnulka?
Pamiętamy o nim :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto cze 22, 2010 9:17 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

jaaana

Post » Wto cze 22, 2010 11:37 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

kurczę, jaki ładny ten kiciuś :(

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Wto cze 22, 2010 12:01 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

daggie pisze:kurczę, jaki ładny ten kiciuś :(

Bierzesz? :wink:

jaaana

Post » Wto cze 22, 2010 12:04 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Oj jaaana... niestety :( zobacz mój wątek-sama szukam domu dla sierściaka, tyle że młodszego: viewtopic.php?f=13&t=112967
Jakbyś słyszała o kimś, kto chce, to proszę daj znać :)
:kotek:

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Wto cze 22, 2010 12:14 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Trudno o domek.
Dopiero co (wczoraj) udało mi się upchnąć malucha. :D
Może brzydko zabrzmiało, ale bardzo chcieli, tylko się bali, że nie dadzą rady, bo nigdy jeszcze kota nie mieli.
Maluch przecudnej urody.
Mieszkają w sąsiednim bloku, naobiecywałam, że będę służyć pomocą :wink:

Rób ogłoszenia, śliczny kociaczek :ok:

jaaana

Post » Wto cze 22, 2010 13:52 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Jaana i Ewung - dzięki za ogłoszenia :1luvu:
jaaana pisze:Co słychać u Czarnulka?
Pamiętamy o nim :ok:

U którego Czarnulka? Bo wczoraj było ich dwóch.
Zacznę od początku. Ranek jak co dzień, ale po południu czekała mnie niespodzianka. Herbatnik czekał, ale w jakiejś dziwnej pozie. Leżał trochę na boku, jakby blokując wejście pod rurę (tam jest taka szpara, pod którą przeciskają się koty i znikają w czeluściach ziemi). Chory? Słaby? A po chwili z wielkim piskiem wypada zza Herbatnika czarne kocię. Jakaś ludzka świnia (przepraszam mądre świnie, ale nie mogę z powodu moderatorów gorzej przekląć) wyrzuciła go jak niepotrzebny śmieć. Malutki wykazał się olbrzymim apetytem, zjadł dwa kawałeczki indyka, które z trudem mieściły mu się w pyszczku. Herbatnik skończył swoją porcyjkę wcześniej, i zerkał trochę łakomym okiem na miskę małego, ale jako wspaniały opiekun zadowolił się kefirkiem. Wzięłam małego pod marynarkę, a on odwdzięczył mi się bardzo gustownym wzorkiem wyrytym pazurkiem na dekolcie. Zadzwoniłam do Kotiki, bo groziło mi w domu trzęsienie ziemi z powodu samego pojawienia się z kolejnym kotem. No i biała Kreseczka ma nowego braciszka. Węgielek - przecież kota trzeba szybko jakoś nazwać - pojechał tramwajem ze mną do domu. Wrzeszczał okropnie, ale po chwili dał się utulić. Zamieszkał chwilowo w pokoju syna, najadł się, napił, skorzystał z kuwetki i położył się na poduszce. Pougniatał ją, pospał z 15 minut, razem ze mną , bo już po półgodzinie uznał mnie za mamę, potem zaczął skakać po całym pokoju. Kotulek nie miał ani jednej pchły, czyste oczka, uszka i nosek, no może trochę duży brzuszek, ale qpa była okej. A wieczorem zapoznawał się już z nową, białą siostrzyczką. Kotiko, dzięki, wielkie dzięki, za pomoc.

Niestety, drugi Czarnulek, ten o wielkim sercu, który zaopiekował się wyrzuconym maluchem, nadal mieszka pod rurą. Kochany Herbatnik, jak maluch popiskiwał, to on mu coś odpowiadał po kociemu, w tej samej tonacji.

Jaaana, jutro postaram się skompilować jakiś krótki tekst o Herbatniczku, bo dzisiaj mam sajgon.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie cioteczki i Herbatnik także :D
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto cze 22, 2010 15:05 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Pytałam o Czarnulka, który jest gospodarzem tego wątku :D
Duży kochany Herbatnik.
Szukamy cały czas :ok:

A Małeczarne dobrze, że trafiło na Was :1luvu:

jaaana

Post » Wto cze 22, 2010 18:22 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

I do góry chłopaku :ok:

jaaana

Post » Wto cze 22, 2010 20:47 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Biedny Węgielek dobrze że się nim zaopiekowałyście
Nowe allegro Słodkiego Herbatniczka
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1092852593

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto cze 22, 2010 20:59 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Ewung dziękujemy za ogłoszenia.
Dziękuję Jaaanie i innym za ogłoszenia, za podnoszenie wątku.
Tak bardzo chciałabym, aby kolejną zimę Herbatnik spędzał przy kaloryferze.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto cze 22, 2010 21:01 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Herbatniczku - trzymam za Ciebie mocno kciuki oby domek sie predko znalazl!!

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro cze 23, 2010 7:13 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

:ok: od rana
po_prostu_kaska

Post » Śro cze 23, 2010 10:02 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Witam w wątku
Obrazek

jaaana

Post » Śro cze 23, 2010 13:05 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Czy nikt nie ma ochoty na takiego słodkiego tymczasika?

jaaana

[poprzednia][następna]