P-ń dom na sprz.-Łaciak- dziś jedzie do DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 17:58 Re: P-ń/Luboń koty babciowe - będą kociaki? Hmmm, czyżby kocur?

Oko tak wygląda jak rozlany, pęknięty ekran LCD - poza tym, źrenica jest lekko pochylona.

Obrazek

Poza tym - widać chyba, jaki tłuścioszek z kociska? ;)
Obrazek

Obrazek

Nawet ma ten słynny kocurzy fartuszek pod brzuchem ;) Tylko pod ogonem jakoś nie po kocurzemu ...
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon cze 21, 2010 18:30 Re: P-ń/Luboń koty babciowe - będą kociaki? Hmmm, czyżby kocur?

Trudno powiedzieć czy kocur czy koteczka.
Z postury i pyszczka wygląda po kocurzemu, ale z drugiej strony nie wiem.
Sprawdziłam u Hakera pod ogonem :oops: i stwierdzam, że te tak na szybko był by problem ze stwierdzeniem, że to wykastrowany kocur 8)
Dzięki sprawdzeniu mam piękne ślady kiełków na dłoni - przecież pod ogon się nie zagląda.

To oko może świadczyć o urazie wygląda to na krwiak uraz na tęczówce bo chyba nie rogówki - łzawiło by i by go bolało, miał by tez światłowstręt, ale ja nie uczona w tym kierunku.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon cze 21, 2010 19:44 Re: P-ń/Luboń koty babciowe - będą kociaki? Hmmm, czyżby kocur?

Najprędzej po jakimś urazie to oczko :(
Mnie się widzi że to kocurro :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon cze 21, 2010 20:25 Re: P-ń/Luboń koty babciowe - będą kociaki? Hmmm, czyżby kocur?

A sutki powiększone ma? Ostatnio jak miałam do czynienia z kotka w zaawansowanej ciązy, to miała duże sutki.
:ok: :ok: :ok:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto cze 22, 2010 6:52 Re: P-ń/Luboń koty babciowe - będą kociaki? Hmmm, czyżby kocur?

Babcia macała sutki i twierdzi, ze nie - są normalne 8)
Obrazek

Avian

Post » Śro cze 23, 2010 15:07 Re: P-ń/Luboń koty babciowe - będą kociaki? Hmmm, czyżby kocur?

Z twarzy to absolutnie kocur :wink:
Z tyłu nie wiem :oops: Mirmiłek wygląda inaczej pod ogonkiem :oops:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw cze 24, 2010 16:05 Re: P-ń/Luboń koty babciowe - będą kociaki? Hmmm, czyżby kocur?

Na razie Czarne musi poczekać na swoją kolej - złapanie tego gołymi rączkami to samobójstwo jednak ;)
Muszę sie uzbroić w większą ilość żelu ;)

Dzisiaj za to była łapanka Kici - mamy sreberek. Poszło szybko, babcia zrobiła większość roboty - ściągnęła ją z muru, ryzykując życie omalże (ma 86 lat, a biegała po drabinie ;) ) i zamknęła w domu. Pozostało chwycenie i władowanie do skrzynki - obyło się bez rękawic i opatrunków 8)
Już w mojej łazience, jeszcze przestraszona, ale ładnie zjadła obiadek. Teraz głodówka - rano na 10 sterylka.

Kicia ogrodowa i łazienkowa (może ktoś sie zakocha? Domek by się przydał ... jest naprawdę ładna, choć nie ma ogonka)

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Czw cze 24, 2010 19:23 Re: P-ń/Luboń koty babciowe - Kicia złapana, Czarne czeka

Fajniusia ,taka misiowa :1luvu: :D :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto cze 29, 2010 12:40 Re: P-ń/Luboń koty babciowe - Kicia złapana, Czarne czeka

Kicia bez ogona juz po sterylce - czuje sie już dobrze, odpoczywa cały dzień na pralce, ładnie je i chodzi do kuwetki.
Wg weta ogon został amputowany chirurgicznie, kręgi nie są uszkodzone, w związku z tym nie ma problemów z wydalaniem. Musiała mieć kiedyś dom, skoro ktoś zawiózł do weta, żeby zająć się uszkodzonym ogonkiem. Ma ok.5 lat.

Czarne zostało wczoraj naszprycowane żelem ogłupiającym ;)
Udało się kocisko dostarczyć do weta :D
Kot okazał się kotką, bardzo dużą i puchatą, trzeba było się w futerku naszukać dziurek ;) Brzuszek obmacany, ciąży nie stwierdzono. Poprosiłam o wygolenie brzucha - są blizny, czyli na 99 % jest sterylizowana, tym bardziej, że ma na uszku wyciętą łezkę. Możliwe, że jest poschroniskowa. Ma ok. 3-4 lat.
Jest bardzo zadbana, odpasiona, ząbki w dobrym stanie, co świadczy o tym, że albo ją ktoś wywiózł, albo wsiadła komuś do samochodu i nie umie teraz wrócić do domu.
Jest 100% domowa, nie chce chodzić do ogródka, cały dzień woli spędzać na fotelach, albo pod kołdrą. Od razu znalazła kuwetę i ... lodówkę.

Jest jeszcze Łaciak, ok. 4-5 lat, wykastrowany. Miły, spokojny, po przejsciach. Najbardziej lubi wygrzewać się na słońcu.

Dlaczego o tym wszystkim piszę?
Babci dom jest na sprzedaż, babcia zostanie tam pewnie do jesieni, potem koty zostaną bez opieki. Nie wiadomo, kto kupi dom, trzeba założyć, że koty nie będą mile widziane :roll: Do tego codziennie przebiegają bardzo ruchliwą ulicę, Łaciak już kilka razy był uderzony, to cud, że wciąż żyje :(
Baaaardzo potrzebne będą nowe domy, nawet wychodzące, które przygarną te biedaki ... szkoda tych kotów, przyzwyczaiły sie, że codziennie babcia miskę wystawi.
Tak więc Kicia, Murzynka i Łaciak proszą o mały kącik dla siebie !

Zdjęcia wkleję przy czasie.
Obrazek

Avian

Post » Wto cze 29, 2010 15:18 Re: P-ń/Luboń 3 koty z domu na sprzedaż czas do jesieni :( s.6

Iza pokaż dom i podeślij mi szczegóły odnośnie lokalizacji i sprzedaży. Chyba, że już macie kupca.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto cze 29, 2010 15:41 Re: P-ń/Luboń 3 koty z domu na sprzedaż czas do jesieni :( s.6

Hannah12 pisze:Iza pokaż dom i podeślij mi szczegóły odnośnie lokalizacji i sprzedaży. Chyba, że już macie kupca.

Koty w gratisie :mrgreen:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt lip 02, 2010 17:01 Re: P-ń/Luboń 3 koty z domu na sprzedaż czas do jesieni :( s.6

Ufff, nareszcie całe towarzystwo wyciachane :twisted:

Przed chwilą zawiozłam na swoje szarą Kicię. Jeszcze tak spokojnie przebiegającego dochodzenia do siebie po sterylce nie przeżyłam. Zero lizania szwów, zero skakania, zero marudzenia. Kicia cały tydzień przespała na pralce, bez kaftanika ni kołnierza. Wszystko błyskawicznie zagojone, więc w nagrodę szybszy powrót do natury 8)

Przy furtce powitała mnie już zupełnie zadomowiona Murzyna :twisted:

Na dachu spał jak zwykle Łaciak - babcia mówi, ze znów jest kiepski :(
Prawie nie je, prawie nie pije, tylko leży na tym daszku i zipie :roll:
Pewnie jest nieźle odwodniony ... zarządziłam łapankę, jak tylko zechce zejść z dachu.
Czekam na telefon - jak sie da, zawiozę jeszcze dziś do weta, jak nie zdążę, postaram sie dopoić i dokarmić przez parę dni.
Do wtorku może u mnie przekimać, łazienka wolna, czeka.
Oby zlazł o ludzkiej porze ... i dał się złapać i zapakować bez żelu :roll:

Haniu, postaram się pozbierać fotki i napisać jakiś sensowny opis domu ;)
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 02, 2010 17:46 Re: P-ń/Luboń 3 koty z domu na sprzedaż czas do jesieni :( s.6

Avian pisze:Ufff, nareszcie całe towarzystwo wyciachane :twisted:

Do wtorku może u mnie przekimać, łazienka wolna, czeka.
Oby zlazł o ludzkiej porze ... i dał się złapać i zapakować bez żelu :roll:

Brawo :dance2: :dance: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt lip 02, 2010 18:54 Re: P-ń/Luboń 3 koty z domu na sprzedaż czas do jesieni :( s.6

Łaciak już w mojej łazience - o dziwo nie jest odwodniony, ani wychudzony 8O
W całkiem dobrej formie, tylko ma ogromny kamień na zębach, pewnie dlatego nie je ...
W poniedziałek zrobimy ząbki 8)
A teraz chłopak ma wczasy łazienkowe na posłanku Kici, czyli swojej żonki :mrgreen:
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 02, 2010 19:49 Re: P-ń/Luboń 3 koty z domu na sprzedaż czas do jesieni :( s.6

Iza - jesteś niesamowita :1luvu: :D

Tyle już zrobiłaś dla babciowych, ciotkowych i innych kotów. Superowy urlop :ok: :1luvu: nie zamieniłabym na żadną Hurghadę czy inne Bermudy 8) :P

Trzymam kciuki za ząbki Łaciaka i jego urlop w Twojej łazience :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

[poprzednia][następna]