Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 18, 2010 13:03 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Ania_NSP pisze:Biedny Bąbelek, dobrze że się nim zajmujesz. Na podwórku nie miał szans.
Teraz już widać trochę drugie oczko.

Chyba chciałaś napisać: "się zajmujemy" :wink: :D

Po pracy jadę po klatkę, Bąbelek powinien mieć ograniczoną przestrzeń życiową żeby w nic nie uderzyć, nie zahaczyć oczkiem. Taki wypadek mógłby się skończyć pęknięciem gałki ocznej. Tego musimy uniknąć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kociak(i), którego wczoraj nie udało się złapać został przez mamę skrzętnie schowany :( Jednak Diana będzie "polować" :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 18, 2010 15:21 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Zaznaczę sobie i będę kibicować.
Mogę wspomóc karmą, tylko powiedzcie jakie żarełko jest potrzebne. Czy któryś z maluszków je suche np. BabyCat RC lub inną.
Mam tez na zbyciu używane kuwety jedna kryta CatIT o taka CatIT 30 nie wiem tylko czy drzwiczki mam :oops: i chyba coś odkrytego. Kuwety w dobrym stanie. Chętnie oddam fundacji czy tez bezpośrednio DT.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt cze 18, 2010 16:11 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Wiec moje kochane sa jeszcze dwa kotki do zlapania lol
z tego samego miotu, wlasnie je widzialam :D

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Pt cze 18, 2010 17:03 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Biedny bąbelek, mam nadzieję że Wasz wet cos wymyśli bo bardzo kiepsko te oczy wyglądają, czy on widzi na nie w ogóle? reaguje na swiatło na ruch ręki? to "zdrowsze" oczko już mocno wypukłe :( biedactwo napewno go boli...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt cze 18, 2010 20:06 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Hannah12, całym sercem Ci dziękuję za oferowaną pomoc :1luvu: Odezwę się na spokojnie w niedzielę, teraz wpadłam tylko na chwileczkę i biegnę spać (jutro raniutko zawożę Laylę do domku w Kluczborku :D ).

Diano, jutro wieczorem (nie wiem o której wrócę) albo w niedzielę mogę przejąć dwa malce, które zostały na podwórku. Zdzwonimy się :D

Marea, malec na jedno oko na pewno nie widzi (ocena weta) :(

Oba malce jedzą i grzecznie łykają leki :ok:
Bąbla właśnie zainstalowałam w klatce, bardzo mu się spodobała :D
Zmykam.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 18, 2010 22:13 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Jestem! Martwię się i kibicuję

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob cze 19, 2010 13:58 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Serdecznie zapraszam na pierwszy bazarek. Śliczne, żółte balerinki czekają.
viewtopic.php?f=20&t=112958&start=0
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob cze 19, 2010 17:54 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

jerzykowka pisze:Hannah12, całym sercem Ci dziękuję za oferowaną pomoc :1luvu: Odezwę się na spokojnie w niedzielę, teraz wpadłam tylko na chwileczkę i biegnę spać (jutro raniutko zawożę Laylę do domku w Kluczborku :D ).

Poczekam, tym bardziej że w ten weekend pracuję.

Hannah12

Post » Pon cze 21, 2010 16:11 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Piszę w imieniu Jerzykowki, która zaniemogła ciężko i zalega w pościeli.
Asia prosiła aby przeprosić wszystkich zaglądających na watek ale czuje się bardzo kiepsko i nawet nie ma siły uruchamiać komputera.

Bąbelek ma umówioną na jutro wizytę u okulisty dr Lisieckiej.
Z relacji Asi wynika, że z oczkami bardzo kiepsko.

Siedzi spokojnie w klatce, je mokre i suche RC. Załatwia swoje potrzeby fizjologiczne w kuwetce.
Wyciągnięty z klatki mruczy i ładnie bawi się na łóżku.

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pon cze 21, 2010 16:49 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

oby mu sie dalo te oczka uratować

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Pon cze 21, 2010 18:37 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

oj Asiu, jaki bidoczek u Ciebie.
Macie wielkie serca dziewczyny :1luvu:
Mam nadzieję, że to drugie oczko uda się uratować!!!! U mojej Maszki też była obawa, że drugie oko będzie nie do uratowania, a się udało.
Więc kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon cze 21, 2010 18:56 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Matko Boska!-jaki biedniaczek!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Oby udało się uratować oczka-obydwa!
Może zasugerowac wetom corneregel,potrafi naprawdę cuda zdziałać z chorymi oczkami!
Asieńko skarbie kochany-złoty człowiek z Ciebie!Tak mocno,mocno trzymam kciuki za Twoje zdrówko i za zdrówko maleńtaska!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon cze 21, 2010 18:59 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Żeby dało się uratować oczka...!!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon cze 21, 2010 19:12 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

kropkaXL pisze:(...)
Może zasugerowac wetom corneregel,potrafi naprawdę cuda zdziałać z chorymi oczkami!

Pod warunkiem, że jest to uszkodzone lub owrzodzenie rogówka, bo on przyspiesza i poprawia ziarninowanie nabłonka.

Hannah12

Post » Wto cze 22, 2010 11:05 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Asiu, kuruj się! Trzymam kciuki za maleństwo. :ok: :ok: :ok: Jak nie mogę mieć kotków , to trafiła mi się sarenka tygodniowa. Bąbelku ,maluszku nie ma to jak u cioci Jerzykówki. :1luvu:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

[poprzednia][następna]