Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 19, 2010 22:37 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

Ciekawie się zapowiada Wasza przyszłość z kotami tak elokwentnymi :mrgreen:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon cze 21, 2010 7:08 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

co tam u Was Joasiu? jak Frycuś?
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pon cze 21, 2010 8:07 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

gosikbaum pisze:co tam u Was Joasiu? jak Frycuś?

U nas wszystko w porządku :) .
Frycek siedzi praktycznie cały czas przy drukarni. W weekend ma schronienie w kantorku, obecnie śpi sobie w ulubionym fotelu w biurze :) . Obserwuję błyskawiczny efekt kastracji. Przestał znaczyć i włóczęgostwo wywietrzało mu z głowy :ok: . Jeszcze ze dwa tygodnie będzie funkcjonował jako kot firmowy. Potem zabiorę go do Dąbrów.

Dziś hydraulicy i elektryk kończą swoją pracę, mogę sprzątać i organizować ostateczną przeprowadzkę. Jadę teraz dopilnować ich pracy (z ulgą pożegnam całe towarzystwo :twisted: ). Jak zdążę wrócić w godzinach pracy, to wrzucę kilka fotek wnętrza domu, które wam kiedyś obiecałam. A jak nie zdążę dziś, to wrzucę jutro :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon cze 21, 2010 8:14 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

Wrzuc, wrzuc, my ty sobie poczekamy... 8)

Brawo Frycek! :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon cze 21, 2010 9:07 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

Dołączam z Zeldą do Klubu Kotów Gadających, choć ona ani krowa, ani pingwin ... :roll: :D Najwięcej ma do powiedzenia rano. I jak ukochana pani (znaczy ja) wraca z wojaży :)

No i na zdjęcia też czekam :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon cze 21, 2010 9:15 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

O, jak szybko mu amory z głowy (?) wywietrzały! :D
Słodziak z niego, pewnie będzie się domu trzymał jak rzep, pamiętając przeszłość.

Za szybką i bezproblemową przeprowadzkę Was, rzeczy i inwentarza :ok:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pon cze 21, 2010 9:38 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

No to poczekamy.... :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon cze 21, 2010 10:11 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

:D :D :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon cze 21, 2010 11:53 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

alus1 pisze:
JoasiaS pisze:Nie tylko rozgrzewa, on chce mnie zagadać na śmierć :lol: . Nigdy nie miałam do czynienia z kotem, który ma mi tyle do powiedzenia :roll: . On miauczy, ćwierka, szczeka, gulgocze, piszczy... Gęba mu się nie zamyka, gdy już koniecznie chce coś powiedzieć :lol: . Myślę, że przegadałby nawet osła ze "Sherka" :twisted:

ooo to z Myszencją mieliby wiele wspólnego :1luvu:
Neryś zresztą się od niej nauczył wiele, więc możesz liczyć na rozgadanie się domowego stadka :mrgreen:

Zgadzam się z proroctwem Alus :) U mnie Savanah rozruszała Misię :) Od wyadoptowania tymczasowej szylkretki pingwinkowa rezydentka zaskakuje nas nieustannie swoim głosem 8O :lol:

Z niecierpliwością czekam na fotki (bo w środę wyjeżdżam na festiwal do Włoch 8) )

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pon cze 21, 2010 12:06 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

Elektryk już po robocie. Hydraulicy jeszcze podpinają wannę i umywalki. Wróciłam do firmy, bo choćbym chciała, nie mogę sprzątać dalej – jeszcze łażą i brudzą :| .

Oto obiecane fotki. Wstawiam naprawdę kilka, bo jakoś niezręcznie się czuję, prezentując tu fotki inne niż z kotami :oops: . Zresztą tak naprawdę nie ma się za bardzo czym chwalić, bo w tej chwili wprowadzimy się do wielkiej prowizorki (jesteśmy już kompletnie wykończeni finansowo :? ). Drzwi wewnętrzne, kominek, elewacja, taras będą musiały poczekać na lepsze czasy. Mebli też nie mamy zbyt wiele, bo do wynajmowanego mieszkania nie chciałam kupować czegoś, co później nie będzie pasowało do domu :roll: . Na razie będzie jak będzie :-) . Ważne, że u siebie i w miejscu, które obydwoje pokochaliśmy od pierwszego wejrzenia :D .

Te zdjęcia były robione jeszcze w czasie prac wykończeniowych, więc znajdują się na nich różne dziwne rzeczy (kartony, kable), brakuje kontaktów, widać jeszcze niedoróbki i straszliwie zakurzone okna :oops: .

Wyjście z salonu do przedpokoju i widok na drzwi wejściowe:
Obrazek

Widok z salonu na łąkę kwietną:
Obrazek

Salon o zachodzie słońca:
Obrazek

Te wiszące płachty papieru mają za zadanie odstraszyć ptaki, którym w naszych przeszkleniach odbija się otoczenie, na skutek czego rozbijają się w locie o nasze okna :-( . Może zawieszenie firanek rozwiąże problem... :roll:

Kuchnia i widok na część jadalną salonu:
Obrazek

Zbliżenie na ścianę i kafelki, o których wspominała z wyprzedzeniem Alusia :lol: :
Obrazek

Kuchnia w założeniu ma być sielska-wiejska i z czasem pewnie taka się stanie, ale na razie muszę uzbroić się w dużo cierpliwości ;-) .

Widok z naszej sypialni (tutaj rolę odstraszającą ptaki pełnią chwilowo niebieskie taśmy):
Obrazek

Pozostałe dwa pokoje też pomalowaliśmy na słoneczny, żółty kolor :-) .

I tyle, jeżeli chodzi o wnętrza, bo i tak głupio się czuję :lol: . Resztę poznacie pewnie z poziomu kota, bo zamierzam sfotografować Milkę, Kropkę i Frodo, gdy będą zwiedzały swoje nowe włości ;-) .

Na koniec pelargonie, które dostałam od sąsiadki :) :
Obrazek

Mieszkająca samotnie po przeciwnej stronie drogi starsza pani twierdzi, że nie może się doczekać, kiedy wieczorem zobaczy światło w naszych oknach. Wszystko wskazuje na to, że zobaczy je już w przyszły weekend :ok: .
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon cze 21, 2010 12:13 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

Ja chyba widziałam gołe tynki? Nie, chyba nie było nawet tynków?

Pięknie :) tak... ciepło :)

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pon cze 21, 2010 12:15 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

smoczyca3g pisze:Pięknie :) tak... ciepło :)

Ten dom jest niesamowicie jasny i słoneczny :)
Już go kocham :oops: :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon cze 21, 2010 12:17 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

rany mieszkacie na łące ...cudnie już widzę koty zaglądające przez otwarte drzwi sypialni wow :1luvu: :1luvu: :1luvu: wcale się nie dziwię, ze się doczekać nie możecie 8)

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon cze 21, 2010 12:17 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

JoasiaS pisze:w tej chwili wprowadzimy się do wielkiej prowizorki (jesteśmy już kompletnie wykończeni finansowo :? ). Drzwi wewnętrzne, kominek, elewacja, taras będą musiały poczekać na lepsze czasy. Mebli też nie mamy zbyt wiele, bo do wynajmowanego mieszkania nie chciałam kupować czegoś, co później nie będzie pasowało do domu :roll: . Na razie będzie jak będzie :-) . Ważne, że u siebie i w miejscu, które obydwoje pokochaliśmy od pierwszego wejrzenia :D . .

Ale przestrzeni 8O :!: :ok:
Będziecie u siebie - to najważniejsze :ok:
Meble, wykończenie ... przyjdzie z czasem :)

Kolega właśnie zaczyna budowę domu. Jak mi podał kwoty, jakie już wydał (a ma dopiero wylany beton, to włosy mi się zjeżyły ...

JoasiaS pisze:Mieszkająca samotnie po przeciwnej stronie drogi starsza pani twierdzi, że nie może się doczekać, kiedy wieczorem zobaczy światło w naszych oknach.

Taka sąsiadka to skarb, wiem co mówię :)

Kciuki za całokształt.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon cze 21, 2010 12:19 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

Myszeńk@ pisze:
JoasiaS pisze:Mieszkająca samotnie po przeciwnej stronie drogi starsza pani twierdzi, że nie może się doczekać, kiedy wieczorem zobaczy światło w naszych oknach.

Taka sąsiadka to skarb, wiem co mówię :)

Jest nam bardzo życzliwa :)
Dziś, gdy zobaczyła, że myję okna, przyniosła mi talerz truskawek z własnego ogródka :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]