Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 20, 2010 9:35 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Ja pierniczę rzeczywiście oczy w opłakanym stanie.Baska tak jak rozmawiałyśmy trzeba z nią zapierniczać do jakiegoś mądrego weta.Mam nadzieję że rozmawialaś z Ewą?

U mnie Gerda miała takie oczyska.I to z dnia na dzień trzecia powieka pokryła prawie całą gałkę oczną.Leczyła ją moni_citroni już u siebie w Niemczech.Napisze do niej maila ,bo powiem szczerze nie wiem jaka była diagnoza :?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie cze 20, 2010 11:00 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika pisze:Ja pierniczę rzeczywiście oczy w opłakanym stanie.Baska tak jak rozmawiałyśmy trzeba z nią zapierniczać do jakiegoś mądrego weta.Mam nadzieję że rozmawialaś z Ewą?

U mnie Gerda miała takie oczyska.I to z dnia na dzień trzecia powieka pokryła prawie całą gałkę oczną.Leczyła ją moni_citroni już u siebie w Niemczech.Napisze do niej maila ,bo powiem szczerze nie wiem jaka była diagnoza :?

Najblizszy okulista to Aleksander Gierek,Katowice 40-514 ,Ceglana 67 ale to tylko jesli jest nie skomplikowany przypadek. Wiem , po badaniu Bogusia, badajac go przyrządami okulistycznymi nie zobaczył odklejonych siatkówek :? co dr Kiełbowicz zobaczył okiem uzbrojonym tylko w szkło powiększające 8)

Słyszałam ostatnio też o Oliwierze Sobiku http://www.lecznica.net.pl/przychodnia_ ... wnicy.html

To chyba jedyni w niedalekiej odległości od Sosnowca, jeszcze jest w Krakowie ale moze njpierw trzeba spróbować na miejscu.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie cze 20, 2010 12:34 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

dzień dobry niedzielnie :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie cze 20, 2010 15:41 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Do góry popołudniową porą :wink: , za oczy czarnej biedulki mocne :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie cze 20, 2010 17:36 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:DYŻURY NA NASTĘPNY TYDZIEŃ
NASTĘPNY TYDZIEŃ

PON(21.06) R HIDI W TERESA
WTO(22.06) R ..... W ......
ŚRO(23.06) R BOŻENA W TERESA
CZW(24.06) R HIDI W .......
PIĄ(25.06) R ..... W .......
SOB(26.06) R MARTYNA W .......
NIED(27.06) R DOROTA W ........
kurcze brakuje nam 7 dyżurów, dziewczyny proszę deklarujcie się na dyżury, chyba że od mojej ostatniej wizyty w kociarni coś się zmieniło jutro mam dyżur więc sprawdzę i naniosę :)
Ja po dwóch dniach imprezowania i nieobecności na miau nie mam siły czegoś madrego wymyślić :oops: jutro mam wieczorny dyzur w kociarni i spiszę wyniki Tani i założę jej odrębny wątek.

ODZYSKAŁAM AUTO!!!!
Pisze się na PIĄTEK rano jak jest wolny.Bardzo proszę o potwierdzenie sms bo nie mama czasu zaglądać na forum.
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Nie cze 20, 2010 17:58 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Iweta pisze:
mar_tika pisze:Ja pierniczę rzeczywiście oczy w opłakanym stanie.Baska tak jak rozmawiałyśmy trzeba z nią zapierniczać do jakiegoś mądrego weta.Mam nadzieję że rozmawialaś z Ewą?

Najblizszy okulista to Aleksander Gierek,Katowice 40-514 ,Ceglana 67 ale to tylko jesli jest nie skomplikowany przypadek. Wiem , po badaniu Bogusia, badajac go przyrządami okulistycznymi nie zobaczył odklejonych siatkówek :? co dr Kiełbowicz zobaczył okiem uzbrojonym tylko w szkło powiększające 8)

Słyszałam ostatnio też o Oliwierze Sobiku http://www.lecznica.net.pl/przychodnia_ ... wnicy.html

To chyba jedyni w niedalekiej odległości od Sosnowca, jeszcze jest w Krakowie ale moze njpierw trzeba spróbować na miejscu.

BASIU ,kotusia ma oczy tragiczne , trzeba iść natychmiast z nią do okulisty. A może nie łazić gdzie indziej tylko trzeba jechać z nią od razu do dobrego dr-a we wrocławiu ??? SKONTAKTUJ SIĘ PROSZĘ ze mną w tej sprawie bo to jest chyba super pilne. Trzeba by ustalić jak się dostać do wrocka z kotkiem ,coś czuję że ta kicia nie może czekać. Coś się wymyśli -wrocław nie jest na końcu świata.
Kciuki za biedactwo :ok: :ok: :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie cze 20, 2010 18:48 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

gosiakot pisze:
Iweta pisze:

BASIU ,kotusia ma oczy tragiczne , trzeba iść natychmiast z nią do okulisty. A może nie łazić gdzie indziej tylko trzeba jechać z nią od razu do dobrego dr-a we wrocławiu ??? SKONTAKTUJ SIĘ PROSZĘ ze mną w tej sprawie bo to jest chyba super pilne. Trzeba by ustalić jak się dostać do wrocka z kotkiem ,coś czuję że ta kicia nie może czekać. Coś się wymyśli -wrocław nie jest na końcu świata.

Popieram, ja niepotrzebnie straciłam czas jadąc do Katowic a Boguś niepotrzebnie się stresował bo i tak żeby się cokolwiek dowiedzieć musiałam pojechać do Wrocławia.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie cze 20, 2010 19:33 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Ja osobiście nie polecam Gierka jako okulisty.Mialam z nim styczność jak leczyliśmy Matyldę i też nie pomóg.Najlepiej byłoby jak Gosia mówi jechać do wrocławia .Tylko wszystko obija się o transport.Ja i Darek odpadamy ze względu na małą .Teresa za 1,5 tyg jedzie na urlop.Jezeli znalazłby się transport to byłoby najlepsze rozwiązanie

mar_tika

Post » Nie cze 20, 2010 20:06 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Obrazek

Poznajecie ?
Oto nasz rudy kociarniany szeryf czyli Łobuz w nowym domu.Osławiony pogromca kabiny łazienkowej majencji :mrgreen:

mar_tika

Post » Nie cze 20, 2010 21:02 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

DYŻURY NA NASTĘPNY TYDZIEŃ
NASTĘPNY TYDZIEŃ

PON(21.06) R HIDI W TERESA
WTO(22.06) R JADZIA W BASIA
ŚRO(23.06) R BOŻENA W TERESA
CZW(24.06) R HIDI W BEATKA
PIĄ(25.06) R BEATKA W .......
SOB(26.06) R MARTYNA W AGNIESZKA
NIED(27.06) R DOROTA W AGNIESZKA
Super czyli na następny tydzień brakuje nam tylko jednego dyżuru, i prosba do wszystkich zapisujcie się już na następny tydzień, zaczyna się okres urlopowy :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie cze 20, 2010 21:04 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Ale się wypasł :1luvu: :1luvu: no piękny :1luvu: A ja nadal mam po nim pamiątkę bo się okazało ze nie da się dokupić samej ścianki do kabiny :evil: no i muszę dojrzeć do kupna nowej.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie cze 20, 2010 21:11 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

gosiakot pisze:BASIU ,kotusia ma oczy tragiczne , trzeba iść natychmiast z nią do okulisty. A może nie łazić gdzie indziej tylko trzeba jechać z nią od razu do dobrego dr-a we wrocławiu ??? SKONTAKTUJ SIĘ PROSZĘ ze mną w tej sprawie bo to jest chyba super pilne. Trzeba by ustalić jak się dostać do wrocka z kotkiem ,coś czuję że ta kicia nie może czekać. Coś się wymyśli -wrocław nie jest na końcu świata.

Byłam dziś na dyżurze w kociarni faktycznie kicia ma oczy w tragicznym stanie, zdjęcia nawet tego nie oddają jak to wygląda :( nie wiem mam wrażenie, że kotka nie widzi, reaguje na dzwięk, jak ją dotknęłam to strasznie drżała, boi się bo chyba nie wie gdzie jest :( całe oczy praktycznie są przesłonięte trzecią powieką :( nie wygląda to wszystko dobrze kotka jest wystraszona i totalnie zdezorientowana, Basia skontaktuj się z Gosią, ja uważam że jutro trzeba koniecznie jechać z nią na pierwsze oględziny do weta, i już myśleć co dalej.

terenia1

Post » Nie cze 20, 2010 21:18 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika pisze:Obrazek

Poznajecie ?
Oto nasz rudy kociarniany szeryf czyli Łobuz w nowym domu.Osławiony pogromca kabiny łazienkowej majencji :mrgreen:

A jakiś czas temu wyglądał tak
Obrazek
ale dzięki LUDZIOM DOBREJ WOLI dla kociastych wyszedł z tego....że już o kabinie prysznicowej nie wspomnę :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie cze 20, 2010 21:25 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:
gosiakot pisze:BASIU ,kotusia ma oczy tragiczne , trzeba iść natychmiast z nią do okulisty. A może nie łazić gdzie indziej tylko trzeba jechać z nią od razu do dobrego dr-a we wrocławiu ??? SKONTAKTUJ SIĘ PROSZĘ ze mną w tej sprawie bo to jest chyba super pilne. Trzeba by ustalić jak się dostać do wrocka z kotkiem ,coś czuję że ta kicia nie może czekać. Coś się wymyśli -wrocław nie jest na końcu świata.

Byłam dziś na dyżurze w kociarni faktycznie kicia ma oczy w tragicznym stanie, zdjęcia nawet tego nie oddają jak to wygląda :( nie wiem mam wrażenie, że kotka nie widzi, reaguje na dzwięk, jak ją dotknęłam to strasznie drżała, boi się bo chyba nie wie gdzie jest :( całe oczy praktycznie są przesłonięte trzecią powieką :( nie wygląda to wszystko dobrze kotka jest wystraszona i totalnie zdezorientowana, Basia skontaktuj się z Gosią, ja uważam że jutro trzeba koniecznie jechać z nią na pierwsze oględziny do weta, i już myśleć co dalej.

środę mam wolną mogę pomóc w miarę moich możliwości
gdyby coś dajcie znać
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie cze 20, 2010 21:36 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Wiesiu słonko dzięki wielkie zobaczymy jutro co z tego wyniknie :) dobrze by było jutro przetaszczyć grzejnik do woliery, podłaczyć go żeby ogrzał to miejsce gdzie jest grzyb, Bożenka powiedziała że jak tam jeszcze tkwi to po podgrzewaniu tego miejsca wykwitnie, i dopiero potem trzeba malować, ja jutro zabiorę drugi wiklinowy koszyk co wisiał w wolierze wymyję i obydwa przywiozę jeszcze przed urlopem, potem w wolierze trzeba zamknąć Bruna , który niestety terroryzuje Rambo, ten tylko zyje na wysokościach przydałoby się też jechać na kastrację z Kostkiem i wypuścić go już na kociarnię. Kurcze niedość że adopcje stoją jak zaczarowane i pewnie tak jeszcze będzie to trwało to same komplikacje , czasami się wszystkiego odechciewa :cry:

terenia1

[poprzednia][następna]