Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 18, 2010 23:56 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

gosiakot pisze:Przepraszam , może głupio się zapytam bo się kompletnie nie znam na leczeniu kotów - czy to znaczy że kotkę można CAŁKOWICIE wyleczyć ? jeśli tak to wchodzę w to po szyję :D

Gosiu bardzo, bardzo dziękujemy .
LICZYMY NA CIEBIE :1luvu: :1luvu:
A właściwie to Tania czeka Na Twoją i nie tylko.................POMOC!!!!!!!!!!
MIKUŚ

Post » Sob cze 19, 2010 0:01 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

I ostatni post na zakończenie minionego dnia /brakuje mi czasu :roll: / a zarazem rozpoczęcia nowego dzionka 8)

Mamy Nową Przybyszkę na kociarni. Znalezisko w okolicach Stonhanga Sosnowiec.
Kotka w bardzo złym stanie. Mam nadzieję ze uda się Nam ją wyprowadzić na prostą i modlę się by białaczki nie miała.
Oczy ma jak Gucio z Chorzowa. Ale może zdarzy się cud. Kotka urzekła mnie. Widać ze jest w stanie fatalnym. Była wygłodzona niesamowicie :roll:

Koteńka taka, zwykła, czarna. Ale jej "oczęta", których absolutnie nie widać tak patrzyły ze się popłakałam jak ją brałam :|
MIKUŚ

Post » Sob cze 19, 2010 8:04 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

MIKUŚ pisze:I ostatni post na zakończenie minionego dnia /brakuje mi czasu :roll: / a zarazem rozpoczęcia nowego dzionka 8)

Mamy Nową Przybyszkę na kociarni. Znalezisko w okolicach Stonhanga Sosnowiec.
Kotka w bardzo złym stanie. Mam nadzieję ze uda się Nam ją wyprowadzić na prostą i modlę się by białaczki nie miała.
Oczy ma jak Gucio z Chorzowa. Ale może zdarzy się cud. Kotka urzekła mnie. Widać ze jest w stanie fatalnym. Była wygłodzona niesamowicie :roll:

Koteńka taka, zwykła, czarna. Ale jej "oczęta", których absolutnie nie widać tak patrzyły ze się popłakałam jak ją brałam :|

Basia zróbcie test w kierunku bialaczki - często wirus wywoluje jaskrę i ślepotę. :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob cze 19, 2010 8:11 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Przepraszam , może głupio się zapytam bo się kompletnie nie znam na leczeniu kotów - czy to znaczy że kotkę można CAŁKOWICIE wyleczyć ? jeśli tak to wchodzę w to po szyję :D[/quote]

niewielkie szanse sa na wyleczenie choc szczerze mówiąc wydaje mi sie ze po prostu jest takie uspienie infekcji ze przez lata kot jest ujemny. Na pewno da sie zaleczyć i kot jest dodatni ale nie choruje.
polecam wątek
viewtopic.php?f=1&t=112284&hilit=bia%C5%82aczkowce
to juz 3 czesc ale w poprzednich dosc dokładnie opisane rózne przypadki

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob cze 19, 2010 9:17 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Filomen pisze:Przepraszam , może głupio się zapytam bo się kompletnie nie znam na leczeniu kotów - czy to znaczy że kotkę można CAŁKOWICIE wyleczyć ? jeśli tak to wchodzę w to po szyję :D

niewielkie szanse sa na wyleczenie choc szczerze mówiąc wydaje mi sie ze po prostu jest takie uspienie infekcji ze przez lata kot jest ujemny. Na pewno da sie zaleczyć i kot jest dodatni ale nie choruje.
polecam wątek
viewtopic.php?f=1&t=112284&hilit=bia%C5%82aczkowce
to juz 3 czesc ale w poprzednich dosc dokładnie opisane rózne przypadki[/quote]

Ewa, Dziękuję za informację :D najważniejsze , że na tym etapie choroby możemy skutecznie pomóc koteczce , to bardzo optymistyczne , pozdrawiam :kotek:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob cze 19, 2010 9:20 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Bona44 pisze:Witam Wszystkich :1luvu:
Nie powiem jak mi przykro, że nie mogę brać udziału w imprezce :piwa: a na dodatek minie mnie poznanie forumowiczek co jest jeszcze większym bólem.
mam pytanka Gosiakot jak i gdzie mogę podpisać te papiery :?:
Mikuś dasz mi pw czy zostawić na dach w chatce :?:
Mar_tika czy na czas urlopu mam oddać klucze do chatki :?:

Może nie oddać ale wypożyczyć nam .Może znajdziemy jakieś zastępstwo na dyżury na czas twojego urlopu.Nie jest to oczywiście przymus ,bo u mnie też jest komplet do kociarni :wink: .
Cholera nadal nie wiem co z Triszą na czas twojego urlopu :oops:
Może mógłby ktoś Triszę przechować na czas urlopu Bożenki???

Jeżeli chodzi o Tanię to niewyobrażam sobie leczenia jej na kociarni.Kotka jest zestresowana otoczeniem i wycofana jak Adelka.Nie wierzę w jakikolwiek efekt leczenia bialaczki na kociarni tym bardziej że Tania musi być izolowana od reszty kotów.Koszty leczenia nie są małe więc najlepiej byłoby najpierw znaleźć jej tymczas,oczywiście wiem ze to utopia :roll: :(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob cze 19, 2010 16:22 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Idę na kociarnie skrobać grzyba. Ledwo co dotarłam do domu i jutro powtórka z rozrywki. Doba jest za krótka :roll:
MIKUŚ

Post » Sob cze 19, 2010 18:10 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

dzień dobry popołudniowo
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob cze 19, 2010 19:57 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

.....a nawet wieczornie :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob cze 19, 2010 22:06 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

DYŻURY NA NASTĘPNY TYDZIEŃ
NASTĘPNY TYDZIEŃ

PON(21.06) R HIDI W TERESA
WTO(22.06) R ..... W ......
ŚRO(23.06) R BOŻENA W TERESA
CZW(24.06) R HIDI W .......
PIĄ(25.06) R ..... W .......
SOB(26.06) R MARTYNA W .......
NIED(27.06) R DOROTA W ........
kurcze brakuje nam 7 dyżurów, dziewczyny proszę deklarujcie się na dyżury, chyba że od mojej ostatniej wizyty w kociarni coś się zmieniło jutro mam dyżur więc sprawdzę i naniosę :)
Ja po dwóch dniach imprezowania i nieobecności na miau nie mam siły czegoś madrego wymyślić :oops: jutro mam wieczorny dyzur w kociarni i spiszę wyniki Tani i założę jej odrębny wątek.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob cze 19, 2010 22:29 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze: chyba że od mojej ostatniej wizyty w kociarni coś się zmieniło jutro mam dyżur więc sprawdzę i naniosę :)

Ojjj............zmieniło się i to bardzo - wszytsko :)
MIKUŚ

Post » Sob cze 19, 2010 22:56 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Przedstawiam MOKKUNIE.
Znalazłam kicię wczoraj tj. 18.06 w godz wieczornych, w ok. pizzeri Stonhange Sosnowiec. Kiedy zobaczyłam kicię zaczęłam płaka jak małe dziecko :( Zostawić, wziąć........?
Była tak wygłodzona i spragniona, w dodatku te przeszywający wzrok, a właściwe jego brak :cry:
Wzięła kicię pod pachę i tak oto się znalazła w Kociej Chatce.
Zdjęcia nie oddają jej dramatu do końca :| Ale choć troszkę chcę Wam przybliżyć jej oczka :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Sob cze 19, 2010 23:14 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

EMMA koteczka na 90% po sterylizacji wolnożyjących kotów. Ma obcięte klasycznie ucho. W ten sposób znakujemy koty które są wysterylizowane i wracają na wolność.
Emma pojawiła się 2 tygodnie temu na ul. Słonej. Były wtedy te potworne upały. Kicia umierała z pragnienia. Panie ze sklepu mięsnego dały jej picia. Piła, piła i piła..............odżyła. Pracownicy bali się dokarmiać kici, coby ta w dowód wdzięczności nie przyniosła im potomstwa. Poinformowałam iż kicia jest wysterylizowana i nie ma takiej obawy. Pracownicy zadeklarowali się że kicię dokramiać będą.
I tak Emma koczowała w upały, ulewy, kiedy temp. była bardzo niska, a Ona była przemoczona....
Obserwowałam ją...........zniknęła 2 dni temu....dziś wróciła w stanie opłakanym. Zataczała się, wygłodzona i odwodniona.......Nie wiem co jej się stało :cry: Ale jest już BEZPIECZNA.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Sob cze 19, 2010 23:41 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

No tak Basiu pod względem ilości kotów coś się zmieniło, bo niestety nieustannie jest cała masa kociaków które potrzebują pomocy :cry: a z dyżurami się coś zmieniło :?: byłaś może dziś na jakimś spotkaniu w schronisku w sprawie ewidencji kotów, czy nie dałąś rady :?:

terenia1

Post » Nie cze 20, 2010 0:00 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1

[poprzednia][następna]