Niunia-co to jest? robale?? pliss (str.8)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 18, 2010 16:22 Re: Niunia-co to jest? robale?? pliss (str.8)

:!:
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Pt cze 18, 2010 16:53 Re: Niunia-co to jest? robale?? pliss (str.8)

Wydaje mi się, że w razie co można odrobaczać środkiem spot-on
np:http://profender.pl/index.php?p=a
jeśli podanie tabletek jest bardzo problematyczne, albo udać się do weta żeby podał tabletki - też uciążliwe ale skuteczne, mój wet potrafi każdemu kotu szczypcami tak włożyć tabletkę do pyska że w moment kot nawet nie zauważy ze ją połknął.
Ja niestety też nie każdemu kotu potrafię podać tabletkę, w dodatku na ogół latwiej mi idzie z tymczasami niz z własnymi kotami, moje sobie chyba na więcej pozwalają :evil: .

A czy w tym przypadku jest konieczne ponowne odrobaczenie, nie wiem.
Nie wiem czy takie mlaskanie jest objawem zarobaczenia, wiem że kaszlenie potrafi być od glist ale na ogół są też zwracane/wypluwane robale.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt cze 18, 2010 17:28 Re: Niunia-co to jest? robale?? pliss (str.8)

mpacz78 pisze:Wydaje mi się, że w razie co można odrobaczać środkiem spot-on
np:http://profender.pl/index.php?p=a
jeśli podanie tabletek jest bardzo problematyczne, albo udać się do weta żeby podał tabletki - też uciążliwe ale skuteczne, mój wet potrafi każdemu kotu szczypcami tak włożyć tabletkę do pyska że w moment kot nawet nie zauważy ze ją połknął.
Ja niestety też nie każdemu kotu potrafię podać tabletkę, w dodatku na ogół latwiej mi idzie z tymczasami niz z własnymi kotami, moje sobie chyba na więcej pozwalają :evil: .

A czy w tym przypadku jest konieczne ponowne odrobaczenie, nie wiem.
Nie wiem czy takie mlaskanie jest objawem zarobaczenia, wiem że kaszlenie potrafi być od glist ale na ogół są też zwracane/wypluwane robale.

Monika, a który to Twój wet? Dziś zaszłam do przychodni na Chełmińskiej zapytać co i jak. Trafiłam na p. Jacka, który wg mnie nie ma podejścia do zwierząt. Ostatnio jak próbował jej podać szczypcami tabletkę, to rozprysła się na drobniutkie kawałeczki :roll: Mam podjechać z Niunią, żeby ją obejrzeli. Tylko, że ona już była badana i oglądana i nic nie wynaleziono :roll: no oprócz jaj glist :evil:
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Pt cze 18, 2010 21:35 Re: Niunia-co to jest? robale?? pliss (str.8)

Łukuć na Redłowie, ul.Korczaka sprawnie podaje tabletki 8)

Chyba, że faktycznie spróbuj w razie konieczności odrobaczać środkiem typu spot-on.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia]