Doturlałam się z "fabryki", ale miałam dzikie popołudnie. TŻ wrócił spod Piotrkowa Trybunalskiego, Spadkobierca wpadł w odwiedziny, latałam jeszcze po sklepach. Wchodziłam z doskoku.
Po kolei:
Chat pisze:Taki bukoliczny ten balkonik macie
No taki nam się zrobił przypadkowo. Będzie jeszcze bardziej, bo teraz jest wszystko (zioła + trawa+truskawki) stosunkowo małe. Ja jednak puszczam badyle na żywioł, wychodząc z założenia, że co wyrośnie, to wyrośnie. W sierpniu to juz jest prawdziwy gąszcz.
Chat pisze:Zabers, rzuc jakimis tytulami ruskich i naszych wspolczesnych, te co podrzucilas Kiwi rarytasne byly

Zwlaszcza ten
przeplataniec - feietonik, opowiadanko o cmentarzach - miodas. Ino autor mi umknal, starosc nie radosc. Poszukam po ksiegarniach jak bede w Poznaniu.
Pliz

Borys Akunin
Z polskich to ja Wam, Koleżanki niewiele pomogę, bo po prostu czasu już mi nach nie wystarcza. Nie pamiętam, co ja tam kiwi dawałam. Powiem, co wiem (najwyżej się powtórzę, to krzycz)
Akunina wyszło nowe - Nefrytowy różaniec (zbiór opowiadań)
Andriej Kurkow, Kryptonim "Pingwin" (ciężko dostępna), ale jak się zdecydujecie, mogę poszukać na Allegro - w tej chwili jest/18 godz. do końca aukcji
Lidia Czukowska, Zejście pod wodę (smutna, trudna, bo o 37 roku, ale doskonała)
Dmitry Glikhowsky, Metro 2033 (typowa science-fiction, świadoma stylizacja pod grę komputerową.
http://www.cdprojekt.pl/game/3018/Metro_2033Pilipiuk nic dobrego ostatnio nie wydał. Najświeższy jest "Rzeźnik drzew" (opowiadania), ale taki sobie. Nic odkrywczego. To już lepiej sięgnąć po starsze, typu "Kroniki Jakuba Wendrowycza"
jaaana - "A moje są nieutalentowane".
Może zwyczajnie jeszcze nie ujawniły swoich "ukrytych rezerw".
birfanka - "Ech, zazdroszcze Wam."
A co, nie masz wolnego weekendu?
mośku - myślę, ze gdybym nie posiadała balkonu i i tak pewnie zabadziewiłabym jakiś kąt trawskiem i TŻ musiałby z tym żyć.

не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']