POWODZ U BIAFRY!5zl nakarmi jednego konia pomozmy po powodzi

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 16, 2010 23:38 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Majorko, jestem tego pewna:-) Iza wstawi wszystkie rozliczenia, jak tylko troszke sie sytuacja unormuje.

Zabers:-) ja pamietam :-)
Jak tylko Iza da rade fizycznie ruszyc sie tam gdzie jest dostarczana karma, to przedyktuje mi liste paczek.
Teraz np, wlasnie przed chwila odebrala konia z zatopionego gospodarstwa i jedzie z nim do jakiejs stajni.
Rozmawialysmy 10 min temu. Do wlasnego domu dotrze rano, nie wiem, moze przed 8, 7. A na 9 rano ma byc przy rozdzielaniu jakiejs karmy, siana, czy czegos w tym rodzaju, 15 km od domu..
Nie bardzo wiem jak Ona to ogarnia. Ale ja zapisuje sobie wszystkie pytania do Izy, prosby itd w zeszycie i jak juz rozmawiamy, to wszystkie Jej zadaje:-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Śro cze 16, 2010 23:42 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Anna_33 pisze:...Zabers:-) ja pamietam :-)
Jak tylko Iza da rade fizycznie ruszyc sie tam gdzie jest dostarczana karma, to przedyktuje mi liste paczek.
...

Bardzo dziękuję. Już nie będę mamrolić (maile z "zooplusa" trzymam. W razie czego mam widelec i nie zawaham się go użyć :mrgreen: ).
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro cze 16, 2010 23:43 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Mozesz nawet uzyc chinskich paleczek jesli osmiele sie zapomniec ;-)
A mamrolic ( sliczne slowo) mozesz do woli, przeciez wiesz :mrgreen:

Zobaczcie dziewczyny jakie piekne koty na bazarku, podbijajcie prosze :kotek:
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Śro cze 16, 2010 23:47 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Anna_33 pisze:Mozesz nawet uzyc chinskich paleczek jesli osmiele sie zapomniec ;-)
A mamrolic ( sliczne slowo) mozesz do woli, przeciez wiesz :mrgreen:

Zobaczcie dziewczyny jakie piekne koty na bazarku, podbijajcie prosze :kotek:

Do usług. :wink:

Lecę robić tłum.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro cze 16, 2010 23:49 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

I gdzie ten tlum ?? :?

Nie chcecie po dobroci, to tu przyniose:
1. Obrazek

2. Obrazek

3. Obrazek

4. Obrazek

5. Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw cze 17, 2010 10:26 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Dog Chow jest za droga, nawet mój psion nie ma takich luksusów :(
A Brit?
jak się gdzieś pomylę, coś zapomnę- krzyczeć! :) nr do mnie 668250065

aka_nina

Od: Czw paź 01, 2009 10:53

Post » Czw cze 17, 2010 14:51 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

aka_nina pisze:Dog Chow jest za droga, nawet mój psion nie ma takich luksusów :(
A Brit?

DOG CHOW - taki:
http://www.allegro.pl/item1072596609_pu ... urier.html
tutaj jest 2x15 kg

ja w zyciu Brita nie kupowlam ale dog chow chyba nie jest drogi ?
169 ł za 30 kg?
(powyzsza firma sprawdzona, kupuje tam dla siebie i kupowalam dla Izy w ramach zbiórki powodziowej)

co do musli to w końskim zdrowiu opłaca sie takie musli jabłkowe: gdzie jest promocja i za 5 paczek dostaje sie jeszcze jedną gratis - czyli dostaje się 6x20 kg za 325 zł
o to:
http://www.horsepower.pl/sklep/?p=produ ... ek-gratis-!

poza tym musli może byc jakiekolwiek byleby bez owsa!

aka_nika - będę dzisiaj dzwonic do Izy dopytam się ew co najpilniejsze z karmy
mozliwe ze trzeba się bedzie chwile wstrzymac az Iza się ogarnie
dzisiaj ma dostac jakieś dary
ale tak naprawde do końca nie wiemy co dostanie

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Czw cze 17, 2010 20:19 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Kosztuje tyle co Brit (to może i ja swojego psa na to przestawię?).

Okay, wysłałam Biafrze smska z zapytaniem czy ta karma jest okay i dostałam odpowiedź i zamówiłam, już zapłaciłam, jutro wkleję jakieś potwierdzenie, bo jest po 22 i przelew nie wyszedł jeszcze.

Jak otrzymam wszystkie wpłaty z bazarku to przeleję resztę na konto 3x.

aka_nina

Post » Czw cze 17, 2010 21:41 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Jeden z moich psow jest na Purina Dog Chow Light i ma sie doskonale :-) mowilam, ze to Iza wybrala ta karme.

Mysle, ze musimy dac Izie kilka dni na ogarniecie wszystkiego. Przed chwila rozmawialysmy i wiem, ze do kolezanki do ktorej wysylamy grzecznosciowo paczki Iza bedzie mogla pojechac najwczesniej w srode.Dzis znowu dotarly tam jakies przesylki, ale pelna lista dopiero w drugiej polowie tygodnia.
Iza wczoraj w nocy pojechala po konia, ok 6 rano wrocila i od 9 do 17 odbierala karme z Holandii.To byl duzy transport do podzialu na kilka schronisk. Teraz jeszcze pojechala cos zalatwic, nie wiem o ktorej wroci, ale na pewno padnie jak dluga.
Weekend przeznacza na roboty budowlano ratunkowe.
Zdaje sie, ze wizyta geologow zakonczy sie dla Izy pozytywnie, czyli za chwile ruszamy z rowami i kopaniem :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw cze 17, 2010 22:42 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Flortee pisze:
Aniu, ja wiesz moze jak ta cięzarna klacz, którą Iza ratowała ?
I jak sie mają konie i psy Izy? Może potrzeba im jeszcze coś pilnego ?

Jak już sie geolodzy określą i trzeba bedzie kopać to proponuje sie zebrać, łopata, kalosze i bysmy chociaz przez sobotę jakas Izie pomogli.

Salbutamol. Tego prawie nie ma, a bardzo potrzebne. Kosztuje cos ok 4 zl butelka i wystarcza na 1 dzien dla 1 konia.
Mamy forumowiczke w aptece, ktora moze to kupic i zawiezc do Izy ( jest z Krakowa), tak wiec nie trzeba recept kombinowac.
To lek pierwszej potrzeby na astme dla koni.

I siano siano siano. Nowy kon Macius, nie je nic poza sianem. Nawet na ukochana przez konie trawe nie chce spojrzec, nie chce muesli, nie tknie owsa, tylko SIANO.
Ma 28 lat, w strasznym stanie kopyta.Przez dwa tygodnie byl przywiazany lancuchem do drzewa. Iza umiescila go w pensjonacie, koszt 350 zl miesiecznie.
Poza sianem, potrzebuje leku na kopyta i witamin dla staruszkow.
Powiedzialam Izie zeby to wszystko zebrala razem i mi podyktowala. Jutro wieczorem powinnam juz wszystko wiedziec.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pt cze 18, 2010 0:03 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

dzięki Ci Aniu za te wszystkei inf, zaraz je uzupełnię na dogo, bo własnie dziewczyny dopytywały o syrop!
a ja juz nie mialam sumienia wieczorem dzwonić do Izy
ona spała tylko godz pomiedzy Maciusiem a darami z Holandii

aka_nina - dziękujemy :)

Macius chciał rozwalić bok w pensjonacie
bo ...
bo w korytarzu leżała kosta siana
a on on momentu gdy pojawila się o nim inf nawet tutaj na miau był własnie przywiązany w jakimś sadzie na górce (jedyne bezpieczne miejsce - gdzie nie było złej wody)
i nie jadł siana
Iza mówiła, ze jak rozmawiała z pania Maciusia i powiedziała o tym, ze się rzucił na siano
Pani - płakała boon tak dawno siana nie jadł
ech - straszne te ludzko zwierzęce rozstania :(

zrobiłam kolejne allegro dla Izy i zwierzaków
rozsyłajcie gdzie możecie:
http://www.allegro.pl/item1086015923_pomoz_zwierzakom_godnie_zyc_po_powodzi.html

i jeszcze sie przekleję z moim postem z dogo odnośnie darów z Holandii:
dzisiaj było dobry dzień
dzisiaj przyjechał do Krakowa transport darów od dobrych ludzi z Holadii
od bardzo dobrych ludzi!
przyjechało 20 ton darów :crazyeye: do podziału pomiędzy kilka schronisk/fundacji/organizacji prozwierzęcych

i tutaj chciałam ogromnie podziękowac Em_ za to iż na liście odbiorców darów znalazła sie Biafra i Mirandzie, która jest mózgiem operacji :Rose::Rose::Rose:

rozmawialam z Iza jakies dwie godz temu, tak na szybko (bo dziewczyna w nocy czy raczej nad ranem spała raptem cała jedną godzinę po przywiezieniu Maciusia)
z darów otrzymala m.in. cwierć tony siana dla koni - paczkowanego
karmę specjalistyczną dla nerkowców dla psów
jak również karmę dla kotów

ponieważ Holandia bardzo prosiła o zdjęcia, poprosiłam Izę i ja
jak będę miała (nie wiem kiedy) - się podzielę :)

wybaczcie ze nic nie napisalismy wczesniej ale wszystko było na wariackich papierach i o całej akcji pomocowej dowiedzielismy się na niespełna 24h przed wyjazdem tira z Holandii

3 x

Post » Pt cze 18, 2010 1:04 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

a oto Maciuś:

Obrazek

Obrazek

3 x

Post » Pt cze 18, 2010 6:21 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Piękny królewicz Maciuś

aka_nina

Post » Pt cze 18, 2010 7:34 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Gosiu, w weekend jestem i bede pilnowac wszystkiego.Mam huk roboty w domu, wiec nie powinnam sie nigdzie ruszac.
Dzis wychodze o 11, wracam ok 17. Pozniej bede na posterunku...chyba, ze mnie jakas szafa przywali, bo szykuje chalupe do remontu..
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pt cze 18, 2010 8:17 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Dużo dobrego sie dzieje, super! :)
Dacie znać dziewczyny jak bedziecie miały cynk o opinii geologów.
Iza pewnie nie miała czasu odebrać zakupów medycznych?
Obrazek

Flortee

Od: Nie lis 22, 2009 18:21

[poprzednia][następna]