Roleczka już u siebie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 08, 2010 14:52 Re: Rola- dwutygodniowa koteczka na butli ;))) JUŻ MAMY MAMKĘ!

MIGOTYNKA pisze:Niestety mentalności się nie zmieni od tak. Jeśli ktoś myśli w kategoriach "to tylko przecież kot" nie ma wogóle o czym mówić. Współczuć nie tylko kotce takiej opiekunki ale chyba rodzicom na starośc skoro zwierzak to tylko zwierzak domyślam się, że schorowana, strasza mama czy tato będzie "to tylko starszy człowiek". Ja wyznaje zasadę" ODRUCH LUDZKI ZACZYNA SIĘ OD UMIŁOWANIA BRACI NAJMNIEJSZYCH bo są bezbronnI i tylko na nas ludzi mogą liczyć. Jak tego brakuje ...no niestety nie dokończę.

Z tego co mi wiadomo to jej rodzice mają takie samo podejście do kocich spraw... Co ich obchodzi jakieś futro :evil:

Oto najnowsza sesja zdjęciowa Rolki:
Obrazek
Obrazek

A tu przy cycusiu z przybraną siostrzyczką:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto cze 08, 2010 14:56 Re: Rola- dwutygodniowa koteczka na butli ;))) JUŻ MAMY MAMKĘ!

MIGOTYNKA pisze:Niestety mentalności się nie zmieni od tak. Jeśli ktoś myśli w kategoriach "to tylko przecież kot" nie ma wogóle o czym mówić.

Ale tu to jest gorsze niz "tylko kot" :? . Jak ktoś ma "tylko kot" to mu ewentualnie nie poświęca uwagi, nie zajmuje się, a tutaj mamy CELOWE okrucieństwo....
I to przy deklarowanym "uczuciu" do kotki, ktoś tam ma mocno nas..ne w głowie. To co oni robią to nie pod lekceważenie, a obsesyjną nienawiść do zwierząt można tylko podpiąć.

Ja całej sytuacji w ogóle nie rozumiem, i chwała Bogu, bo jak zacznę takie osobniki (ludzie mi przez klawiaturę nie chce przejść) rozumieć to znaczy że powinnam iść na odstrzał sanitarny :evil:

Ifciastu, to znajomi koleżanki, czy Twoi? Bo nie wiesz gdzie są, a oni znają namiary na Ciebie że Ci mówią że "bezpodstawnie" itp bzdety?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob cze 12, 2010 21:49 Re: Rola- dwutygodniowa koteczka na butli ;))) JUŻ MAMY MAMKĘ!

Roleczka już je stały pokarm. Siusia sama, ale jeszcze sama nie kupka. W tym tygodniu wystawię jej ogłoszenia, może ktoś się zakocha i poczeka aż będzie gotowa do adopcji...

Jak stoi miska z suchym to wchodzi i robi tam siku, myli z kuwetą :twisted:

A oto kolacyjka, z rączki;) :
Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Czw cze 17, 2010 6:44 Re: Rola- dwutygodniowa koteczka na butli ;))) JUŻ MAMY MAMKĘ!

Roleczka sama już je i siusia do kuwetki. Bawi się, mizia, śpi je i tak w kółko. Wieczorem wstawię fotki :1luvu:

ifciastu

Post » Czw cze 17, 2010 18:24 Re: Rola- dwutygodniowa koteczka na butli ;))) JUŻ MAMY MAMKĘ!

No i gdzie te zdjęcia? :twisted:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw cze 17, 2010 18:53 Re: Rola- dwutygodniowa koteczka na butli ;))) JUŻ MAMY MAMKĘ!

Greta_2006 pisze:No i gdzie te zdjęcia? :twisted:

No właśnie mama mi aparat skradła :roll: Jak mi odda to wstawię, bo tam na karcie wszystko mam

ifciastu

Post » Sob cze 19, 2010 20:32 Re: Rola- dwutygodniowa koteczka na butli ;))) JUŻ MAMY MAMKĘ!

Świerzynki : zgodnie z obietnicą zdjęcia Roleczki:
Obrazek
Obrazek

I pomyśleć, że miała zginąć w śmietniku... A taka z niej kochana mała kicia...

Sisia do kuwety, je i pije sama, tylko jak koopa idzie to pomagamy;)))

ifciastu

Post » Pon cze 21, 2010 0:13 Re: Rola- dwutygodniowa koteczka na butli ;))) JUŻ MAMY MAMKĘ!

Cudo :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Pon cze 21, 2010 7:44 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Mamy podejrzenie panleukopenii w domu!!! 2 kociaki juz odeszły!
ROLKA DZIś ZWYMIOTOWALA!!! POTRZEBNE WSPARCIE FINANSOWE NA BADANIA KAłU I NA ZAKUP SUROWICY DLA 3 KOCIąT!!! BARDZO PROSIMY O WSPARCIE, LECZENIE KOCIAKA, KTORY JEST ZA TM WYPRAłO NAS Z KASY!!! BłAGAM- BEZ SUROWICY MALUCHY NIE PRZEżYJą!!!!!! LICZY SIę DLA NAS KAżDY GROSZ!!!!

ifciastu

Post » Pon cze 21, 2010 8:26 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

ja juz jestem splukana :|
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pon cze 21, 2010 9:11 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

mogę tylko podnieść :(
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Pon cze 21, 2010 9:18 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Surowicę możecie zrobić z krwi dorosłego, zdrowego i regularnie szczepionego kota. Na jedną porcję potrzeba 5 ml krwi, odwirować i surowicę podać podskórnie choremu kociakowi.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon cze 21, 2010 9:45 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

A parwoglobulina? nie wiem, jestem załamana co lepsze...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon cze 21, 2010 11:48 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Jana pisze:Surowicę możecie zrobić z krwi dorosłego, zdrowego i regularnie szczepionego kota. Na jedną porcję potrzeba 5 ml krwi, odwirować i surowicę podać podskórnie choremu kociakowi.

Póki co czekamy na wyniki badań. Mam nadzieję, że nie ma pp... Choć wiem, że moje nadzieje pewnie są złudne... Proszę o mocne kciuki do jutra...

ifciastu

Post » Pon cze 21, 2010 12:34 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Szczerze?
Ja bym wzięła do weta kota, pobrała krew i podała surowicę maluchowi. Jak najszybciej.

Test z kału ujemny nie znaczy, że pp nie ma! Może nie być wirusa w kale i tyle. Zrobienie morfologii mogłoby coś wyjaśnić, ale kocina jest maleńka, pobierzecie krew?

Surowica z krwi kota może tylko pomóc. A czas jest bardzo ważny, kluczowy.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia][następna]