ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 20:52 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

Chciałoby się, żeby wszystkie historie kotów tak się kończyły :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro cze 16, 2010 21:05 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Śro cze 16, 2010 21:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

czekamy na głosy w sprawie przelania pieniązków dla bluerat

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 16, 2010 22:00 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

W Boliłapce inny ślepaczek czeka na domek.. ma 3,5 miesiąca i siedzi z rodzeństwem (widzącym) za kratkami :( Może ktoś by zechciał sobie wyprostować ścieżkę do nieba biorąc go na DT/DS, kiedy tak pięknie i optymistycznie Dziewczyny piszą o Ślepinkach pełnych radości życia? A te kociny w klatce płaczą za człowiekiem i łapeczki wyciągają błagając "wyciągnij mnie, przytul, chcę do ciebie"..

*anika* pisze:Niewidząca kotka z Boliłapki jest na zdjęciach tutaj (sprzed tygodnia):
Obrazek tu na górze zdjęcia, a tu Obrazek Ślepka po prawej, bawi się zawieszką.

POSTARAM SIĘ jutro wpaść do lecznicy z aparatem, ale nie wiem co z tego będzie, szczególnie, że aparat marny.

Bazyliszkowa, bardzo prosze , umieśc kocie w pilnych, nie ma nawet dt :(

na razie nie mają swojego wątku, znalazłam je na wątku Niuni

alessandra

Post » Śro cze 16, 2010 22:02 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

przeklejam info z watku Skrzacików

viewtopic.php?f=13&t=112135

kociaczki rosna jak na drożdżach...apetyty ogromniaste
biało-cz.kicia juz prawie ok, kropimy tylko oczka
ale czarna kiepsko...dzisiaj juz nie ma apetytu :(
karmiona jest strzykawką
pomimo zakrapiania oczek 1 jest w złym stanie
pojawiła sie na nim biała plamka, wyszła 3-cia powieka i katar
wielgachne balony wychodza z noska
czyli nawrót choroby
jutro po południu jedziemy do weta

jutro zrobie fotki
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Śro cze 16, 2010 22:14 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

alessandra pisze:W Boliłapce inny ślepaczek czeka na domek.. ma 3,5 miesiąca i siedzi z rodzeństwem (widzącym) za kratkami :( Może ktoś by zechciał sobie wyprostować ścieżkę do nieba biorąc go na DT/DS, kiedy tak pięknie i optymistycznie Dziewczyny piszą o Ślepinkach pełnych radości życia? A te kociny w klatce płaczą za człowiekiem i łapeczki wyciągają błagając "wyciągnij mnie, przytul, chcę do ciebie"..

*anika* pisze:Niewidząca kotka z Boliłapki jest na zdjęciach tutaj (sprzed tygodnia):
Obrazek tu na górze zdjęcia, a tu Obrazek Ślepka po prawej, bawi się zawieszką.

POSTARAM SIĘ jutro wpaść do lecznicy z aparatem, ale nie wiem co z tego będzie, szczególnie, że aparat marny.

Bazyliszkowa, bardzo prosze , umieśc kocie w pilnych, nie ma nawet dt :(

na razie nie mają swojego wątku, znalazłam je na wątku Niuni

mają swój wątek:
viewtopic.php?f=1&t=112217&start=150
także tutaj ostatnio dużo na ich temat jest pisane:
viewtopic.php?f=1&t=110492&start=585

EDIT: w lecznicy mogę być dopiero w piątek, bo zapomniałam, że jutro nie wyrobię się :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw cze 17, 2010 0:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

alessandra pisze:czekamy na głosy w sprawie przelania pieniązków dla bluerat

jestem ZA

Natomiast nie jestem pewna, czy Olaf mieści się w kategorii kotów niewidzących i niedowidzących.
Na pewno jest biedny, chory, wymaga leczenia, ale oczy wydają się być całkowicie zdrowe.
"Ślepaczków" jest tak strasznie dużo, tracą oczy i te przypadki wymagają szybkiej i kosztownej interwencji lekarskiej :cry:
a kasa nie jest bez dna :cry:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw cze 17, 2010 6:47 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

dellfin612 pisze:Natomiast nie jestem pewna, czy Olaf mieści się w kategorii kotów niewidzących i niedowidzących.
Na pewno jest biedny, chory, wymaga leczenia, ale oczy wydają się być całkowicie zdrowe.

Myślę, że jednak Olaf powinien zostać naszym kandydatem, gdyż jak pisze berni, to właśnie wzrok jest jego największym problemem:

berni pisze:Najwięcej pisze o tych sprawach związanych z chodzeniem, ale największy problem to jednak oczy. Niestety najprawdopodobniej są nie do uratowania i Olaf będzie niewidomy :( :( Jutro pogadam z wetką, która mu te oczka oglądała jakie są te szanse, pomysły etc. Czy może szukać konsulatacji -marzeniem byłyby u dr. Garncarza, ale to pewnie zostanie w sferze marzeń.

Biedny kot, nagle stracił wzrok...jego widok takiego totalnie zagubionego kiedy go wiozłam do lecznicy i w samej lecznicy był straszny :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw cze 17, 2010 7:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

Nie czytałam tego posta 8O

W tej sytuacji oczywiście całkowicie zmieniam zdanie co do Olafa.
Przepraszam.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Czw cze 17, 2010 11:03 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

Ja już wysyłam swoją czerwcową składke
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

salps

Od: Czw lis 19, 2009 18:17

Post » Czw cze 17, 2010 12:24 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

dziekuję anika za wątki maluchów, ja takze cos przyślepawa jestem :roll:
dam ogłoszenie o dt na nk, moze akurat ktos ma wolne miejsce i zechce je wziąc na tymczas

czyli, Aga, chodź tutaj i powiedz, jak tam finanse na dziś i robimy przelew dla bluerat, czyli 145zł czy ile -bo w kwestii kwoty nikt nie mówi nic ?

alessandra

Post » Czw cze 17, 2010 12:37 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

Na koncie Ślepaczkowym jest w tej chwili 1 022,69 zł :D
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Czw cze 17, 2010 13:09 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

I zrobiłam jeszcze tak na szybko i bez zdjęć listę potrzebujących. Na niej lepiej widać gdzie i ile jest futerek:
1. mercy - 2 kotki,
2.fiona22 - Kewin,
3. fiona22 - 3 maluchy,
4. Never - 3 maluchy z ul. Esperanto,
5. Never - 2 buraski z Miłej,
6. bluerat - 3 maluchy z Radlina,
7. kotika - 2 maluchy,
8. berni - Olaf

O kurczę większość maluchów i to po klilka, którymi opiekuje się jedna osoba :( Wydawało się, że konkretna sumka na koncie a teraz jak to podzielić, żeby każdemu coś pomogło te parę złotych:cry:

Rozumiem, że najpilniejsza jest w tej chwili bluerat? alessandra pisała po 145 złotych na ten moment - ale wydaje mi się, że jednak tam gdzie jest więcej kotów to powinno iśc trochę wiecej pieniędzy tak jak robiliśmy do tej pory.

Edit: zakutalizowałam ilosci kotków
Ostatnio edytowano Czw cze 17, 2010 13:25 przez AgaPap, łącznie edytowano 1 raz

AgaPap

Post » Czw cze 17, 2010 13:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

AgaPap pisze:alessandra pisała po 145 złotych na ten moment - ale wydaje mi się, że jednak tam gdzie jest więcej kotów to powinno iśc trochę wiecej pieniędzy tak jak robiliśmy do tej pory.

chyba najlepiej, gdyby dofinansowanie było na kota, a nie na osobę, np. po 90-100 zł.

Gdy się leczy, to wizyta u weta jest liczna od kota, leki są dla kota, jeśli dużo kotów to i leków dużo. Zresztą co będę pisać, przecież wiadomo
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw cze 17, 2010 13:22 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-uprasza sie o szybką decyzję str.85

AgaPap - na moje nazwisko jest teraz 5 maluchów - 3 Klifki i 2 Miłki, cały czas szukam trzeciego, ale coraz mniejsze szanse... obawiam się, ze już nie żyje. Kotki jak na razie są w lecznicy na talony, więc mozna je przenieśc na koniec czerwca / początek lipca. Pod koniec czerwca pewnie trzeba będzie je zabrać, niestety nie zostaną zaszczepione, więc cały czas szukam dt. One są bardzo ciężko chore i walczą o wzrok...

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[poprzednia][następna]