Skierniewicka banda i Księżniczka-wojna z chlamydią - lepiej

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 10:34 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

chyba dodam do tyłu wątku - dozwolone od lat 18 :P
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto cze 15, 2010 10:43 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

Pozdrowienia dla pięknej Księżniczki :1luvu: A jak się miewa książę Szeryf :mrgreen: :wink:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto cze 15, 2010 10:55 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

Korciaczki pisze:Pozdrowienia dla pięknej Księżniczki :1luvu: A jak się miewa książę Szeryf :mrgreen: :wink:

Dziewczyny, no nareszcie tutaj zajrzałyście :D :D :D Już myślałam, że o nas zapomniałyście :oops:
Szefek ma się dobrze, to ukochany kot Krzyśka, więc mam nadzieję, że coś więcej o nim powie :P

WarKotka

Post » Śro cze 16, 2010 15:30 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

Zaglądamy i pamietamy :D Tylko jakoś głowy ostatnio do niczego nie mamy :(
Pozdrowienia dla całej rodzinki :1luvu:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro cze 16, 2010 19:50 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

Księżniczka się rozkręca :D Rano trzeba wcześniej wstawać, zeby ją porządnie wymiziać. Już łapami nie macha, zębami nie łapie, ogranicza się do sygnałów dźwiękowych, głownie warków. Do wyczesania została mi jeszcze połowa brzucha, jedne portki i część ogona. Uparła się wyjść z kuchni, wyszła, zwiedziła pobieżnie sypialkę, poleżała chwilkę na łóżku i doszła do wniosku, że wzbudza za duże zainteresowanie i poszła do kuchni ofukując wszystkie koty po drodze.
Wcześniej do kuchni wpuściłam resztę stada (bez Miśki, która w tym czasie była na spacerze) i bacznie obserwowałam zachowanie Księżniczki. Wyprosiłam kociaste, kiedy zaczynała już się wkurzać.
Ekipa wpada do kuchni, jedyne co je interesuje to pomieszczenie, na Księżniczkę nie zwracały uwagi....
Obrazek

W końcu ją zauwazyły
Krzykacz
Obrazek
Lordzik
Obrazek
Oboje zostali ofuczeni. Póki co, Księżniczka tylko ofukuje, ani razu jeszcze żadnemu nie przywaliła i mam nadzieję, że nie bedzie musiała. Kociaste trzymają się od niej z daleka i bardzo ostrożnie do niej podchodzą

Parę ujęć Księżniczki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czy ktoś może mi przedstawić instrukcję obsługi grzebienia obrotowego, bo ja blondynka jestem i coś mi z jego obsługą marnie idzie :oops: Nevka jest przekochana, że jeszcze mnie nie pobiła za wyczeywanie grzebieniem, a miała by do tego pełne prawo ;)

WarKotka

Post » Śro cze 16, 2010 20:43 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

kiche_wilczyca pisze:Kociaste trzymają się od niej z daleka i bardzo ostrożnie do niej podchodzą

co się dziwisz - nie wiedzą, co to :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro cze 16, 2010 21:07 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

Ale fajne stado :D .

kiche_wilczyca pisze:Czy ktoś może mi przedstawić instrukcję obsługi grzebienia obrotowego, bo ja blondynka jestem i coś mi z jego obsługą marnie idzie :oops: Nevka jest przekochana, że jeszcze mnie nie pobiła za wyczeywanie grzebieniem, a miała by do tego pełne prawo ;)

Czesze się, jak normalnym grzebieniem :lol: . On nieco mniej ciągnie i ułatwia czesanie, ale nie ma co się czarować - to tylko grzebień :wink: . Jak już raz doprowadzi się futro do porządku, potem jest łatwo.
Ja delikatnie rozdzielam futerko, centymetr po centymetrze (a raczej milimetrze :wink: ), i wyczesuje podszerstek od samej skóry. Jak jest kołtunek staram się oddzielić delikatnie, ile się da, futerko do wyczesania, splataną resztę bezlitośnie tnę. Lepiej niech kot ma chwilowo ubytki w futrze, niż żeby nabrał niechęci do czesania.
Częstotliwość czesania zależy od "rzucania futrem" :wink: . To widać po ilości podszerstka na grzebieniu, niekoniecznie na wszystkim w mieszkaniu :lol: . Szybko się zorientujesz :D .

Jak ją wyczeszesz, to warto przepudrować jej futro pudrem dla kotów. To świetnie czyści, a futro zrobi się sypkie i będzie mniej kołtunić. Mnie to poradziła hodowczyni MCO, a sprawdza się na wszystkich. Trzeba porządnie zasypać pudrem od skóry, wetrzeć i zostawić - wyszczotkować dopiero po paru dniach.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro cze 16, 2010 21:24 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

Dla mnie to niunia już jest pięknie uczesana :mrgreen:
Monostra - dzięki za rady - jeśli kiche zna sie na pielęgnacji długowłosych piękności tak jak ja - to Twoje rady są bezcenne :D :wink:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro cze 16, 2010 21:33 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

Georg-inia pisze:
kiche_wilczyca pisze:Kociaste trzymają się od niej z daleka i bardzo ostrożnie do niej podchodzą

co się dziwisz - nie wiedzą, co to :lol:

:ryk: :ryk: :ryk:

Stadko - super!!!
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro cze 16, 2010 21:47 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

Monostra dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: będe próbować :)

Duszek686 pisze:Monostra - dzięki za rady - jeśli kiche zna sie na pielęgnacji długowłosych piękności tak jak ja - to Twoje rady są bezcenne :D :wink:

podpisuję się pod tym :mrgreen:

Duszek686 pisze:Dla mnie to niunia już jest pięknie uczesana :mrgreen:

to fakt, wygląda już o niebo lepiej, ale ta futrzana kula ma tyle futra pod spodem, że szok. Przy tyłku nieżle sie namęcze, bo odstawiam wierzchnie okrycie i dobieram się do tego spodniego. A sypie się tak, ze wszędzie jest podszerstek, nawet w kawie :roll: :wink:

Pannica już poza kuchnią, bo dobijała się do wyjścia. Daje sobie radę z zaciekawionymi mordami, fuczy jak jest potrzeba :mrgreen:

WarKotka

Post » Śro cze 16, 2010 22:10 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

kiche_wilczyca pisze:to fakt, wygląda już o niebo lepiej, ale ta futrzana kula ma tyle futra pod spodem, że szok. Przy tyłku nieżle sie namęcze, bo odstawiam wierzchnie okrycie i dobieram się do tego spodniego. A sypie się tak, ze wszędzie jest podszerstek, nawet w kawie :roll: :wink:

Ktoś na forum kiedyś napisał:"Włos koci tanim i zdrowym dodatkiem żywieniowym!" :mrgreen:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro cze 16, 2010 22:30 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

i jeszcze ostatnim rzutem na taśmę:

Księżniczka wypuszczona na salony szalenie ucieszyła się z drapaka :)
Obrazek
Obrazek

W około pełno gapiących się kotów, ale czym tu się przejmować.... :mrgreen:
Obrazek

WarKotka

Post » Czw cze 17, 2010 7:10 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

Ależ luzik ma Księżniczka :lol: A stadko jakie grzeczne i tolerancyjne dla hipiski 8O
Bardzo, bardzo się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Już wypatrzyłam nosek w kształcie serduszka :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw cze 17, 2010 7:16 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

stado nie do końca wie co ma z nią zrobić :P

jerzykowka pisze:Już wypatrzyłam nosek w kształcie serduszka :wink:

:1luvu:

WarKotka

Post » Czw cze 17, 2010 7:18 Re: Skierniewicka banda i Księżniczka

kiche_wilczyca pisze:stado nie do końca wie co ma z nią zrobić :P

Proponuję przypalić "maryśkę", jak na dzieci kwiaty przystało :smokin:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]