Domek szuka przyjaciela

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 12:49 Domek szuka przyjaciela

Witam postanowiłam założyć wątek ponieważ szukam towarzysza dla mojej kochanej kotki. Jestem zakochana w kotach z krótkim pyszczkiem (taka jest moja kotka) jednak marzy mi się brytyjczyk :oops: Kot nie musi być młody nie ważna jest płeć ważne aby tolerował inne zwierzęta. Jeśli nie znajdę brytyjczyka do adopcji( bo wiem że to nie jest proste) To mogę równiż przygarnąć jakieś długowłose cudo. :D Wiem że dachowce są najwspanialsze jednak jako swojego kota chciałabym mieć właśnie dlugowłosego bądź brytyjczyka :1luvu: Takim zwykłym pomagam jak mogę... Warunki które mogę zapewnić to: zabezpieczone okna, dobrej jakości karma, towarzystwo kota i psa, bardzo dużo miłości. Zgadzam się na wizytę przed adopcyjną po adopcyjną oraz podpisanie umowy. Czy znajdzie się jakiś kociak w którym zakocha się cała rodzina?
Ostatnio edytowano Śro cze 16, 2010 13:09 przez Kaska, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przeniesiono na Kociarnię

Puśka17

Od: Śro cze 16, 2010 12:41

Post » Śro cze 16, 2010 12:52 Re: Domek szuka przyjaciela

Napisz skąd jesteś :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro cze 16, 2010 13:08 Re: Domek szuka przyjaciela

u kici uroda idzie w parze z naprawde dobrym charakterem
viewtopic.php?f=13&t=112183
potencjalne domki odpadaly, glownie z powodu braku zabezpieczen okien/ balkonow - moze stawiamy za wysoko poprzeczke, ale kicia juz raz komus zwiała (albo zostala wyrzucona)..
w niej nie sposob sie nie zakochac:)

sasza925

Od: Pon maja 31, 2010 22:06

Post » Śro cze 16, 2010 13:15 Re: Domek szuka przyjaciela

Wklejam link do wątku Puchatkowa:
viewtopic.php?f=1&t=108985
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro cze 16, 2010 13:16 Re: Domek szuka przyjaciela

Jestem z Inowrocławia z województwa kujawsko-pomorskiego jednak odebrać kociaka np. z Poznania czy Bydgoszczy nie miałabym problemu :D

Puśka17

Post » Śro cze 16, 2010 13:27 Re: Domek szuka przyjaciela

sik ;) lubie takie watki

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro cze 16, 2010 13:29 Re: Domek szuka przyjaciela

No to tutaj przedstawiam Chłynia - półdługowłosego kocura, wykastrowanego. Bardzo bardzo pilnie szuka domu ... viewtopic.php?f=13&t=112645
mamuśka

Post » Śro cze 16, 2010 20:28 Re: Domek szuka przyjaciela

Napisz skąd jesteś!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro cze 16, 2010 20:42 Re: Domek szuka przyjaciela

Ja mam na tymczasie długowłose cudo - kocurek mix dachowca z maine coonem albo leśnym norweskim. Kociak do oddania do domu stałego będzie za ok. 3 tygodnie, bo obecnie ma koci katar i jest w trakcie leczenia. Kociak troszkę jest przestraszony ale pozwala zrobić ze sobą wszystko. Wyrośnie z niego miziak. Kocurek ma 2 miesiące, umaszczenie kotka: czarne łapy i uszka, grzbiet ciemnobrązowy. Na piersiach ma biały krawacik. Tak więc kociak unikat jakich mało :)
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Śro cze 16, 2010 21:14 Re: Domek szuka przyjaciela

Marlon pisze:Napisz skąd jesteś!

Odpowiadałam już na to pytanie jestem z Inowrocławia

Puśka17

Post » Śro cze 16, 2010 21:29 Re: Domek szuka przyjaciela

My mamy takiego fajnego włochacza, szukamy dla niego domu z kocim towarzystwem
15pietro pisze:Szukamy odpowiedzialnego domu dla naszego tymczasa Maćka. Kocurek został zabrany od pewnej karmicielki gdy był malutkim kociakiem ( :arrow: wątek). Z zasmarkanej kupki nieszczęścia wyrósł przepiękny czarny półdługowłosy 6 miesięczny kocurek odpalający mruczenie przy byle dotknięciu :) Maciek ma świetny charakter uwielbia ludzi i inne koty. Nigdy nie używa pazurków w stosunku do nas, ba! nawet ignoruje stopy wystające spod kołdry i zamiast na nie polować robi masaż swoim jedwabistym futerkiem. To wielka włochata przylepa, która co prawda nie wskakuje na kolana, ale potrafi zadeptać na śmierć gdy leży się w łóżku. Dokocenie w jego przypadku trwa jakieś 5 minut, od razu przybysza zaprasza do zabawy, czasem zbyt namolnie. Maciek jest stworzony dla młodego znudzonego rezydenta szukającego towarzystwa do szaleńczych gonitw i podgryzania gardła.

Kocurek jest już wykastrowany, dwukrotnie zaszczepiony i odrobaczony.
Szukamy dla niego niewychodzącego domu z zabezpieczonymi oknami i balkonem.

Gdyby była taka możliwość to chętnie wyadoptujemy go w dwupaku z jego ukochaną towarzyszką 9 miesięczną Pysią, która ma jeszcze fajniejszy charakter 8)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zdjęcia są takie sobie, zrobienie czarnemu kotu jakiejkolwiek ostrej fotki i tak można uznać za wielki sukces

Pysię oczywiście też polecam na dokocenie :)
Pysia jest kotką wyjątkową z ogromną wolą życia. Zabrałam ją z tego samego domu co Maćka. Ta koteczka przeszła prawdziwe piekło, miała uraz głowy i żuchwy, straciła oko przez koci katar, miała krzywicę z powodu skrajnego zagłodzenia, które zafundowała jej poprzednia "opiekunka". Mimo to pięknie się pozrastała, jest okazem zdrowia, wulkanem energii i najcudowniejszym miziakiem pod słońcem. Najbardziej lubi kłaść się na człowieku gdy ten leży w łóżku- zanim policzy się do 10, Pysia już zwinięta w kłębuszek na ludzkiej klatce piersiowej i cichutko mruczy.
Jesteśmy w niej totalnie zakochani, ta koteczka ma tyle wdzięku, że mogłaby obdarować kilka kotów :)
Pysia z nie widzi na jedno oko i nie słyszy na jedno ucho, nie lubi być z tego powodu gwałtownie podnoszona do góry i denerwuje się gdy podróżuje w transporterku. Fantastycznie dogaduje się z Maćkiem, choć na początku zapowiadało się, że woli być jedynaczką :) Jest bardzo drobną i łagodną koteczką, która nigdy nie używa pazurków w kontakcie z człowiekiem.
Koteczka była dokładnie przebadana, miała wykonany RTG czaszki, badania krwi, była u okulisty i ma wykonane testy na FIV i FelV (negatywne). Została już wykastrowana, do nowego domu pójdzie zaszczepiona i odrobaczona.

Warunkiem adopcji jest zabezpieczenie okien i balkonu uniemożliwiające kotu wypadnięcie. Pysia doznała urazu czaszki najprawdopodobniej w wyniku upadku z dużej wysokości, cudem przeżyła, nie chcemy aby ją coś takiego znowu spotkało.
Obrazek Obrazek Obrazek :arrow: Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

filmiki: http://tiny.pl/hgfzh
http://tiny.pl/htp37
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Czw cze 17, 2010 7:41 Re: Domek szuka przyjaciela

:ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw cze 17, 2010 11:48 Re: Domek szuka przyjaciela

BinaDina85 pisze:Ja mam na tymczasie długowłose cudo - kocurek mix dachowca z maine coonem albo leśnym norweskim. Kociak do oddania do domu stałego będzie za ok. 3 tygodnie, bo obecnie ma koci katar i jest w trakcie leczenia. Kociak troszkę jest przestraszony ale pozwala zrobić ze sobą wszystko. Wyrośnie z niego miziak. Kocurek ma 2 miesiące, umaszczenie kotka: czarne łapy i uszka, grzbiet ciemnobrązowy. Na piersiach ma biały krawacik. Tak więc kociak unikat jakich mało :)

Czekam na zdjęcia malucha :D

Puśka17

Post » Czw cze 17, 2010 15:15 Re: Domek szuka przyjaciela

Obrazek Obrazek Obrazek

bazyliszek

Od: Nie lis 15, 2009 11:33

Post » Czw cze 17, 2010 15:27 Re: Domek szuka przyjaciela

bazyliszek pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=111339

Przepraszam nie zauważyłam że Dino już znalazł domek :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

bazyliszek