GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 20:44 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

podnosze Herbatniczka! hop! pokaz sie Panie Kocie!

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Wto cze 15, 2010 21:11 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Herbatnik słodki kocurek szuka własnego domu.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro cze 16, 2010 8:25 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

ewung pisze:Ja zaglądam i bardzo się ucieszyłam że Harbatniczek się znalazł. Może w czwartek uda mi się porobić mu kolejne ogłoszenia.
Pozdrawiam Ciebie a dla Herbatnika ślę głaski :-)

Super :1luvu: , Ewo, Herbatniczek potrzebuje reklamy.

Z oczkami trochę lepiej, ale martwi mnie ciągle jego oddech, taki ciężki. Ale apetyt ma dość dobry, próbuje jedzonka ze wszystkich pojemników :D. Ponadto do mojej 4-kociej gromadki powoli dołączają 2 białasy: kocurek i koteczka. Trzymają przyzwoitą odległość, ale dają do zrozumienia, że jak im coś podrzucę, to chętnie przekąszą. Muszę ugniatać z karmy takie, hm, kotlety i celować, nie za blisko, żeby nie spłoszyć, i nie za daleko, żeby znalazły jedzonko w trawie :D

Pozdrawiam serdecznie , a Herbatnik nastawia grzbiecik do głasków.

F.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro cze 16, 2010 12:56 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Fanszeta pisze:Super :1luvu: , Ewo, Herbatniczek potrzebuje reklamy.

Z oczkami trochę lepiej, ale martwi mnie ciągle jego oddech, taki ciężki. Ale apetyt ma dość dobry, próbuje jedzonka ze wszystkich pojemników :D. Ponadto do mojej 4-kociej gromadki powoli dołączają 2 białasy: kocurek i koteczka. Trzymają przyzwoitą odległość, ale dają do zrozumienia, że jak im coś podrzucę, to chętnie przekąszą. Muszę ugniatać z karmy takie, hm, kotlety i celować, nie za blisko, żeby nie spłoszyć, i nie za daleko, żeby znalazły jedzonko w trawie :D

Pozdrawiam serdecznie , a Herbatnik nastawia grzbiecik do głasków.

F.

Powiedz mu, proszę, że te głaski to również od forumowych ciotek :)

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro cze 16, 2010 22:22 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

czy ktos zauwazy Herbatnika?

bardzo mi sie podobal fragment o rzucaniu nowym karmy...

AprilRain

Post » Śro cze 16, 2010 23:26 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

A mi się Łatuś przypomina :(
On też najpierw przychodził na pieszczoty, dopiero potem jadł. I odprowadzał mnie do domu...

jaaana

Post » Czw cze 17, 2010 7:07 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

AprilRain pisze:czy ktos zauwazy Herbatnika?

Niestety, nikt. Odbieram wszystkie telefony, szczególnie te z nieznanym numerem. Dzisiaj rano, naprawdę rano, godz. 6.20, ktoś do mnie dzwonił. Numer zastrzeżony, telefon głuchy, choć połączenie trwało. Niby nic takigo, bo już od dawna byłam na nogach, ale świntuch spłoszył Koteczkę-Gwiazdeczkę, która dziś wyszła mi na spotkanie (Ogonek na lumpach) i z miauczeniem dopominała się o jedzenie. Bidula zdążyła ledwo napocząć śniadanko, a już musiała brać nogi za pas. Bo przecież COŚ ZACZĘŁO GRAĆ!

A Herbatnik? Okazało się, że jest amatoremi muzyczki jazzowej, dalej trwał przyklejony do mojej nogi.
Herbatniczek zawsze czeka, żebym ukucnęła, wtedy podchodzi i przytula się do lewego uda, a ja go głaszcze lewą reką, prawą mam wolną do wydawania jedzenia. Potem odrobinę popróbuje (ciągle ta mokra karma wymieszanan z suchą, ble, kiedy będzie pierś z kurczaka) i znów przychodzi się przytulić i dać wygłaskać. Ostatnio, jak spogląda mi głęboko w oczy, to koniuszek języczka ma wystawiony między zębami. Śliczności!!!
jaaana pisze:Powiedz mu, proszę, że te głaski to również od forumowych ciotek :)

Jaaasne, przecież my z Herbatniczkiem zawsze piszemy do wszystkich forumowych cioteczek, a szczególnie do tych, które zaglądają tu codziennie, jak ty. Cioteczek, które są dla nas wielkim wsparciem, bo tak dobrze widzieć, że jest ktoś, kogo obchodzi bezdomny kocurek spod rury. :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Czw cze 17, 2010 20:43 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Po cichu podczytuję.

Tak mi strasznie przykro, że jest tyle kociambrów bez domu... A Herbatnik tak bardzo tego domu pragnie... Nadstawia się do głaskania, daje czesać, woli głaski w pierwszej kolejności niż jedzenie... i mieszka pod rurą... jemu trzeba własnego kocyka i własnych rąk...
po_prostu_kaska

Post » Pt cze 18, 2010 7:00 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

po_prostu_kaska pisze:Po cichu podczytuję.

Tak mi strasznie przykro, że jest tyle kociambrów bez domu... A Herbatnik tak bardzo tego domu pragnie... Nadstawia się do głaskania, daje czesać, woli głaski w pierwszej kolejności niż jedzenie... i mieszka pod rurą... jemu trzeba własnego kocyka i własnych rąk...

Herbatnik jest spragniony miłości człowieka. Od początku był bardzo kontaktowy. Nie wymagał oswajania, jak tylko trochę nabrał zaufania, można go było głaskać i przytulać. Niczym nie zasłużył na swój los. Cóż, Gwiazdeczka i Ogonek są cudowne, dzisiaj rano czekały na mnie przy drodze, przytulone na słoneczku pod krzakiem, piękny widok,czarna kotka i biały kocurek, młode (mają chyba koło roku), ale serce skradł mi Herbatnik. On okazuje tyle uczucia. A te jego spojrzenia prosto w oczy, są takie wymowne. Jego przyszły opiekun zyska prawdziwego przyjaciela, bo ten kocurek potrafi okazywać wdzięczność. Na pewno będzie samą radością, gdy tylko znajdzie swój wytęskniony domek. Życzę mu tego z całego serca!!!

Fanszeta

Post » Pt cze 18, 2010 21:16 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Do góry Herbatniczku :kotek:
po_prostu_kaska

Post » Sob cze 19, 2010 1:34 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Może jutro znajdę trochę czasu aby zajrzeć do Herbatniczka.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob cze 19, 2010 8:08 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Herbatniku! moze w weekend ktos Cie wypatrzy!
jak sie masz?

AprilRain

Post » Sob cze 19, 2010 11:53 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Herbatniczku, na pewno ktoś cię zauważy. Trzymaj się!

jaaana

Post » Sob cze 19, 2010 20:03 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

ewung pisze:Ja zaglądam i bardzo się ucieszyłam że Harbatniczek się znalazł. Może w czwartek uda mi się porobić mu kolejne ogłoszenia.
Pozdrawiam Ciebie a dla Herbatnika ślę głaski :-)

ewung - jeśli zrobisz jakieś ogłoszenia, to napisz, gdzie zamieściłaś.
Fanszeto, kotiko - napiszcie mi jakiś tekst ogłoszenia, to też powrzucam gdzie się tylko da.
Ja nie umiem ładnie zredagować. A wiem, że kotika potrafi tak wzruszająco, że i kamienie płaczą :)

jaaana

Post » Sob cze 19, 2010 21:17 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Przepraszam jakoś mi to nie poszło. Na razie ma allegro i gumtree http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-HERBATNIK-dom-potrzebny-staly-lub-tymczasowy-W0QQAdIdZ212422379
Jak coś wystawisz to pisz, ja też będę podawać gdzie go ogłosiłam.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]