CZERWIENIAMI MALOWANE - posty archiwalne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 23:12 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Ło Jezu.. i jak tu wszystkie nakarmić 8O :cry:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie cze 13, 2010 20:38 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

ŚLĄSK SZUKA RUDZIELCA

http://www.facebook.com/pages/Koty-do-g ... 954?ref=ts
(Nikodem Nowak)
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto cze 15, 2010 16:01 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

UWAGA!!!Właśnie wygrzebana świeżuchna oferta z netu .Ja nie posiadam w swoich "zbiorach "takiego kociaka,ale u Was może się gdzieś taka "bida" zaplątała ;)

Data dodania: 2010-06-15

Miasto: Opole

poszukuje kota rudego najlepiej małego z rejonu opolskiego i najlepiej kocurka
tel 510 416 420
mail -- joannarzeppa@wp.pl

Oczywiście domek do sprawdzenia,ale sprawę pozostawiam oddającym do adopcji.

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Wto cze 15, 2010 16:13 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Rudzielec z Ostródy czeka na domek...

Przedstawiam kocurka o wyjątkowo nietypowym umaszczeniu. Takiego koloru footra jeszcze nie widziałam, jak żyję :lol: Ani on typowo rudy, ani on typowo bury. Wyszedł z tego cudny melanż!!! :love: :love:

Imię: Filipek
Rasa: bukiet wielokwiatowy ;) Trudno o bardziej rasowego kota. W nim są wszystkie rasy świata 8O
Umaszczenie: jak wyżej: ani on typowa marchewa, ani on typowy burasek :) Jest w odcieniu rudo-miodowym, albo jak kto woli w kolorze mebli jasnodębowych :ryk: :ryk: W zimowym oświetleniu na zdjęciach wychodzi burawy. PRĘGUSEK!!!!
Oczy: szmaragdowo-zielone :) - równie rzadko spotykany odcień, co kolor jego footra 8)
Cechy szczególne: poza powyższymi, brak :lol:
Charakter: Miziak, ale nie nieskończony przytulak. Lubi głasianie i drapanie po wszelkich częściach footra. Mruczysław ;) Pewnie byłby i nakolankowcem, ale w schronie nie ma jak spróbować, a są w wolierze odważniejsi od niego koledzy, którzy zawsze zajmą sobie taaaką miejscówkę :lol: Nie próbowałam brać go na ręce, poza sprawdzaniem, czy odjajczony. Myślę, że to typ kota, który mizia się wtedy, kiedy on łaskawie chce. I kiedy on zechce udzielić opiekunowi tej łaski, to przyjdzie na kolanka. Spokojny, aczkolwiek kocha wszelkie wysoko położone, bezpieczne punkty obserwacyjne (na pewno będzie zwiedzał szczyty wysokich mebli).
Nowe odkrycie: lubi się bawić. W trakcie zabawy chwyta ząbkami. Niezbyt boleśnie i nie do krwi, ale zawsze. Myślę, że to cenna informacja dla potencjalnego domku, w którym są dzieci.
Wymagania: pełna miska, ciepłe posłanko, pieszczoty w detalu, acz może się okazać, że i w hurcie ;) , kocie zabawki, domek niewychodzący i bardzo kochający!!!
Oferuje: mruczanki, mizianki, bardzo przyjemne towarzystwo!!!!
Kastracja: tak
Szczepienie: prawdopodobnie na wściekliznę (obowiązek schroniska)

Filipek mieszka w schronisku dla zwierząt w Ostródzie w wiacie kocurów. Nie znam okoliczności, w jakich się tam znalazł, ale żaden kot nie trafia do schroniska z łapanki... W schronie mieszkają tylko podrzutki, przybłędy i koty z interwencji... Bardzo dobrze dogaduje się z innymi kotami - nie dostrzegłam większych konfliktów, poza zwykłymi niezbyt intensywnymi łapoczynami przy walce o moją uwagę (a do tej uwagi bywa i 12 panów...). Myślę, że nadaje się na dokocenie. Reakcja na psa - nieznana. Odgłos szczekania - znany aż za dobrze...
Szukamy dla Filipka odpowiedzialnego domku, najchętniej stałego.

Galeria ;)

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Filipek objęty jest patronatem fundacji Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie.
W przypadku adopcji obowiązuje podpisanie umowy adopcyjnej. Wzór umowy dostępny jest na stronie http://www.afn.pl w dziale Adopcje.

Kontakt w sprawie adopcji:
afn.aleksandrabrocka@wp.pl
tel. 509 251 595
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto cze 22, 2010 9:08 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

tu są cudne rudaski do wzięcia :wink: :1luvu:
viewtopic.php?f=13&t=112510

Agulas74 pisze:I grupowo :P
Obrazek
Obrazek

Jedzonko :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widać oswajanie postępuje bardzo szybko :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto cze 22, 2010 10:43 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

O dziękuję za wrzucenie :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro cze 23, 2010 20:48 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Tu domek ( wychodzący ) szuka młodego kotka rudego lub biało-rudego.

Może, któryś z kociaków nadaje się do domku wychodzącego?

viewtopic.php?f=13&t=113167
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto cze 29, 2010 12:57 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

amyszka pisze:tu są cudne rudaski do wzięcia :wink: :1luvu:
viewtopic.php?f=13&t=112510

Agulas74 pisze:I grupowo :P
Obrazek
Obrazek

Jedzonko :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widać oswajanie postępuje bardzo szybko :ok:

Jakie słodziaki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Tylko barć i kochać :1luvu: :1luvu:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Wto cze 29, 2010 13:22 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

To może i ja nieśmiało zamieszczę tutaj fotki kocurka:
ObrazekObrazek
Kocur, wykastrowany, kilkuletni, dorodny. Odrobaczony, brak szczepień.
Jakiś czas temu trafił do Koterii na kastrację jako kot wolnożyjący. Okazał się mega-miziakiem (patrz zdjęcia). Niestety, ze względu na brak możliwości przetrzymywania zwierząt, kot musiał wrócił na dotychczasowe miejsce bytowania. Mam namiary na opiekunów i teoretycznie w każdej chwili mogłabym zorganizować przetransportowanie kota do ewentualnego ds. Myślę, że w jego przypadku odpowiedni byłby dom wychodzący (ale bezpieczny), zawsze to lepsze niż ulica... A kot jest naprawdę uroczy, miałam z nim osobiście do czynienia (znów: patrz zdjęcia). Ma przepiękne pućki :1luvu:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto cze 29, 2010 16:44 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Jest bardzo urodziwy :1luvu: .
Aż dziw bierze, że takie ślicznoty nie znajdują domów.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro cze 30, 2010 18:14 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Rudzielce do domu :1luvu: :!: :!: :!:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pt lip 02, 2010 12:17 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

viewtopic.php?f=13&t=113174

Malinetshka pisze:EDIT dn.2.07.2010: Rudzik po teście na białaczkę. Wynik dodatni-dodatni. :( U nas zostać nie może. Jeśli nie będzie innego wyjścia, zostanie uśpiony...
Zapewnimy transport na terenie całego kraju.

Rudzik przybłąkał się jeszcze zimą. Wygląda na kota, którego ktoś podrzucił w nasze rejony, ale oczywiście nie można mieć całkowitej pewności, że tak było. Jest bardzo potulny i przyjacielski. Łasi się, ładuje na kolana, uwielbia być smyrany. Chodzi przy nodze jak pies. Jest jedynym kotem, którego mój - 7-letni "dzikus" - w miarę akceptuje. Jednak my nie możemy go zatrzymać z różnych powodów.
Rudzik, Rudy, Karmel. Na pewno był u kogoś w domu. Potrzebuje bliskości człowieka. Nie jest kotem typowo podwórkowym. Wie do czego służy lodówka. ;-) na jej widok potęguje swoje wołanie o posiłek.
W tej chwili jest po amputacji ogona. Ma zostawiony ok. 3-centymetrowy ogonek. Miał ranę w kości ogonowej (prawdopodobnie po ugryzieniu przez psa), która wymagała amputacji. Rudzik wygląda dobrze i czuje się znakomicie.. Zszycie się zagoiło i kikutek zaczyna obrastać sierścią. Taki ryś z niego teraz. :)
Jest wykastrowany i odrobaczony. Zaszczepiony przeciwko wściekliźnie. Jeszcze na inne choroby zakaźne nie był szczepiony.
Na oko weterynarza ma ok. 2 lata. Piszczy jak mały kociak.
Zamknięty w garażu na czas rekonwalescencji, korzystał z kuwety.

Czy ktoś ma chęć i możliwość przygarnąć sympatycznego rudzielca? Przez osiedlowe dzieci zwanego również Karmelem :)

Kotek w tej chwili jest w Łodzi (Nowosolna), ale jesteśmy gotowi go zawieźć gdzieś w obrębie województwa łódzkiego (lub nawet trochę poza), byle dom miał dobry...

Pozdrawiam forumowiczów,
Paulina

Obrazek
Obrazek
Obrazek
PS: Przepraszam jeśli w jakiś sposób naruszam regulamin forum, ale jestem tu nowa i zupełnie nie wiem "co z czym" :> W razie czego proszę o pouczenie :)
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Pon lip 05, 2010 17:36 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

chcialabym zgłosić do adopcji śliczne tri dziewczynki pochodzą z tego wątku i bardzo potrzebuja pomocy
viewtopic.php?f=1&t=113752&start=0

Rudzia
Obrazek

Złota
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto lip 06, 2010 1:00 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

To lepiej na Pastelowo je zgloscic :)
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Śro lip 07, 2010 13:52 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

monika74 pisze:chcialabym zgłosić do adopcji śliczne tri dziewczynki pochodzą z tego wątku i bardzo potrzebuja pomocy
viewtopic.php?f=1&t=113752&start=0

Rudzia
Obrazek

Złota
Obrazek

Dziewczynki cudne!!

Tu jest wąteczek bardziej dla nich :D

Tricolorki/Szylkretowe

viewtopic.php?p=4478086&highlight=#4478086

Wkleję je tam, będzie szybciej :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53