Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 12, 2010 22:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ten mój mały tymczasik jest takim urwisem!! Ma chyba ADHD :) Dziś znalazłam na trójmieście ogłoszenie że Pan przygarnie kotka w dobre ręce, jak dzwoniłam to aż nie chciałam aby odbierał bo żal mi kotka oddawać a ogłoszenie wydawało się być jakieś lewe, okazał się faktycznie idiotą!!!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie cze 13, 2010 15:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marlon, cuuudo ten Twój tymczasik:) Taki "puńkowaty", czyli podobny do mojej Puni :1luvu: . Tylko uważaj, one są podstępne:) Najpierw wyglądają tak:

Obrazek

poźniej tak:

Obrazek

a w wieku lat 7 tak:

Obrazek

:mrgreen:
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

Post » Nie cze 13, 2010 15:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Wróciłam z wakacji. Zadzwoniłam do Sabiny, żeby się umówić na jutrzejszy odbiór moich wariatek i dowiedziałam się o Heldze...
Miała już nowe imię: Inge, jutro miała z nami jechać do domu :crying:
Widziałam ją raz, gdy zawieźliśmy do Sabiny nasze kocice. Chłop od razu się zakochał, ja zdążyłam się przyzwyczaić do myśli, że jest nasza. Mój facet dzisiaj wyjechał, jeszcze nie wie, że nie ma już jego kotki :(

======
Powiem wam, że dom bez kotów, to nie dom. Po raz pierwszy w drzwiach nie witał nas pyszczek Czesterki. Rozpakowuję bagaże, odruchowo od razu chowając wszystko, co nie powinno wpaść w kocie łapy. Nikt do mnie nie gada, nikt nie siedzi nad pustą miską z wymownym wyrazem pyszka. Nikt nie pcha się do toreb. Nikt nie robi awantury, że wybyliśmy na dwa tygodnie. Łyso jakoś ;)

======
Może uda mi się namówić mojego faceta na Monikę. Tak naprawdę, to w ogóle nie planowaliśmy nowego kota. Raz, że rozsądniejsza część naszego stadła nie planowała. Dwa, że Czesterka ledwo toleruje Fizię i Ciapę. Ale podobno z Monikę znosi, więc pogadam poważnie z tż-tem.
Zdaje się, że nie jest mi pisane ani małe kocię, ani kocię nakolankowo-mruczące ;)
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pon cze 14, 2010 8:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Wspolczuje z powodu Helgi i Tobie magradz :(

W Nowym Porcie sa 3 maluchy urodzone okolo Wielkanocy (na balkonie pewnej Pani, Kotka podworkowa, teraz przeniosla je do piwnicy i pod balkon), rozne wariacje burego, szaro bure, miodowo-bure, pregowane z bialymi lapkami, Kociaki odrobine maja zapaprane oczka, ale nie ma tragedii, a co najwazniejsze sa oswojone, daja sie glaskac...Pilnie potrzebny im tymczas/domek sa naprawde super :!:
Wczoraj zgarnelam z piwnicy na Hallera kociaki, sasiad robil porzadki i odkryl obecnosc kotow, kotka jednego wyniosla a drugi zostal w srodku, okienko zostalo zabite decha, sasiad pozwolil rano kociaka szukac..wkoncu udalo sie go zlapac...planowo mialy isc do budy kociej ale kotka wyniosla malucha tak wiec oba dzikusy siedza w klatce w domu bo na podworku nie przezyja najpewniej, kotka nie chce sie zadomowic w budce i wyprowadza je w niebezpieczne miejsca :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon cze 14, 2010 11:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Zrzuciłyśmy się z dziewczynami z pracy na klatkę łapkę, aby była jeszcze jedna, bo potem na odbieranie i odwożenie i całą koordynację to się w 3 akcje wyda tyle kasy na benzynę i telefony co na nową łapkę. Klatka właśnie dziś przyjechała. Kupiłyśmy tą 84x27x33:
http://hodowlany.pl/i402_Pulapka_klatka ... _84cm.html

powinna być dobra, tylko te drzwiczki jedne musimy chyba jakoś przerobić, bo są otwierane zawiasowo, w dodatku zawias na dole, zamiast suwane góra-dół i przekładanie kota do transportera byłoby ryzykowne.
Gdyby coś to będziemy też wypożyczać jak ktoś ma po drodze, klatka będzie stacjonowała albo na Grunwaldzkiej 2 w Gdańsku albo na Witominie w Gdyni.
Będziemy łapać, bo mamy tu na Grunwaldzkiej na pewno 2 młode kociczki do ciachnięcia, potem na sąsiednim podwórku czarnuszkę, no i jeszcze coś się znajdzie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon cze 14, 2010 11:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja bym chetnie pozyczyla bo mam weta na jutro :roll: mialam od Agi pozyczac ale one dzis lapia cosik i nie wiem czy dam rade odebrac klatke ehhh. Tylko ciekawam czy da rade z tej waszej do transportera przekladac...
Obrazek

Marea

Post » Pon cze 14, 2010 11:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Monika ta klatka nie jest taka sama jak tą pierwszą co kupiliśmy ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 14, 2010 12:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Tak, to jest chyba taka sama jak pierwszą miałyśmy, ja sądzę ze to nie są złe klatki, oczywiście ten mechanizm zapadki jest zawodny bo kot zwykle nie staje na tą płytkę, która zwalnia blokadę ale stosowana ze sznureczkiem zdaje egzamin, tylko tu będzie kłopot z przekładaniem później do transportera.

Marea do 17.00 jesteśmy na Grunwaldzkiej 2 możesz podjechać po klatkę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon cze 14, 2010 12:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:Tak, to jest chyba taka sama jak pierwszą miałyśmy, ja sądzę ze to nie są złe klatki, oczywiście ten mechanizm zapadki jest zawodny bo kot zwykle nie staje na tą płytkę, która zwalnia blokadę ale stosowana ze sznureczkiem zdaje egzamin, tylko tu będzie kłopot z przekładaniem później do transportera.

Marea do 17.00 jesteśmy na Grunwaldzkiej 2 możesz podjechać po klatkę.

Podjade, pewnie niebawem bo musze na 16 do Gdyni jechac, wezme ja na wszelki wielki gdyby tej od Agi nie udalo mi sie odebrac :roll: kotka ktora lapiemy jutro w miare grzeczna i oswojona to moze klatka da rade....zobacze na miejscu
Obrazek

Marea

Post » Pon cze 14, 2010 13:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

na trojmiasto pojawilo sie takie ogloszenie
Przyjmę niechciane kotki

Tel./fax: []Razem z żoną posiadamy duży dom z ogrodem i chętnie przyjmiemy niechciane kotki.
Zamiast krzywdzić oddaj w dobre ręce gdzie zapewnimy schronienie i wyżywienie dla niechcianych zwierzątek.
Chętnie też przyjmiemy karmę dla kotów lub zapomogę w jakiejkolwiek kwocie.

i teraz pytanie, czy te osoby faktycznie chcą pomóc, czy tez biora kociaki na sprzedaży lub inne (nie chce gdybac) cele? Ktos moze sprawdzic?
Ostatnio edytowano Wto cze 15, 2010 5:06 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon cze 14, 2010 21:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Agnieszka dzwonila, okazalo sie ze ktos tym ludziom jaja zrobil..
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon cze 14, 2010 21:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ręce, nogi i biust opada :evil:
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Pon cze 14, 2010 21:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

:roll:
Obrazek

Marea

Post » Pon cze 14, 2010 21:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Niedługo na Stena Line trafi ciężki sprzęt będą likwidować baraki pod którymi koty spały parking na którym żyły.Czy jest możliwość by chociaż jeden z tych kotów znalazł dom np miziasta Kaśka co podkopy robi ? Jest tam 9 kotów niedługo nie bedzie komu je karmić.Jutro postaram sie wkleić zdjecia kotów może komuś jakiś wpadnie w oko ;) osoby ze stena line kombinują by umieścić koty w schronisku (jakby tam było mało) ja uważam że to zły pomysł.Tyle mojego czasu energi poszło na wysterylizowanie tych kotów a ile kasy 700zł.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 14, 2010 22:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga żadne schronisko nie przyjmie kotów wolnobytujących, tylko ogłoszenia i błagac ludzi o dom :ok:
dziewczyny opisujcie wasze akcje plus ze 2 zdjęcia i na maila do kingi, musimy uzupełnic rubrykę"Nasze akcje" na www.pkdt.pl
marea a jak taki juz dziś dobry humor miałam,....boże znowu niechciane koty :) mi na sercu ciążą te z przymorza 7 sztuk.......
ludzie to debile, zrobic taki durny kawał.
ktoś mi zrobił allegro, dziękuje telefon znów dzwoni w spr. adopcji :D :ok:

kochana magradz adoptowała monikę :ok: :ok: :ok: to była kotka hotelowa i miała pozostać z nami już, ale nie ma co się kierować egozimem, ze kotka fajnie się opiekowała innymi kotami- jej się należy kanapa, dorosły i dom z ludźmi a nie pomieszczenie do obrządku. gosia dzięki dzięki- tak jak rzekłam, 2 koty macie u mnie zawsze na wakacje gratis :ok:
smutne, z helga nie doczekała nowego imienia i nowych kochanych dużych :cry: :cry: :cry: a dziś dzwoniła po nia inna pani- tez byłą zdecydowana na helgunię, odeszła będąc kochaną.

wszystkich wczorajszych gości którzy grillowali u dr kasprzyka upraszam się następnym razem przynosic mniej do jedzenia, pani doktor spakowała mi torbiska żarcia i ja to teraz mrożę i będe kolejny tydzień to jadła, więc zapraszam jakby był ktos głodny. u mnie są :
- miska chyba moniki,
- kurtki kingi,
- masa ciastek, czipów (a ja się odchudzam :? )
dziękuję za przybycie wczoraj do doktorów- było niezwykle miło, tylko dyńka pękała dziś rano po mochito :wink:

kasieńka zbieraj karmę, zbieraj jak będzie dużo to mi podwieziecie :)

ania ty będziesz niedługo rodzić, nie kolekcjonuj tych kotów :wink:
a mis en z oczu spędza kotka z fortecznej i tak sobie myślę, ze już nie miałam brać nawet pchły z kota, bo stoja u mnie juz klatki- dostawki, i miejsc brakuje....ale może monika właśnie dla niej dziś zwolniła miejsce? jaka ona jest, przyjazna? nie wygląda na chorą?

no i maluchy, po nocach spać nie mogę, tyle dzieci kocich do zabrania z ulicy.......
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]