ŚL: Radliniątka - Willy'ego czeka operacja...pomoc potrzebna

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 13, 2010 22:26 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT, tranasport ŚlĄSK- ŁÓDŹ cito

Formica pisze:Tymczasy pilnie potrzebne! Pieniążki na pokrycie długów też!!!

:!:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon cze 14, 2010 0:44 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT, tranasport ŚlĄSK- ŁÓDŹ cito

Wieczorne sprawozdanie :
Wadim szaleje, zero ropki, oczka czyste, apetyt dopisuje i humor też. Może szukać nowego domu. Stan bdb.

Kacperek pod wieczór się ożywił, biegał, zabrał się za skubanie takiej tapety=izolacji do kaloryfera, bo znalazłam pełno kawałków na podłodze. Wieczorem chętnie się napił Convalescensa. Stan 3+

Jasmina ma lekko otwarte oczka, nawet po przerwie w kropieniu, może kryzys zarastających powiek ma już za sobą. Apetyt jest, dobry humor też. Stan 4-

Pipi - jej prawe oczko chce zarosnąć, przy rozdzielaniu powiek mocno piszczy :( Apetyt gorszy, ciągle śpi wtulona w Tytusa i Willy'ego. Dzisiaj dokarmiałam ją Convalescencem i tacką mięsną. Stan 3

Tytus dzisiaj cały dzień śpi, ale jadł mokrą karmę. Oczka zarastają. Stan 3

Willy - mam problem z rozdzieleniem powiek, mocno zarastają, strasznie chudy, skóra i kości, nie chce sam jeść, przy dokarmianiu mokrą karmą mocno zgrzyta zębami, Convalescensa pije dosyć chętnie ze strzykawki. Dokarmiałam go dzisiaj głownie Convem, trochę mokrego, dostał też kroplówkę dożylnie i duphalyte.
Jego stan określam jako bardzo ciężki.

Willy, Pipi i Tytus potrzebują pilnie nowego domu, który byłby w stanie fizycznie zapewnić im kropienie oczu nawet co 2 godziny, w seriach co 10 minut Tobrex - Difadol - Braunol+Tears Naturale II. W weekend było to bardziej wykonalne, ale w tygodniu w pracy niestety niewykonalne (one jeżdżą ze mną do pracy, ale normalnie przyjmuję pacjentów, zakropienie im oczu to spokojnie z 15 min seria, nawet do 30min z 3 rodzajami kropelek).

Dzisiaj z czyjąś kupą pokazała się glista. Ostatnio tasiemiec. One mają chyba prawie wszystkie możliwe pasożyty!
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Pon cze 14, 2010 10:20 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT, tranasport ŚlĄSK- ŁÓDŹ cito

Formica pisze:Tymczasy pilnie potrzebne! Pieniążki na pokrycie długów też!!!

:!: :!: :!:

dodam Wadima do allegro kotkowego - jaki nr telefonu podać?

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Pon cze 14, 2010 10:27 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT, tranasport ŚlĄSK- ŁÓDŹ cito

Kotki potrzebują domów!!PoMOCY!!!

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon cze 14, 2010 10:42 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT, tranasport ŚlĄSK- ŁÓDŹ cito

bluerat pisze:Dzisiaj z czyjąś kupą pokazała się glista. Ostatnio tasiemiec. One mają chyba prawie wszystkie możliwe pasożyty!

czy je już odrobaczasz?

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pon cze 14, 2010 10:56 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT, tranasport ŚlĄSK- ŁÓDŹ cito

Kociaki zostały już odrobaczone, dostawały przez 3 kolejne dni Fenbendazol w żelu. Glista pokazała się po odrobaczeniu.
Dzisiaj dostaną jeszcze Baycox na kokcydia.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Post » Pon cze 14, 2010 10:59 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT, tranasport ŚlĄSK- ŁÓDŹ cito

czy taka kuracja zabija pasożyty, czy to dopiero początek?

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pon cze 14, 2010 11:01 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT, tranasport ŚlĄSK- ŁÓDŹ cito

zaznaczę sobie wątek, 3mam kciuki za maleństwa

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Pon cze 14, 2010 15:09 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT, tranasport ŚlĄSK- ŁÓDŹ cito

bluerat pisze:Willy, Pipi i Tytus potrzebują pilnie nowego domu, który byłby w stanie fizycznie zapewnić im kropienie oczu nawet co 2 godziny, w seriach co 10 minut Tobrex - Difadol - Braunol+Tears Naturale II. W weekend było to bardziej wykonalne, ale w tygodniu w pracy niestety niewykonalne (one jeżdżą ze mną do pracy, ale normalnie przyjmuję pacjentów, zakropienie im oczu to spokojnie z 15 min seria, nawet do 30min z 3 rodzajami kropelek).

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Pon cze 14, 2010 15:49 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT... stan maluchów ciężki !!!

Doszły pieniądze (150 zł) z mojego bazarku.

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Pon cze 14, 2010 19:51 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT... stan maluchów ciężki !!!

Podsumowanie tygodnia - wagowo :

Kot 08.06. 11.06 14.06

Kacperek 470g 530g 577g

Wadim 506g 586g 660g

Willy 430g 394g 420g

Jaśmina 540g 560g 622g

Pipi 380g 398g 455g

Tytus 540g 464g 537g

edit - ładnie porobiłam kolumny,a po wysłaniu wszystko razem
Obrazek

bluerat

Post » Wto cze 15, 2010 11:38 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT... stan maluchów ciężki !!!

To które maluszki jutro jadą?

Ania, one beda w lecnicy na początku, czy w prywatnym dt od razu?

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Wto cze 15, 2010 12:23 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT... stan maluchów ciężki !!!

Betta czy transoprt o Łodzi został już zorganizowany, dograny?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto cze 15, 2010 13:01 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT... stan maluchów ciężki !!!

Mamy w planach dzisiaj fotografowanie maluchów. Jeśli dobrze pójdzie wstawię zdjęcia wieczorkiem.

Pepper w zasadzie można powiedzieć, że jest na ostatnim etapie leczenia. Jeszcze tylko oczka zostały do doleczenia ale ogólnie jest bardzo dobrze. Nie ma żadnej wydzieliny z nosa i oczu. Waży 0,760 kg. (przybrał na wadze prawie 0,16 kg od przyjazdu) Żadnych rewolucji z oddychaniem i kichaniem nie ma. Szaleje, apetyt bardzo ładny. Antybiotyki ciągle dostaje.

Zaraz za nim Śnieżek. Kryzys pozaklejanych oczek już minął. Ma jeszcze wydzielinę z oczu i z nosa. Można powiedzieć, że wszystko zmierza ku dobremu. Czasem jeszcze wszystko mu chlubocze ale zdarza się to zdecydowanie rzadziej niż na początku. Wcina bez problemu a potem poprawia convalescensem z miseczki.
Generalnie jest troszkę przygnębiony ale co raz częściej ma momenty szaleństwa. Waży 0,52 kg (przybrał na wadze 0,12kg od przyjazdu) Je z chęcią mokra karmę a potem dopija jeszcze convalescensa z miseczki. Oczywiście na lekach ciągle.

Na samym końcu Willow. Kryzys pozaklejanych oczek jeszcze trwa ale udaje nam się porozklejać wszystko przy przemywaniu. Jedno oczko bardzo zapuchnięte i szparka malutka ale kilka dni temu było gorzej. Leczenie potrwa chyba najdłużej z całej trójki. Chubocząca bardziej niż Śnieżek. Wyciek z nosa i oczu największy. Humor średni ale czasem ma krótkie przebłyski szaleństwa. Waży 0,41 kg (przybrała na wadze od wtorku 0,11kg)
Z jedzeniem średnio, chociaż dzisiaj już do miski sama doszła i podziubdziała trochę paszteciku. Potem jeszcze zje trochę z ręki ale ciągle dokarmiamy małą smokiem z mlekiem i convalescensem. Convalescensa dopija tez sama z miski.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto cze 15, 2010 13:13 Re: ŚL: chore MALEŃSTWA pilnie DT... stan maluchów ciężki !!!

czy któryś maluch jest może rudy?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]