Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 10:50 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Moi drodzy sprawa z jazdą samochodem jest taka że kiedy pierwszy raz jechaliśmy z lecznicy do domu Oczek bardzo żle przeżył zapakowanie do transportera bo cały czas chciał sie wydostać i bardzo przez to osłabł a wiadomo że ja eliminuje wszystkie mozliwe przyczyny jego nerwowości i osłabienia,kiedy wtedy jechalismy zapaliłem w środku światło aby mnie widział i troche się uspokoił a jak go wypuściłem to natychmiast sie we mnie wtulił bo traktuje mnie jako swoję mamę.Dlatego jako koci psycholog amator wykonałem zabiegi przystosowawcze ,pojechaliśmy na jazde próbną gdzie kocio najpierw zwiedził wnętrze samochodu ,potem przyzwyczaiłem go do wszelkich dżwięków jakie mogą go spotkać łącznie z klaksonowaniem a nastepnie pojeżdziliśmy po wertepach i z nagłym hamowaniem.Oczek wyczuł w jakiej pozycji nie bedzie się przemieszczał na siedzeniu i nie siedzi gdzieś z tyłu tylko chce być jak najblizej mnie zatem przyczepia sie pazurkami na fotelu obok mnie i jest spokojny jak pluszowy niedżwiadek dokładnie tak jak w domu bo przyzwyczaiłem go do wszystkiego co może go spotkać, wiadomo że kotek przyzwyczai się do wszystkiego ale problemem jest wszystko co nowe tym bardziej w pomieszczeniu gdzie rzadko przebywa.Wyjatkowe jest poprostu to że ja nie jestem jego opiekunem tylko w jego rozumieniu kocicą,gdyby tak nie było to i inaczej bym postepował ale moje czyny są dostosowane sciśle do Oczka i jak widać są efekty, takze oczywiście dziękuję za troskę a transporterek czeka w razie czego w gotowosci :kotek: :1luvu:

marek5476

Od: Pt kwi 16, 2010 17:24

Post » Czw maja 27, 2010 11:15 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Ja bym chciała zobaczyć jak ona tak siedzi wczepiony :mrgreen:

A powaznie to warto zapoznać się też z alternatywami transportera - torbami lub plecakami. Niektóre mają otwierane lufciki :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw maja 27, 2010 11:19 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Albo szelki, ktore przypina sie tam gdzie pasy. Bo to, ze on tak podróż dobrze znosi to fajnie ale zawsze czyhają różne niebezpieczeństwa. Tfu, tfu, choćby w czasie jakichs nieprzewidzianych "zdarzeń komunikacyjnych". Potem trudno znależć takiego zagubionego zwierzaczka.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw maja 27, 2010 11:24 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Cieszę się, że Oczatek tak dobrze trafił, kibicowałam mu od początku (wyraz pysia ma podobny do mojej Oliwki, jak była mała). Co do jazdy samochodem - polecam szelki do wpięcia w pas bezpieczeństwa. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy, jaki idiota zajedzie drogę - przy gwałtownym hamowaniu Oczatek nie ma szans... Można kupić w każdym sklepie internetowym, sama mam takie, polecam :D

agabor

Od: Pt lut 29, 2008 17:40

Post » Czw maja 27, 2010 12:05 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Racja, szelki samochodowe to jest to. Ja mam takie dla psa, wpina się je w to samo miejsce co pas bezpieczeństwa :ok: Bardzo stabilne. Kocich w necie jeszcze nie szukałam, bo moje jeżdżą w transporterkach, ale pewnie jest tego od groma.
Obrazek

psiama

Post » Pt maja 28, 2010 7:52 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Dziekuję za podpowiedzi i teraz obmyslam jaki sprzęt zastosowac do podrózy.Wczesniej zapomniałem napisać ze Oczatek juz nie jest wampirkiem bo wypadły kiełki mleczaki a wczoraj po raz pierwszy dostał do pynia mukosolwan i chyba mu smakował bo się oblizywał a potem dostał takiej energii że moje kapcie latały w powietrzu.Kocio zaczyna nadrabiać zaległosci w zabawach i coraz mniej przejmuje się kaszelkiem a najpiekniejsze jest to na kazdym kroku pokazuje że jestem dla niego kimś szczególnym i nawet nie gniewa się po podaniu lekarstwa :kotek: :1luvu:

marek5476

Post » Pt maja 28, 2010 10:58 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Normalnie kocik-ideał :D Za zdrówko :ok:
Obrazek

psiama

Post » Pt cze 04, 2010 21:09 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Co u Oczusia? Coś tu cicho się zrobiło 8O Ciekawi jesteśmy, Marku - odezwij się :!:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon cze 07, 2010 14:45 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Moi drodzy nie zapomniałem o was tylko Oczek od czasu kiedy dostaje nucosolvan tak ożył że tylko chce zabawy,przytulanka i dalej zabawy że nie miałem kiedy przysiąść.Najbardziej lubi udawać że poluje na mnie i wtedy tak fajnie rozpłaszcza się na podłodze a ja udaję że nic nie widzę,jak mnie złapie to wtedy uciekam a on mnie goni,kiedy natomiast rola zamienia się to Oczek ucieka w podskokach ale w końcu kładzie się na dywanie i wtedy wiem ze chce trochę ponagryzać moją rękę,po nagryzaniu jest czas na głaskanie pod włos aż kwiatkuje łapkami i mruczy a właściwie to mruczy prawie cały czas.Taki ruch robi mu dobrze bo złogi odrywają się od płuc,wczoraj też po raz pierwszy odważyłem się poklepywac go pół godziny po syropiku i przyjął to o dziwo całkiem spokojnie i nawet nie uciekał.Efekt był natychmiastowy bo trochę pokasłał i widać że coś wychodzi także przeszliśmy na następny etap wyganiania choroby.Uwielbia robić fikołki na szczycie drewnianego drapaka i bawic się myszkami od Jenny001.Kocio też zaczął nastepny etap poznawania domu bo zaczyna wdrapywac się na stoły a pod szafami zaiwania jak metro w tunelu.Dzisiaj przyjadą moi rodzice zatem czeka go zwiększona dawka głaskanka i towarzystwo kiedy ja jestem w pracy.Może uda mi się z następnymi zdjeciami.Pozdrawiamy was ogonkowo :kotek: :1luvu:

marek5476

Post » Pon cze 07, 2010 15:42 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Kochany Oczatek :1luvu:
Pozdrowienia dla Was i drapanko dla chłopaka!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 08, 2010 16:26 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Buziaczki i ucałowanka dla chłopaka/ów :oops:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon cze 14, 2010 9:28 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Moi drodzy od wekkendu kocio już nie bierze antybiotyku bo dostawał go około 6 tygodzni dokładnie tyle co trzeba,obserwuję go na każdym kroku i nie zaobserwowałem żadnych złych oznak wręcz przeciwnie.Bardzo sprytnie wykorzystuje odzwiedziny moich rodziców i brata bo gania za nimi po pokojach i cieszy się jak zapoluje.Wydaje mi się ze trochę lepiej znosi doustne podawanie lakcidu i mokosolvanu bo już to nie jest takie gorzkie jak z antybiotykiem.Wieczory spędzamy pod znakiem nagryzania gdyż Oczek stara się być wtedy maksymalnie"grożny"ale i tak czeka aż go potem wymiziam w jego ulubiony sposób tzn. nosem i policzkiem w okolicy jego uchalków.Przy oklepywaniu po syropiku dostrzegłem jedno miejsce szczególnie aktywne przy którym kocio natychmiast odkrztusza co jest dobre bo używam do klepania bardzo znikomej siły a efekt jest natychmiastowy.
Jestem bardzo szczęśliwy że trafiłem na Oczka bo od czasu kiedy jest ze mną problemy zycia codziennego a szczególnie te związane z czynnikiem ludzkim są jakieś mniej dokuczliwe.Załuję tylko tego że nie wiedziałem o maleństwie wcześniej bo być może bym mógł mu bardziej pomóc ale teraz sobie to odbijamy i jest wspaniale.Pozdrawiamy ogonkowo :kotek: :1luvu:

marek5476

Post » Pon cze 14, 2010 10:27 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

:) :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon cze 14, 2010 10:53 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Ten watek to miod na skołatane dusze:)
Marku, szkoda, że nie można Cię klonować, bo tyle malenkich bidusiów mozna by uratować:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw cze 17, 2010 22:58 Re: Maluch z zapaleniem płuc - NOWE zdjęcia z DOMU:):):):):):)

Lidka pisze:Ten watek to miod na skołatane dusze:)
Marku, szkoda, że nie można Cię klonować, bo tyle malenkich bidusiów mozna by uratować:)

O to to :ok: :D
Cieszę sie, że u Oczunia coraz lepiej ze zdrowiem :1luvu:
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]