MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-Łodzian proszę o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 13, 2010 19:58 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Dulencjo, wielka szkoda...
Jesteś byłaś i będziesz fanstastyczną "kociarą"
to jest jak nałóg z tego ciężko wyjść :twisted:

Przykro :(

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie cze 13, 2010 20:13 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Nie. A ja nie mogę pogodzić się z tym, że cudowna i ciepła osoba, pomagająca kotom, jeszcze przed 7:00 rano, wstawia fotki swoich małych tymczasiątek, a pięć godzin później "pakuje bagaże" i odchodzi!

Chętnie powiesiłabym za *** - (tu wstawić wiadomy narząd) tego, kto jest winny jej odejściu!

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie cze 13, 2010 20:53 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Femka pisze:przepraszam, że tak na odchodnym, ale nie wszystko rozumiem. Może coś przeoczyłam.
Rozumiem, że dalej chodzi o złapanie Tiki.
Ile razy miały miejsce łapanki kotki? Ile razy zorganizowana została akcja z klatkami? Ale taka z prawdziwego zdarzenia?
I kiedy?

pozwolę sobie pytanie powtórzyć.
Na razie powstrzymam się z wyrażaniem żalu, bo po cierpliwej lekturze wątku czuję się mocno wystrychnięta na dudka. Na początku sugestie, że łapanki trwają, potem seria tajemniczych deklaracji, że się dzieje, ale poza forum, a na końcu spektakularny foch, zebranie zabawek i opuszczenie forum w charakterze ofiary.

Ponieważ według mnie jedyne ofiary to w dalszym ciągu wyłącznie kotki, z nadzieją wielką czekam na odpowiedź na moje pytania.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie cze 13, 2010 21:59 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Podczytuję wątek od dłuższego czasu, szczerze kibicując zaginionym kotkom i osobom które ich szukają. Po tym wszystkim co tu przeczytałem mam odczucia podobne do tych które wyraziła Femka. Było już na tym forum kilka równie spektakularnych odejść, czasem następowały po nich równie spektakularne powroty w glorii. Dulencjo, z całym szacunkiem ale tak nie robią poważni, odpowiedzialni ludzie. W tym momencie tutaj, na forum, oddałaś walkowerem zwycięstwo KM. Nie wiem czyimi ustami, pozwoliłaś się wykopać z ringu. KM teraz otwiera szampana.
Poza wszystkim, zrób prosty rachunek, policz ilu masz tu przyjaciół, a ilu wrogów.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie cze 13, 2010 22:41 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

piotr568 pisze: policz ilu masz tu przyjaciół, a ilu wrogów.

:ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie cze 13, 2010 22:43 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Femka pisze:
Femka pisze:przepraszam, że tak na odchodnym, ale nie wszystko rozumiem. Może coś przeoczyłam.
Rozumiem, że dalej chodzi o złapanie Tiki.
Ile razy miały miejsce łapanki kotki? Ile razy zorganizowana została akcja z klatkami? Ale taka z prawdziwego zdarzenia?
I kiedy?

pozwolę sobie pytanie powtórzyć.
Na razie powstrzymam się z wyrażaniem żalu, bo po cierpliwej lekturze wątku czuję się mocno wystrychnięta na dudka. Na początku sugestie, że łapanki trwają, potem seria tajemniczych deklaracji, że się dzieje, ale poza forum, a na końcu spektakularny foch, zebranie zabawek i opuszczenie forum w charakterze ofiary.

Ponieważ według mnie jedyne ofiary to w dalszym ciągu wyłącznie kotki, z nadzieją wielką czekam na odpowiedź na moje pytania.

Femka raczej pytaj na PW, bo nie wszystko można napisać na forum jak to wiele osób z resztą pisało i ostrzegało przed pisaniem wszystkiego na forum.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon cze 14, 2010 7:07 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Gibutkowa, nie pytam o tajemnice, skryte plany itp. Pytam o to, co powinno być działaniem podstawowym: łapanka. Pytam raz jeszcze: ile ich było i kiedy?

Bo chyba nikt nie liczył, że Tika i Spacja same przyjdą, albo, że tę pracę wykona KM lub któraś z jej "wolontariuszek"? A może znany jest jakiś inny skuteczny pomysł na złapanie błąkających się kotów?
Obrazek

Femka

Post » Pon cze 14, 2010 8:03 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

:?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon cze 14, 2010 8:05 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

:?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon cze 14, 2010 9:11 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

O łapankach była mowa w pierwszej części wątku (28-30 kwietnia) i ich efektem jest Małe Bure u Dulencji jeżeli pamięć mnie nie zawodzi a skleroza nie staje się moją najlepszą przyjaciółką (nie mam w tej chwili czasu na "przekopanie" części I).

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Pon cze 14, 2010 9:43 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

kotydwa12 pisze:O łapankach była mowa w pierwszej części wątku (28-30 kwietnia) i ich efektem jest Małe Bure u Dulencji jeżeli pamięć mnie nie zawodzi a skleroza nie staje się moją najlepszą przyjaciółką (nie mam w tej chwili czasu na "przekopanie" części I).

A w maju i czerwcu nic??
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pon cze 14, 2010 9:48 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

U Dulencji jest oprócz Mełego Burego jeszcze Rudolf (czy jakoś tak) - "efekt uboczny" kolejnej łapanki, a z tego co wiem było ich kilka. A tak swoją drogą to czego oczekujecie pytając o liczbę łapanek? Konkretnej liczby? Dat? Co to komu da? No chyba że wystarczy stwierdzenie "kilka" to ja mogę odpowiedzieć na to pytanie i właśnie to zrobiłam.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon cze 14, 2010 9:56 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Gibutkowa pisze:U Dulencji jest oprócz Mełego Burego jeszcze Rudolf (czy jakoś tak) - "efekt uboczny" kolejnej łapanki, a z tego co wiem było ich kilka. A tak swoją drogą to czego oczekujecie pytając o liczbę łapanek? Konkretnej liczby? Dat? Co to komu da? No chyba że wystarczy stwierdzenie "kilka" to ja mogę odpowiedzieć na to pytanie i właśnie to zrobiłam.

Mi wystarczy, dziekuje :)
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pon cze 14, 2010 9:57 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Monika pisze:
Gibutkowa pisze:U Dulencji jest oprócz Mełego Burego jeszcze Rudolf (czy jakoś tak) - "efekt uboczny" kolejnej łapanki, a z tego co wiem było ich kilka. A tak swoją drogą to czego oczekujecie pytając o liczbę łapanek? Konkretnej liczby? Dat? Co to komu da? No chyba że wystarczy stwierdzenie "kilka" to ja mogę odpowiedzieć na to pytanie i właśnie to zrobiłam.

Mi wystarczy, dziekuje :)

Proszę :D

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon cze 14, 2010 11:08 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

o łapankach nie było jakoś specjalnie dużo mowy w wątku.
Natomiast nie było innego sposobu na złapanie kotki jak właśnie zorganizowane nocne polowanie. Przynajmn9iej ja innego sposobu nie znam.

Spodziewałam się, że gdy była mowa o owych tajnych działaniach, o których w wątku miało nie być mowy ze względów strategicznych, to łapanki stanowiły absolutną podstawę.
Jak na tak ogromną determinację wyrażaną słowem pisanym, deklarację zrobienia wszystkiego itp., jestem rozczarowana. Naprawdę nie wiem, jak niby Tika miała trafić do domu? Milińska ją miała złapać? Któraś z jej "wolontariuszek"?

Nie rozumiem, jak wyobrażano sobie w tym wątku skuteczne działanie, dlatego pytam teraz, gdy Dulencja obrażona (mam nadzieję, że dowiemy się, na kogo i o co) demonstracyjnie opuszcza forum.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]