Nina z pseudoschroniska MA cudowny DOM :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 13, 2010 10:06 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Niestety na sterylki dwóch kotek nie mamy funduszy, ale jeżeli ktoś jest chętny nas wesprzeć to bardzo prosimy o pomoc. Konto na pw.
(A ile kosztuje mniej więcej sterylka kotki? Ja bardziej obcykana wśród psów, a koty to tak jeszcze nie bardzo...)

Nawet takie hopkanie bardzo pomoże i dziękuję wszystkim którzy zjawili i zjawią się na wątku.
DT jak najbardziej pożądane....

apropo miejsca zamieszkania kotów.
Tam wiele zwierzaków było zamykanych w piwnicy, gdzie żeby wejść trzeba było światło zapalać :/ ... bez komentarza.
A te kotki chyba są nie wiem w jakimś magazynie? Spójrzcie na te pudła ...

EDIT:
Edyta pisze mi smsa właśnie no i wynika z niego , że:
Właściciel tego miejsca powiedział, że jak nie ma co im dać jeść to lepiej uśpić! Nie chce dać ani grosza na jedzenie dla kotków...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie cze 13, 2010 14:35 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Podniosę, bo naprawdę pilne!!!

:!: :!: :!:

_ogonek_

Post » Nie cze 13, 2010 15:37 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Moze temu facetowi jedzenie skreslic! Nie dopilnowal sytuacji a teraz sie zneca w ten sposub, bo to nic innego nie jest tylko zneka! :evil:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie cze 13, 2010 15:46 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

To co ci ludzie wyrabiali to szkoda słów.
Przekręty na każdym kroku :( Niestety, kosztem zwierząt.

Ogłoszenia kociaków wykonane przeze mnie pojawią się do jutra wieczór.

Nadal potrzebny dt dla nich!!!!!

_ogonek_

Post » Nie cze 13, 2010 17:35 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 13, 2010 18:14 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Czy u Was działa jakaś organizacja proziwierzęca? TOZ?
Przecież takie zachowanie i takie warunki to jawne znęcanie się nad zwierzętami :!: :!: :!:
Ja bym na policję poszła z tym.

Opisać w prasie, napiętnować :!:

Kurcze, nóż się w kieszeni otwiera.

Po co brał się dureń za "schronisko", co to kurde łatwy zarobek, czy jak.
Ja nie mogę czytać takich rzeczy, bo pojechałabym i leb mu ukręciła.... :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Nie cze 13, 2010 18:28 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Policja niestety nic nie zrobi. Ale jakas organizacja moze by miala szczescie.

SecretFire

Post » Nie cze 13, 2010 19:50 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

To wszystko jest likwidowane , ale ten sku*wiel dalej psy zwozi...

Akcja była rozpoczęta przez Straż dla Zwierząt, ale wg mnie mogli to przemyśleć i wcześniej tymczasów szukać :roll: A oni wkroczyli nagle i d. bo psiaków nie ma gdzie zabrać.
8 psów trafiło do schroniska w Uciechowie (jestem wolontariuszem), przynajmniej te zostały z mordowni uratowane.

Ja bym gościa załatwiła gołymi rękami, tak jak ten wieśniak załatwił te koty.
W tym "pensjonaciku" przekręt gonił przekręt.
Może podam przykład:
Pan S. miał umowę ze Świdnicą. Umówił się z p. hycel , że będą nam pieski podmieniać ( Uciechów ma legalnie ze Świdnicą, Dobrocin nie). I tak oto, kiedy pani hycel złapała psiaka nie jechała do Uciechowa , czyli tam gdzie powinna. Jej kierunkiem był Dbc! Takim sposobem do Uciechowa trafiały psy nie ze Świdnicy, a te z innych wioch/miast. Te psy miały często po 10 - 15 lat. Albo były to psy problemowe. Nadmiernie lękliwe lub agresywne (z agresorem męczymy się do dziś, nadal nie chce zaufać ludziom i atakuje...)

Ale to jest temat o kotkach więc już nie będę offtopować.
Jakby ktoś chciał poczytać więcej to jest wątek na dogo:
http://www.dogomania.pl/threads/178904- ... cje-pomocy

_ogonek_

Post » Nie cze 13, 2010 22:12 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Żeby ktos choć po jednym by mógł wziążć na DT , ale wiemy że większość DT jest przepełnionych , mój niestety też :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie cze 13, 2010 22:24 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Ciężko z domkami, ale może ktoś wypatrzy :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie cze 13, 2010 22:53 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Podrzucę późna nocka do góry :) Kciuki za domki :ok: :ok: :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Pon cze 14, 2010 0:12 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

DT , DS pilnie poszukiwane ..... dla psów też :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon cze 14, 2010 5:20 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Justa&Zwierzaki pisze:DT , DS pilnie poszukiwane ..... dla psów też :x

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon cze 14, 2010 5:42 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Justa&Zwierzaki pisze:DT , DS pilnie poszukiwane ..... dla psów też :x
:!:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon cze 14, 2010 6:40 Re: 4 KOTY Z PSEUDOSCHRONISKA w Dobrocinie,okolice Dzierżoniowa!

Hop hop!

Tak, w maju juz domki byly przepelnione. Ale moze gdzies jeszcze jest jakis cieply kat dla tych stworzen.

SecretFire

[poprzednia][następna]