banda rozgoryczonych kastratów !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob cze 12, 2010 19:35 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

borysek1 pisze:DROGI PANIE POKIER71

MOJE KOTKI ROZWIJAJĄ SIĘ PRAWIDŁOWO ROSNĄ W OCZACH, BAWIĄ SIĘ, SĄ BARDZO INTELIGENTNE !!!

MOJĄ WIEDZĘ JAK NAPISAŁAM CZERPIE Z LITERATURY FACHOWEJ M.IN D.TAYLOR "TY I TWÓJ KOT"

MLEKO JEST CENNYM ŻRÓDŁEM WAPNIA I FOSFORU, A BRAK TOLERANCJI MLEKA ( UCZULENIE ) JEST SPRAWĄ INDYWIDUALNĄ, A NIE STANDARTEM. NIEKTÓRE KOTY SĄ UCZULONE I DLATEGO TAKIE EFEKTY, ALE TYLKO NIEKTÓRE, A NIE WSZYSTKIE.
KARMA, KTÓRĄ PODAJE RÓWNIEŻ JEST BOGATA W WIELE SKŁADNIKÓW. I SMACZNA. KOTKI ZA NIĄ PRZEPADAJĄ. SKŁADNIKI KARMY PODAŁAM W POPRZEDNIM POŚCIE WIĘC NIE BĘDĘ SIĘ POWTARZAĆ

I TO SĄ WSZYSTKO FAKTY, A NIE PISANINA ROZGORYCZONEGO CZŁOWIEKA, KTÓRY DOMYŚLAM SIĘ NIE MA KOTA I NIGDY GO NIE MIAŁ. ALE WKURZAJĄ GO BIEDNE KOCIAKI W ŚMIETNIKACH I NAJLEPIEJ BY WYKASTROWAŁ WSZYSTKIE BRZDĄCE, ŻEBY TYLKO SIĘ POZBYĆ WYRZUTÓW SUMIENIA, ŻE ŻADNEGO NIE CHCIAŁ PRZYGARNĄĆ I NAKARMIĆ !!!!

8O 8O 8O
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob cze 12, 2010 19:36 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

borysek1 pisze:DROGI PANIE POKIER71

MOJE KOTKI ROZWIJAJĄ SIĘ PRAWIDŁOWO ROSNĄ W OCZACH, BAWIĄ SIĘ, SĄ BARDZO INTELIGENTNE !!!

MOJĄ WIEDZĘ JAK NAPISAŁAM CZERPIE Z LITERATURY FACHOWEJ M.IN D.TAYLOR "TY I TWÓJ KOT"

MLEKO JEST CENNYM ŻRÓDŁEM WAPNIA I FOSFORU, A BRAK TOLERANCJI MLEKA ( UCZULENIE ) JEST SPRAWĄ INDYWIDUALNĄ, A NIE STANDARTEM. NIEKTÓRE KOTY SĄ UCZULONE I DLATEGO TAKIE EFEKTY, ALE TYLKO NIEKTÓRE, A NIE WSZYSTKIE.
KARMA, KTÓRĄ PODAJE RÓWNIEŻ JEST BOGATA W WIELE SKŁADNIKÓW. I SMACZNA. KOTKI ZA NIĄ PRZEPADAJĄ. SKŁADNIKI KARMY PODAŁAM W POPRZEDNIM POŚCIE WIĘC NIE BĘDĘ SIĘ POWTARZAĆ

I TO SĄ WSZYSTKO FAKTY, A NIE PISANINA ROZGORYCZONEGO CZŁOWIEKA, KTÓRY DOMYŚLAM SIĘ NIE MA KOTA I NIGDY GO NIE MIAŁ. ALE WKURZAJĄ GO BIEDNE KOCIAKI W ŚMIETNIKACH I NAJLEPIEJ BY WYKASTROWAŁ WSZYSTKIE BRZDĄCE, ŻEBY TYLKO SIĘ POZBYĆ WYRZUTÓW SUMIENIA, ŻE ŻADNEGO NIE CHCIAŁ PRZYGARNĄĆ I NAKARMIĆ !!!!

sorry ale piszesz bzdurę za bzdurą...
whiskas producent musi to jakoś sprzedać, karma z zawartością 4% mięsa dla drapieżnika?
kolejna bzdura z mlekiem krowim....
podejście do sterylizacji no comment 8O

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Sob cze 12, 2010 19:37 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

borysek1 pisze:
Poker71 pisze:Oczywiście zdajesz sobie sprawę ze skutków niesterylizowania? Rak sutka, ropomacicze, choroby przenoszone drogą płciową (w tym niezwykle grozna białaczka), szybkie wycienczenie organizmu?

Tak pytam, bo rzetelne argumenty nie trafiają, ale domyslam się ze teoretycznie zalezy ci na przyszlym zdrowiu i dlugim zyciu kociaków. Przemysl.

Zdjęcie chyba jest mało aktualne, bo na pierwszym zdjęciu one to maks miesiąc mają.... albo są na cos chore i nie rozwijają się prawidłowo.
Optymalny czas odłączenia od matki to po 12tym tygodniu.

Jesli wiedzę o sterylizacji czerpiesz z tej samej literatury fachowej co informację o mleku krowim, to tak literatura się chyba magiel nazywa 8O Koty nie mają flory trawiącej enzymy mleka krowiego, u dorosłych często powoduje biegunkę a u maluchów to gigantyczne ryzyko odwodnienia, niesprawności jelit itd!!!!
A whiskas to taka karma dla kotów jak mcdonald dla człowieka. jesc się da, niektorym smakuje, ale zdrowe i odżywcze nie jest na pewno:/ niezależnie od reklam.

DROGI PANIE POKIER71

Po pierwsze: chcesz zrobić krzywdę kociakom to dalej podawaj mleko krowie i nie wiem co za "literaturę" czytujesz...
Po drugie: whiskas- jedz codziennie na trzy posiłki frytki smażone na starym oleju i popijaj kolą, ciekawe po jakim czasie się źle poczujesz...
Po trzeecie: jeśli ostatni akapit odnosi się do mnie, a myślę, że tak to muszę cię zawieść... Niestety nie jestem rozgoryczoną osobą, która nie pomaga... Mam w domu 4 koty swoje, w tym 3 znajdy... Do tego 7 tymczasów i wybacz, ale walczę z ludźmi pokroju takiego jak ty...

Sądząc z tego, co podajesz kociakom, tu patrz: mleko krowie, to u weta maluchy nie były? a już powinny...

A, jeszcze jedno: zgadzam się z Poker71, idiotka do potęgi :roll:

I dobrze radzę- zmień kochana literaturę, bo przez te mądrości zamiast pomagać szkodzisz...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Sob cze 12, 2010 19:37 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

i zachęcac do dalszego promowania nie sterylizowania kotów? :roll: trochę jak pseudohodowla zaczyna mi to wyglądać :/ albo niereformowalna idiotka :/

btw ma kto może to wiekopomne dzielo i ma chwilę przejrzeć? bo jakoś wątpię żeby autor pisał o krowim mleku i taniochach typu whiskas a także jakim złem jest kastracja :/

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob cze 12, 2010 19:40 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

Zapomniałam napisac...

Tak trochę analogii skoro nie trafia, że kot+mleko krowie = nic dobrego:

Ja masz ludzkiego niemowlaka to on tez nie może mleka krowiego pić prawda?
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Sob cze 12, 2010 19:41 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

piccolo pisze:borysku - proszę nie denerwuj się na dziewczyny bo wszystko co piszą to prawda....
Nikt tu nie chce się pozbyć wyrzutów sumienia bo właśnie uczestnicy tego forum przygarniają te biedne kociaki ze śmietników.
Poczytaj proszę trochę wątków, nawet tu na kociarni i zobaczysz ile jest kociego nieszczęścia wynikajacego włanie z nieodpowiedzialności ludzi i nadpopulacji forum.

masz cierpliwość kobieto. ja od dwóch stron tłumaczę co to nadopulacja ale to chyba za trudne słowo. i ze każdemu niemal z nas co dzień pod nogi włażą dowody tej nadopulacji w ilości zbyt dużej. ale grochem o ścianę, jak ktoś nie chce to w życiu nie zrozumie.

A to Polska właśnie :?

i ona te banialuki będzie domom dla kotów opowiadać 8O masakra....

Poker71

Post » Sob cze 12, 2010 19:44 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

Poker71 pisze:
piccolo pisze:borysku - proszę nie denerwuj się na dziewczyny bo wszystko co piszą to prawda....
Nikt tu nie chce się pozbyć wyrzutów sumienia bo właśnie uczestnicy tego forum przygarniają te biedne kociaki ze śmietników.
Poczytaj proszę trochę wątków, nawet tu na kociarni i zobaczysz ile jest kociego nieszczęścia wynikajacego włanie z nieodpowiedzialności ludzi i nadpopulacji forum.

masz cierpliwość kobieto. ja od dwóch stron tłumaczę co to nadopulacja ale to chyba za trudne słowo. i ze każdemu niemal z nas co dzień pod nogi włażą dowody tej nadopulacji w ilości zbyt dużej. ale grochem o ścianę, jak ktoś nie chce to w życiu nie zrozumie.

No i nie będzie zmuszac do podpisania umowy z klauzulą o sterylce... Bo po co? :roll:

ifciastu

Post » Sob cze 12, 2010 19:52 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

Poker71 pisze:

akurat dziś cierpliwość mam :lol:

po prostu często ludzką reakcją na atak jest kontratak i to właśnie tutaj się stało.
Myślę że cierpliwe tłumaczenie (jakkolwiek bardzo trudne w sytuacji osób takich jak Wy które ratują te biedne niepotrzebne kociaki) jest trudne i niewdzięczne ale ma szansę na zmianę sposobu myślenia.
A wyzywanie kogoś od idiotek niestety nie.....

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Sob cze 12, 2010 19:57 bez tematu

:kotek:
Ostatnio edytowano Nie cze 13, 2010 9:36 przez borysek1, łącznie edytowano 1 raz

borysek1

Od: Wto maja 11, 2010 20:00

Post » Sob cze 12, 2010 19:58 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

piccolo pisze:po prostu często ludzką reakcją na atak jest kontratak i to właśnie tutaj się stało.

tłumaczę grzecznie wystarczająco długo, z cierpliwością i podając konkrety a nie poglądy.... a "atakiem" była informacja o mleku i whiskasie 8O

"MLEKO JEST CENNYM ŻRÓDŁEM WAPNIA I FOSFORU[]
KARMA, KTÓRĄ PODAJE RÓWNIEŻ JEST BOGATA W WIELE SKŁADNIKÓW. I SMACZNA. []
I TO SĄ WSZYSTKO FAKTY, A NIE PISANINA ROZGORYCZONEGO CZŁOWIEKA, KTÓRY DOMYŚLAM SIĘ NIE MA KOTA I NIGDY GO NIE MIAŁ. ALE WKURZAJĄ GO BIEDNE KOCIAKI W ŚMIETNIKACH I NAJLEPIEJ BY WYKASTROWAŁ WSZYSTKIE BRZDĄCE, ŻEBY TYLKO SIĘ POZBYĆ WYRZUTÓW SUMIENIA, ŻE ŻADNEGO NIE CHCIAŁ PRZYGARNĄĆ I NAKARMIĆ !!!!"

tak, to JEST idiotka. niestety. Tekst o faktach ... eeech. Faktem też jest pewnie ze ziemia jest płaska a koty duszą niemowlęta.
Ostatnio edytowano Sob cze 12, 2010 20:02 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Post » Sob cze 12, 2010 20:01 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

borysek1 pisze:Obrażać innych umiecie to wychodzi Wam najlepiej , ale konkretów zero !!!

konkrety masz od dwóch stron, ale czytanie ze zrozumieniem nie wychodzi każdemu.

borysek1 pisze:Jeden z Was podważa literaturę fachową , ale nie umie podać na jakiej podstawie wywodzi swoje sądy.

proszę o zdjęcie strony gdzie ta fachowa każde dawać dwumiesięcznym kociakom mleko krowie!!!! i karmę o znikomej zawartości mięsa! co to są, gołębie czy co???

borysek1 pisze:Jeżeli chcecie się podzielić swoimi poglądami i gdzieś wygadać to sobie utwórzcie post pod danym tytułem i dajcie oddychać innym. Ktoś będzie się chciał z Wami kłócić napewno tam zajrzy.

Forum jest ogólnodostępne. Autor wątku NIE jest jego właścicielem i NIE MA PRAWA decydować kto i co pisze.

Poker71

Post » Sob cze 12, 2010 20:04 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

Poker71 pisze:
piccolo pisze:po prostu często ludzką reakcją na atak jest kontratak i to właśnie tutaj się stało.

tłumaczę grzecznie wystarczająco długo, z cierpliwością i podając konkrety a nie poglądy.... a "atakiem" była informacja o mleku i whiskasie 8O

I TO SĄ WSZYSTKO FAKTY, A NIE PISANINA ROZGORYCZONEGO CZŁOWIEKA, KTÓRY DOMYŚLAM SIĘ NIE MA KOTA I NIGDY GO NIE MIAŁ. ALE WKURZAJĄ GO BIEDNE KOCIAKI W ŚMIETNIKACH I NAJLEPIEJ BY WYKASTROWAŁ WSZYSTKIE BRZDĄCE, ŻEBY TYLKO SIĘ POZBYĆ WYRZUTÓW SUMIENIA, ŻE ŻADNEGO NIE CHCIAŁ PRZYGARNĄĆ I NAKARMIĆ !!!!"

tak, to JEST idiotka. niestety. Tekst o faktach ... eeech. Faktem też jest pewnie ze ziemia jest płaska a koty duszą niemowlęta.

Bez komentarza patrz dalej w okno i tłumacz się przed światem, że to nie twoja wina że ta kotka w śmietniku jest głodna i jej nie przygarnołeś to wina braku sterylizacji a nie twojego zimnego serca
Naszczęście są ludzie którzy kochają zwierzęta ale TY się do nich nie zaliczasz

borysek1

Od: Wto maja 11, 2010 20:00

Post » Sob cze 12, 2010 20:07 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

Anja pisze:Motto forum miau.pl:
1. Kot to nie tylko przyjemność, ale przede wszystkim obowiązek.
2. Staramy się pomagać kotom wolnożyjącym.
3. Jesteśmy przeciwko pseudohodowlom i rozmnażaniu "niby rasowych" kotów.
4. Jesteśmy za sterylizacją i przeciw bezmyślnemu rozmnażaniu.
5. Jesteśmy przeciwni "kolekcjonerstwu". Pomagajmy kotom mądrze.
-> Bierzmy pod stałą opiekę tyle zwierząt, ile jesteśmy w stanie samodzielnie utrzymać i zapewnić im komfort życia.

(autor: Falka i nasi forumowicze)

Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat
...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi
domu i pana, który się mną zaopiekuje,
i prawa do życia tak długo,
jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem
...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne,
a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne
(oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/ ; tłumaczenie: ani)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob cze 12, 2010 20:08 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

borysek1 pisze:
Poker71 pisze:

Bez komentarza patrz dalej w okno i tłumacz się przed światem, że to nie twoja wina że ta kotka w śmietniku jest głodna i jej nie przygarnołeś to wina braku sterylizacji a nie twojego zimnego serca
Naszczęście są ludzie którzy kochają zwierzęta ale TY się do nich nie zaliczasz

borysku - nie masz racji niestety.
A czy Ty przygarniasz wszystkie głodne koty ze śmietnika????
Niestety nie jest to możliwe gdyż jest ich za dużo - między innymi z powodu braku sterylizacji.
Proszę przemyśl sobie wszystko na spokojnie, poczytaj forum.
A w stosunku do dziewczyn jesteś nie sprawiedliwa, one właśnie ratowaniem kotów się zajmują. I chwała im za to !
Ostatnio edytowano Sob cze 12, 2010 20:10 przez piccolo, łącznie edytowano 1 raz

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Sob cze 12, 2010 20:10 Re: MALUCHY POTRZEBUJĄ/SZUKAJĄ KOCHAJĄCEGO DOMU !!!! TORUŃ

borysek1 pisze:Naszczęście są ludzie którzy kochają zwierzęta ale TY się do nich nie zaliczasz

ty na pewno nie... to tylko pseudomilosc, tak jak karmisz koty pseudokarmą i oferujesz im pseudodom.

Poker71

[poprzednia][następna]