Koty Barby

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 12, 2010 18:59 Re: Koty Barby - Zawada złodziej, Lolka będzie pływać str. 42

Ooo! :ok:
I jak, smakowało?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 13, 2010 18:19 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

Dlaczego :?: Dlaczego ona mnie tak traktuje :?: Znaczy moja Duża, którą kocham całym sercem, ale to przecież niesprawiedliwe, że Gucio pojada mięsko i inne mięciutkie jedzonko, a mnie dostaję tylko moje kuleczki... Że co :?: że niby ma zapalenie dziąseł, że zastrzyki dostawał. Tere fere wielkie mecyje :x Tak pańcia do mnie mówi jak mnie prowadzi do osobnego pokoju, że mi nasypie moich kuleczek :evil: Kuleczek - a to już nikt nie pamięta, że mam źle zrośniętą żuchwę, że brakuje mi górnych kłów :oops: A on mięsko, puszeczka. A na dodatek on waży teraz więcej niż ja :evil: Ja już schudłem :roll: To ile tego będzie, co :?: Że nie umiem łazić po płotach :?: :?: :?: Ja grzeczny kociej jestem :wink: Po żadnych płotach chodzić nie muszę, nie mam takiej wewnętrznej potrzeby :!: Że nie wrócę jak zostanę po niewłaściwej stronie ogrodzenia :?: To są tylko pomówienia - jak bym musiał to bym wrócił :twisted:
Żądam sprawiedliwości :smokin:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pusta miska, a lodówki też nie chcą otworzyć :(

Obrażony na takie traktowanie Zawada
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie cze 13, 2010 18:33 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

Uuuuu...Zawado - nie ma to tamto :!:
Ciotka pixie jutro poleci do mięsnego, nabędzie drogą kupna solidny befsztyczek i podeśle Ci kurierem :idea:
Bo to tak nie może być - toż to jawna dyskryminacja :!:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon cze 14, 2010 6:59 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

Trzymaj się, Zawadko!

Erin

Post » Wto cze 15, 2010 17:07 Re: Koty Barby - Zawada złodziej, Lolka będzie pływać str. 42

nighthawk pisze:Eno, Basiu, jak możesz podejrzewać takie rzeczy? U mnie karasie są mimo rozmaitych gości

Ale u mnie nie, bo zdaje się, że moje koty są bardzo zdolne i drapieżne :evil: Jako że Zawada jest od jakiegoś czasu odchudzany wiadomo, że miski z kocim żarciem nie stoją po domu. Wczoraj leżę sobie na łóżku (na piętrze) z Gałeczką przy boku, czytam i widzę wiercącego się Zawadę, odwiedzającego miejsca gdzie bywają miski z jedzeniem. Po chwili nie widzę czarnego zadka, za to słyszę chrupanie. Ki czort??? Biegnę za dźwiękiem i widzę w korytarzu Zawadę bardzo zajętego konsumowaniem jakiejś zdobyczy. Oto co zabrałam mu sprzed paszczy, a co do niedawna było karasiem i pływało sobie (bardzo krótko) w oczku.

Obrazek Obrazek

Jego nie posądzam. Myślę, że któreś bure. Pewnie Lolka, choć i Pepka nie wykluczyłabym. Scenariusz musiał być taki – po upolowaniu zdobycz została napoczęta, ale nie zjedzona i (dumnie) przyniesiona do domu przez okno połaciowe w dachu. Ale nie jest łatwo. Droga na dach prowadzi od słupka w ogrodzeniu (od frontu więc trzeba z rybą w paszczęce przedreptać dookoła domu) wskoczyć na dach garażu, obejść dach na drugą stronę, teraz najtrudniejsze – przeskoczyć z dachu garażu na dach domu (odległość ok. 1,5 m i różnica wysokości 0,5 m), przebiec do góry na kalenicę, potem tylko w dół do któregoś z okien, jeśli jest zamknięte należy głośno miauczeć, bądź tupać. Ostatnio okna były pootwierane...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

W oczku pięknie kwitną lilie. Jako pierwsze Albidy.

Obrazek

Zaobserwowałam w oczku 1 rybę, jesiotra, resztę gdzieś wcięło... Zaobserwowałam też dla odmiany dzisiaj Pepka (podobne zdjęcia Lolki już były). No jak myślicie co on skubaniutki robi???

Obrazek Obrazek

Obrazek

barba50

Post » Wto cze 15, 2010 17:24 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

wypoczywa nad woda
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto cze 15, 2010 17:24 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

Śliczne i mądre koteczki... :1luvu: :1luvu:
Na chudziutkie to one nie wyglądają... :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto cze 15, 2010 17:25 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

villemo5 pisze:wypoczywa nad woda

Ajtam pewnie myślisz o sobie ? :wink: :lol:
wakacje Ci w głowie ... :lol:

Koteczek wyraźnie medytuje... :mrgreen:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto cze 15, 2010 17:33 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

Łomatko, nieźle! :ok:

Biedna rybka :?

Erin

Post » Wto cze 15, 2010 19:34 Re: Koty Barby - Zawada złodziej, Lolka będzie pływać str. 42

barba50 pisze:Zaobserwowałam też dla odmiany dzisiaj Pepka (podobne zdjęcia Lolki już były). No jak myślicie co on skubaniutki robi???

Obrazek

Jak to - co robi :?:
We wodzie się przegląda :twisted:

A ryba - najwyraźniej straciła głowę...z tego upału :roll:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro cze 16, 2010 15:55 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

Wędkarz - myśliciel :mrgreen:

Barba - ja nie rozumiem, trzeba było kotkom wytłumaczyć, że to nie dla nich te karaski. One przecież żyją w przekonaniu, że cały świat poczynając od Ciebie a na tym oczku wodnym kończąc jest dla ich wygody i przyjemności 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro cze 16, 2010 16:06 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

AYO pisze:Wędkarz - myśliciel :mrgreen:

Barba - ja nie rozumiem, trzeba było kotkom wytłumaczyć, że to nie dla nich te karaski. One przecież żyją w przekonaniu, że cały świat poczynając od Ciebie a na tym oczku wodnym kończąc jest dla ich wygody i przyjemności 8)

Patrz Pani - no rzeczywiście, na to nie wpadłam :twisted: A to takie proste :roll:

Tyle, że obawiam się, że to ich przekonanie ma mocne podstawy :evil:
Dzisiaj była nowa karasiowa dostawa :mrgreen:

Obrazek

barba50

Post » Śro cze 16, 2010 16:46 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

Ciekawe kiedy zniknie :ok: :mrgreen:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro cze 16, 2010 21:56 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

barba50 pisze: (...) Dzisiaj była nowa karasiowa dostawa :mrgreen:

Obrazek

Zakup obarczony DUŻYM ryzykiem :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw cze 17, 2010 7:51 Re: Koty Barby-to niesprawiedliwe, przecież byłem grzeczny s.45

Aleksandra59 pisze:Zakup obarczony DUŻYM ryzykiem :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Olu, bo pampers mi będzie potrzebny :P :wink:

Erin

[poprzednia][następna]