Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 11, 2010 8:45 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Magdziol fotki :P z kojca beda???????????????????
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt cze 11, 2010 10:26 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Coś jest śliczne i pięknie będzie się prezentować na wystawie.

Ciekawa jestem, czy "coś" będzie na wystawie w Sopocie :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt cze 11, 2010 11:06 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Wybaczcie, że się wetnę - o jakiej wystawie w Sopocie mówicie?
No przecież MUSZĘ tam być... :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt cze 11, 2010 11:16 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

jaaana

Post » Pt cze 11, 2010 11:18 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

jaaana pisze:Ciekawa jestem, czy "coś" będzie na wystawie w Sopocie :D

"Cosia" nie będzie na wystawie aż do listopada. :) "Coś" nie ma komu nad łebkiem się prezentować. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt cze 11, 2010 11:22 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Dziękuję pięknie jaaana :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt cze 11, 2010 11:31 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

MariaD pisze:
jaaana pisze:Ciekawa jestem, czy "coś" będzie na wystawie w Sopocie :D

"Cosia" nie będzie na wystawie aż do listopada. :) "Coś" nie ma komu nad łebkiem się prezentować. :D

No to za rok dopiero ...

jaaana

Post » Pt cze 11, 2010 15:24 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

COŚ, jest genialne :1luvu:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pt cze 11, 2010 15:26 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Zabers proponuję Ci zmienić tytuł na: Zabersowe pokemony (z poduchami w tle) :wink: :lol:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pt cze 11, 2010 15:28 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

kasiakom pisze:Zabers proponuję Ci zmienić tytuł na: Zabersowe pokemony (z poduchami w tle) :wink: :lol:
i z dopiskiem -zamowienia na narzuty przyjmuje ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt cze 11, 2010 15:41 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Doczytuje jak zwykle ostatnia :twisted:
Coś w stylu zabersowym unikatowo piekne jest i basta
Grocholowe pisanie na medal- to pisalam ja, moś :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt cze 11, 2010 19:10 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

COŚ bardzo ładne! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt cze 11, 2010 20:16 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

kasiakom pisze:Zabers proponuję Ci zmienić tytuł na: Zabersowe pokemony (z poduchami w tle) :wink: :lol:

Ja tak odczytałam tytuł wątku jak na niego pierwszy raz weszłam. I teraz też tak to nadal widzę. :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt cze 11, 2010 20:18 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

MariaD pisze:

Ja tak odczytałam tytuł wątku jak na niego pierwszy raz weszłam. I teraz też tak to nadal widzę. :lol:

zupełnie tak jak ja :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt cze 11, 2010 21:42 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

W poprzednim odcinku:... zadzwonił telefon. Stałam akurat przed lustrem w jednym bucie swoim, drugim "państwowym".

Rzuciłam się do torebki i przerzucając sterty papierków po cukierkach, paragonów, kluczy, zaczęłam szukać komórki. Jest! Tak, to wetka z kliniki. Kot żyje, wszystko poszło jak trzeba, wybudzony, można odbierać. "Tak? To już lecę. Zaraz będę" - wrzasnęłam do telefonu i w popłochu rzuciłam się do drzwi. Już miałam otwierać, kiedy usłyszałam za sobą przerażone "Proszę paniii!". Odwracam się i widzę kompletnie zdezorientowaną sprzedawczynię z wyrazem totalnego przerażenia w oczach. "Co jest?", myślę, "o co chodzi, ja się spieszę". Dopiero kiedy się dokładniej przyjrzałam, zobaczyłam, że pani ... trzyma w rękach moją kurtkę i torbę. I wtedy mnie oświeciło... ale nie do końca :mrgreen: , bo odebrałam od niej co trzeba, przeprosiłam, odwróciłam się na pięcie i dalejże do drzwi. Znowu chcę wychodzić i znowu słyszę za sobą ten sam rozpaczliwy krzyk - "Butyyy". No tak, wyszłabym w jednym swoim (brązowym) i w drugim nie swoim (zielonym). Wracam, jeszcze raz przepraszam, nerwowo przestępuję z nogi na nogę podczas finalizowania transakcji kupna-sprzedaży i w tedy pani nieśmiało na pomyka "Współczuję pani, to pewnie jakaś tragedia. Ktoś z rodziny, tak? Pędzi pani do szpitala. Współczuję. ". Najpierw kompletnie nie skojarzyłam, potem jednak domyśliłam się, ze chodziło o rozmowę. Widocznie musiałam wyglądać naprawdę strasznie. Nie zamierzałam jednak opowiadać "dzikich historii nie wartych Zachodu". "Tragedia? Nie, tragedia nie, ale rzeczywiście ktoś z rodziny. Nasz kot. Właśnie miał zabieg. Na szczęście udany. Do widzenia". Kątem oka zobaczyłam jeszcze jak pani staje osłupiała, ale mnie już nie było.
Odebrałam Kulkę, biedną małą kupkę nieszczęścia w olbrzymim kołnierzu, który ciążył jej jak tona węgla. nie, tak nie może być. Po powrocie do domu przebrałam ją (dopóki była jeszcze "na prochach") w gustowny kubraczek w kolorze kitli chirurgów z "Ostrego dyżuru" i kruszyna od razu poczuła się lepiej. Co prawda chodziła potem nieco pokracznie, ale nie tłukła się o wszystko i spokojnie mogła jeść, pić, a nawet (to już nieco później) w umiarkowany sposób świrować. Pierwsze dwa dni była jeszcze słabiutka i widać było, ze obolała, bo właściwie cały czas spędzała na moich kolanach. Rozczuliło mnie to, ale i dało do myślenia. Wcześniej spodziewałam się, że w chwilach słabości, czy choroby, Kulka będzie omijać mnie, swojego oprawce, który znęcał się nad nią (smarując, wpychając lekarstwa, grzebiąc w uszach, zakraplając oczy) przez długie tygodnie, a tu proszę - jest zupełnie odwrotnie. Czyli kot głupi nie jest i swój rozum ma , i wie, że zaberson to nie kolejne wcielenie Iwana Groźnego (nawet, jeśli czasami tak mogłoby się wydawać), ale poczciwy paskud, z którym da się żyć!
Kuleczka zdrowiała, o czym najlepiej świadczyły jej zapędy ekshibicjonistyczne przejawiające się wzrastającą tendencją do wyłażenia z kubraczka i eksponowania swoich wdzięków w toplesie (niczym jedna z posłanek "Samoobrony"), tudzież nieco pokracznego włażenia "nacosiętylkoda". Po mniej więcej pięciu dniach kubraczek poszedł w odstawkę ( a potem "w koty"), na brzuńku śladu nie ma, a pani ze sklepu obuwniczego do dziś mnie pyta "I jak tam kot?". :mrgreen:

Podtytułu wątku nie zmienię. :twisted:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

[poprzednia][następna]