O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 16:02 O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

Kochani!!!
widzę, że już swoimi dobrymi radami pomogliście wielu osobom, teraz przyszła pora na mnie...
Mój dwuletni, ukochany Rudi nie wrócił z nocnych spacerów w niedzielę 6 czerwca.
Jest wysterylizowany, zdrowy i szczuplutki. Ufny i pieszczoch. Ale od zarania życia biegający po dworze, łowiący ptaki i myszki - mieszkamy na parterze.
Rozwiesiłam ogłoszenia z tym zdjęciem:

http://img52.imageshack.us/img52/1803/2 ... 016100.jpg

Zgodnie z Waszymi propozycjami dla innych zrozpaczonych, "przekiciałam" parę razy wszystkie możliwe piwnice.Obeszłam dzielnicę, byłam w najbliższej lecznicy...nic.
Czy może ktoś z Opola mieszka na starej Malince?
Proszę o ew. kontakt pod nr

669 067 772
Ostatnio edytowano Czw cze 10, 2010 15:27 przez Kaska, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcie zamieniono na link ( nie wiecej niz 500 pikseli na dłuzszym boku )

free.your.mind

Od: Śro cze 09, 2010 15:39

Post » Śro cze 09, 2010 17:16 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

A w schronisku sprawdzano? Albo w Fundacji Azyl Nadziei na ul. Warszawskiej? Trzymam kciuki za odnalezienie kocurka :ok:
Hodowla na www.nevaliya.pl
Obrazek

Lilith_asb

Od: Sob cze 20, 2009 18:55

Post » Śro cze 09, 2010 17:21 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

Dałaś ogłoszenia na lokalnych portalach?
Ogłoszenie do prasy?
Rozwieszone plakaty w całej okolicy? (ludzie złośliwie zrywają, więc trzeba ponawiać codziennie)
Zapytać u wetów.
Zadzwonić do fundacji Mali Bracia oraz do Fundacji Azyl Nadziei i do schroniska.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro cze 09, 2010 18:19 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

:!: :!: :!:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Śro cze 09, 2010 18:31 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

W ogłoszeniu dodaj zdanie o nagrodzie np. 100zł. Moja znajomej zginął kot i dopiero jak dodała że wyznaczyła nagrodę (chyba było 200zł) to ludzie zaczęli dzwonić. I w końcu kot się znalazł był zamknięty w czyjejś piwnicy. Przypuszczalnie wemknął się jak była otwarta i nie zdążył się wymknąć. Znalazł się po tygodniu brudny, głodny ale teraz ma się dobrze. Trzymam kciuki za poszukiwania!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro cze 09, 2010 18:42 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

Lilith_asb pisze:A w schronisku sprawdzano? Albo w Fundacji Azyl Nadziei na ul. Warszawskiej? Trzymam kciuki za odnalezienie kocurka :ok:

Do nas do fundacji taki nie trafił.
Gdybym coś wiedziała - dam znać...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro cze 09, 2010 19:52 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

:!:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Post » Śro cze 09, 2010 20:24 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

Dziękuję Kochane Dobre Dusze! :1luvu:

Na razie nic nowego, późnym wieczorem znów wybieramy się na szukanie Rudiego.
Z tą nagrodą to dobry pomysł, pogadam jeszcze ze sprzątaczką i dzieciakami z podwórka.

a tak niedawno musiałam pożegnać kota z chorobą nerek... tylko najstarszy 17-letni Czarek żyje bezproblemowo, na szczęście.
Dobranoc wszystkim

free.your.mind

Post » Czw cze 10, 2010 6:44 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

:!: :!: :!:
Sławomir Mrożek

marikita

Post » Czw cze 10, 2010 7:35 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

free.your.mind kotek jest śliczny, więc może ktoś go złapał i wziął do siebie do domu nieświadomy, że to jest czyjś kot.
Dlatego musisz rozwieszać dużo ogłoszeń, jest szansa, że ten ktoś je zauważy.
No i koniecznie napisz na lokalnych portalach, np.24opole, forum GW opolskiej.
:ok:

Jeszcze coś dopiszę, wiem, że po czasie to nie ma znaczenia, ale na przyszłość. Kot wychodzący to jest zawsze ryzyko, że nie wróci któregoś dnia, bo czychają na niego różne niebezpieczeństwa, samochód, źli ludzie, psy. Może dałoby się, aby Twoje koty nie spacerowały? Wtedy oszczędzisz im i sobie takiego stresu jak teraz. Masz balkon, osiatkuj go i niech w ten sposób się dotleniają. A na spacery na smyczy. :)

violavi

Post » Czw cze 10, 2010 21:40 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

Obrazek
Sławomir Mrożek

marikita

Post » Pt cze 11, 2010 8:47 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

Markita, dzięki za ponowne wklejenie fotki Rudiego. :1luvu:

violavi, Twoja sugestia o wzięciu przez kogoś jest niestety bardzo prawdopodobna, jednak nie dlatego, że nie wiadomo, czyj on...Wiele osób się zatrzymywało i zachwycało kotkiem, który ufnie dawał się każdemu głaskać. Mam podstawy podejrzewać, że ktoś go po prostu ukradł.Jeśli to miłośnik rudych kotków, to najmniejsza bieda, będzie Rudiemu pewnie u niego dobrze. Ale skoro schroniska są pełne kotów do wzięcia, dlaczego miałby brać mojego? Bo zadbany i wychowany?

Waszych rad posłuchałam, ale efekty ciągle zerowe.

pozdrawiam wszystkich gorąco

free.your.mind

Post » Pt cze 11, 2010 9:12 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

Jeśli ktoś go ukradł, to może uda się kocurkowi czmychnąć i wtedy wróci do domu.
Gorzej, gdy ktoś go zamknął w jakiejś piwnicy czy komórce gdzieś, niechcący, różnie to bywa.
Nie poddawaj się , szukaj do skutku, wypatruj, może gdzieś na czyimś parapecie go zauważysz.
No i dużo ogłoszeń, jak najwięcej ludzi musi wiedzieć, że szukasz takiego kota.

Dodaj do tego ogłoszenia na 24opole, zdjęcie kocurka. To zwiększy szansę.

violavi

Post » Sob cze 12, 2010 8:00 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

...Gdzie jesteś, Rudziaszku...?...
Sławomir Mrożek

marikita

Post » Sob cze 12, 2010 9:44 Re: O.P.O.L.E --zaginął kocurek!!!

u mnie nic nowego, kompletnie bez efektów. W nocy za to pokazał się na balkonie jakiś obcy, biało-łaciaty kotek :wink:
Rozszerzyliśmy pole poszukiwań na nowo zbudowane bloki w pobliżu. Wszystkie dotychczasowe ogłoszenia wiszą, nie zdzierane.
Niestety, przy wrzucaniu ogłoszenia na portal 24opole, nastąpił jakiś błąd i fotka nie wlazła, a wybrałam opcję bez logowania, więc jest nieedytowalna...choleraaa :(

free.your.mind

[następna]