GDAŃSK - przy skm politechnika!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 10, 2010 13:46 GDAŃSK - przy skm politechnika!!

Witam,

wczoraj wracając od znajomych natknęłam się koło skm politechnika ( dokładniej przy kasie ,koło warzywniaka) na Kotkę(kocurka?) czarnego z białym dodatkiem ( coś takiego,bo było ciemno) .Kiedy podeszłam bliżej okazało się że z buźki cieknie jej ślina.....niestety ,ale nie mogłam wziąść jej bo wyjechałam dziś rano do Katowic do ciotki: :(
Czy mógłby ktoś zobaczyć co z tą kotką ?? czy jest sterylizowana ??strasznie się martwię :(

LED

Od: Czw lut 11, 2010 19:02

Post » Czw cze 10, 2010 14:02 Re: GDAŃSK - przy skm politechnika!!

hop :!: :!: :!: :!: :!:

LED

Post » Czw cze 10, 2010 14:41 Re: GDAŃSK - przy skm politechnika!!

:(

LED

Post » Czw cze 10, 2010 14:53 Re: GDAŃSK - przy skm politechnika!!

LED pisze:Witam,

wczoraj wracając od znajomych natknęłam się koło skm politechnika ( dokładniej przy kasie ,koło warzywniaka) na Kotkę(kocurka?) czarnego z białym dodatkiem ( coś takiego,bo było ciemno) .Kiedy podeszłam bliżej okazało się że z buźki cieknie jej ślina.....niestety ,ale nie mogłam wziąść jej bo wyjechałam dziś rano do Katowic do ciotki: :(
Czy mógłby ktoś zobaczyć co z tą kotką ?? czy jest sterylizowana ??strasznie się martwię :(

Znam tego kocurka, to jest kocurek niekastrowany, panie z warzywniaka go dokarmiają.
On nie ma tam najgorzej szczególnie teraz gdy jest ciepło.

Dziś po pracy przyjrzę mu się czy coś poważnego mu dolega, zwykle jak go widziałam to się nie ślinił, jak było zimno to czasem trochę zakatarzony bywał, i w zimę miał kontuzję łapki ale jakoś się wykaraskał.

Panie z warzywniaka starają się dbać o niego na tyle ile mogą, pozwalają mu leżeć na ekspozycji warzyw na skrzynkach, nie wiem co sanepid na to :wink:
Ja czasem przynoszę dla niego karmę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw cze 10, 2010 15:33 Re: GDAŃSK - przy skm politechnika!!

Dziękuję Kochana za informację :)
bo już się martwiłam że to kotka i czarne myśli o małych kociętach:(
no tylko się teraz martwię czemu się ślinił .... bo co prawda padał deszcz ale kiedy go głaskałam był pod skrzynią więc nie był mokry....

LED

Post » Czw cze 10, 2010 17:52 Re: GDAŃSK - przy skm politechnika!!

Dziś po 17.00 nie było kocurka w jego stałych miejscach, ale dziś rano go widziałam jak się mył (chociaż głowy nie dam czy to nie było wczoraj).
Jutro rano mam nadzieję go spotkac i obejrzę dokładniej czy coś mu nie jest.
On na pierwszy rzut oka jest takim kotem "po przejściach", może nie stary ale widać że miał/ma cieżkie życie, jest bardzo proludzki, bez problemu daje się głaskać, pewnie tymczas i jakiś "remont" by mu się przydał, ale wiadomo jego przypadek nie jest aż tak bardzo dramatyczny, wiem że ma tam przy warzywniaku jakąś opiekę, dokarmianie, teraz jest ciepło, to jakoś sobie radzi. Wszystkie dt zapchane, wysyp kociąt... wiadomo.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw cze 10, 2010 18:50 Re: GDAŃSK - przy skm politechnika!!

mpacz78 pisze:Dziś po 17.00 nie było kocurka w jego stałych miejscach, ale dziś rano go widziałam jak się mył (chociaż głowy nie dam czy to nie było wczoraj).
Jutro rano mam nadzieję go spotkac i obejrzę dokładniej czy coś mu nie jest.
On na pierwszy rzut oka jest takim kotem "po przejściach", może nie stary ale widać że miał/ma cieżkie życie, jest bardzo proludzki, bez problemu daje się głaskać, pewnie tymczas i jakiś "remont" by mu się przydał, ale wiadomo jego przypadek nie jest aż tak bardzo dramatyczny, wiem że ma tam przy warzywniaku jakąś opiekę, dokarmianie, teraz jest ciepło, to jakoś sobie radzi. Wszystkie dt zapchane, wysyp kociąt... wiadomo.

Dzięki za informację , wiem że szanse na DT ma małe zwłaszcza teraz jak są kociaki .
Mam nadzieję ,ze tylko nie choruje :?

LED

Post » Pt cze 11, 2010 10:56 Re: GDAŃSK - przy skm politechnika!!

Kot ma się dobrze, wygrzewał się dziś rano w kartoniku po warzywach na wystawie warzywniaka, nie ślinił się ani nie był zakatarzony, wszystko jest w porządku, nie ma powodów do niepokoju. Teraz bardzo się poprawił, w zimę wyglądał często dużo gorzej.
O ile mówimy o tym samym kocie.
Jeśli chcesz to podaj nr tel. na pw to wyślę ci zdjęcie mmsem.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78