Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 22:49 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

a u mnie, Dune, starsza ma roczek, a mlodsza 10 m-cy i rujki ani widu ani slychu.... :roll:
ale w sumie mi sie do ich rujki tez nie spieszy, bo chce je ciachnac obie naraz, wiec dobrze, ze starsza dojrzewa dluzej - oby zaczekala na mlodą :lol: poza tym.... boje sie.... :strach:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob sty 09, 2010 22:53 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

tillibulek pisze:a u mnie, Dune, starsza ma roczek, a mlodsza 10 m-cy i rujki ani widu ani slychu.... :roll:
ale w sumie mi sie do ich rujki tez nie spieszy, bo chce je ciachnac obie naraz, wiec dobrze, ze starsza dojrzewa dluzej - oby zaczekala na mlodą :lol: poza tym.... boje sie.... :strach:

U mnie chyba szybciej bo mam parkę...i tak mi wet powiedział ze one sie stymuluja w tym dojrzewaniu :evil:
Nie bój sie nie bój bo koty wystraszysz :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Nie sty 10, 2010 12:26 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

dune pisze:U mnie chyba szybciej bo mam parkę...i tak mi wet powiedział ze one sie stymuluja w tym dojrzewaniu :evil:

o, to ciekawe, nie wiedzialam, ze tak jest 8O

dune pisze:Nie bój sie nie bój bo koty wystraszysz :)

ale ja nie umiem sie nie bac - jak wetka pobierala krew naszej malej niuni, to plakalam razem z nią, a TŻ mial podwojnie przez to roboty :lol:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon sty 11, 2010 21:55 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

dune pisze:Kulka przecudna :1luvu: w jakim ona jest wieku bo przeoczyłam

Kulka aktualnie ma 8 miesięcy. Odnośnie sterylki też byliśmy przejęci sytuacją i trochę się obawialiśmy, ale poszło jak z płatka. Sam zabieg trwał pół godziny, dwa tygodnie po fakcie nie ma już żadnego śladu prócz odrastającego futerka. Kulka obudziła się po kilku godzinach od zabiegu, na drugi dzień już biegała jak oszalała. Cięcie miało jakieś 2 cm., szwy wewnętrzne rozpuszczalne i jeden zewnętrzny, który sobie wygryzła po tygodniu. :) Przed zabiegiem konieczna 12 godzinna głodówka.

monnanika

Od: Pt paź 30, 2009 17:33

Post » Pon sty 18, 2010 11:03 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

Ja juz własnie wykastrowałam Trela a Chili porujkowo czeka na przyszly tydzień
Z trelkiem ok ale niestety po narkozie mu sie spsuł charakter :(
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro sty 27, 2010 13:47 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

moze Ja tak z innej beczki :) ale nawiazujac do tematu to marudka znalazla DS ???
bo tyle tych tematow i postow ze jeszcze wszystkiego nie ogarnalem :mrgreen:
bo juz nie wiem czy marudka i laciatka to ten sam zwierzak ??

szyper88

Od: Śro sty 27, 2010 13:41

Post » Śro sty 27, 2010 14:19 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

[quote="elzii"]Witam po dlugiej nieobecnosci :)

Nie mam dobrych wiesci - Marudka zniknela :cry: wyszla z Czarnym i Siwa na spacer jak co wieczor, a wrocila tylko dwojka. Nastepnego dnia TZ przeszukal cala okolice w promieniu kikuset metrow od domu, sprawdzil wszystkie ulubione zakamarki i miejsca - ani sladu po Marudce, zywej i nie :( Jestesmy pewni, ze ktos ja po prostu ukradl. Spoznilam sie z domkiem, bo bylam w tym cholernym szpitalu, ale mam nadzieje, ze kocinka zyje i ma sie dobrze, a jesli jest jej zle, to wroci..
Wszyscy tesknimy, nawet moj tata, mowil, ze to najlepszy kotek z calej piatki byl..

:cry:

Siwa i Czarny maja sie dobrze, siostra sie nimi opiekuje wlacznie z wyprowadzaniem na spacery. Koty 90% czasu spedzaja w cieplej piwnicy grzejac doopki na kocyku.
To tak po krotce co u ogonow.
ObrazekObrazekObrazek
Takiej miłości się nie rozdziela http://www.youtube.com/watch?v=6au8B1LaAnQ

napdon

Od: Śro wrz 23, 2009 19:37

Post » Śro sty 27, 2010 14:28 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

eeee...no jestem nowy i sie jeszcze nie lapie w tym wszystkim.
przegladajac forum znalazlem ze marutka szukala DS ..wiec chetnie bym ja zabral do siebie :-)

szyper88

Od: Śro sty 27, 2010 13:41

Post » Śro cze 09, 2010 20:18 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

.
Ostatnio edytowano Czw cze 10, 2010 10:41 przez elzii, łącznie edytowano 1 raz
elzii

Post » Śro cze 09, 2010 22:25 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

elzii pisze:BŁAGAM O SZYBKĄ POMOC!!

Ja to bym chętnie pomogła, ale:
1) Dlaczego kotka miała małe? Rozumiem, że tak długi czas pobytu na miau był dla Ciebie za krótki, aby wiedzieć jaka jest sytuacja kociąt w schroniskach, piwnicach. I dlaczego nie powinno się rozmnażać zwierząt.
2) Skoro kotka wychodząca, chyba musiałaś się liczyć z tym, że zginie...
3) Jaka by nie była sytuacja, to jesteś odpowiedzialna za swoje zwierzęta, dzieci nie są tu wymówką (a jeżeli wiedziałaś, że z kociętami nie dasz rady, to było wysterylizować kotkę, podać pigułkę, cokolwiek.

JA CODZIENNIE BŁAGAM NIEBO O MĄDRYCH LUDZI. Bezskutecznie.

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro cze 09, 2010 22:33 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

elzii pisze:Kotki maja juz przeszlo 5 miesiecy (sa u mnie od 12 czerwca, wtedy wygladaly na ok. 3 tygodniowe), kiedy dziewczynki maja zazwyczaj pierwsze rujki? Bo o ile sterylizacja z mojej strony nie wchodzi w gre, to gdyby sie okazalo, ze ktoras z nich moze dostac niedlugo pierwszej rujki, trzeba by zastosowac jakas antykoncepcje...

Trzeba było.
Dla przypomnienia - cytaty z kociego ABC i dwa z pięciu punktów, które są pomyślane jako motto forum miau:

1. Kot to nie tylko przyjemność, ale przede wszystkim obowiązek.
(...)
4. Jesteśmy za sterylizacją i przeciw bezmyślnemu rozmnażaniu.
(...)
viewtopic.php?f=1&t=27018

I jeszcze:

Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat
...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi
domu i pana, który się mną zaopiekuje,
i prawa do życia tak długo,
jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem
...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne,
a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne
(oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/ ; tłumaczenie: ani)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw cze 10, 2010 6:23 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

.
elzii

Post » Czw cze 10, 2010 7:21 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

Elu, forum Miau nie jest Twoją własnością i nie możesz nikomu zabraniać odzywać się w żadnym wątku, nawet we własnym :!:
To po pierwsze, a po drugie skoro nawaliłaś i potrzebujesz pomocy, to połóż uszy po sobie i przyjmij krytykę, na którą w pełni zaslużyłaś.

Poza tym napisałaś:
elzii pisze:5 trzytygodniowych kociaków osieroconych dosłownie przed chwilą oddam pilnie do troskliwej adopcji - trzy rude kocury i dwie kotki buraski!
Zwróć uwagę, że oddanie do adopcji i prośba o czasowy DT (jak to dopiero dzisiaj wyjaśniłaś) to zdecydowanie dwie różne sprawy.

Na koniec dodam, że chyba w tej sytuacji powinnaś jasno określić kto ma pokryć koszty utrzymania kociąt w DT.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw cze 10, 2010 7:30 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

.
elzii

Post » Czw cze 10, 2010 7:54 Re: Łaciatka i Kulka w DS! Kto pokocha Marudke i Siwa? :( ZIMNO!

Nawaliłaś i to wiele razy. Szkoda, że tego nie dostrzegałaś i nadal nie dostrzegasz.

Twoje oburzenie na słowa prawdy i co jakiś czas strzelane fochy na mnie nie działają, bo wiem, że jak znowu nie będziesz mogła sobie sama poradzić, to w te pędy przylecisz po pomoc na forum.
Nie porywam się być rzecznikiem Pixie65, bo Ona doskonale sama sobie poradzi.
Pisałam tak ogólnie, bo mimo moich dobrych intencji, na mnie też obraziłaś się w swoim poprzednim wątku ( viewtopic.php?f=1&t=95094 ).

Ps.
Jakoś trudno mi uwierzyć w nieskuteczność zastrzyku.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]