Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
nighthawk pisze:Cerececa antipliza mam tyle, co kot na płakał, wystarczy na jakie 2-3 m2ale i tak najpierw ściany trzeba umyć i osuszyć powtórnie przed aplikacją preparatu grzybobójczego. Chwilowo można się wspomagać zwykłą solą kuchenną, jeśli na podłodze nie ma wody. Sól wysypana ma własności higroskopijne, ciągnie wodę i wilgoć w siebie, a przy okazji działa trochę bakteriobójcze. Najlepsza do mycia i odkażenia byłaby chloramina i tak prawdę mówiąc ponieważ to było zalanie z miejskiego kanału burzowego sanepid powinien dać działkę za darmo. Administrator budynku nie załatwił?
Tweety pisze:nighthawk pisze:Cerececa antipliza mam tyle, co kot na płakał, wystarczy na jakie 2-3 m2ale i tak najpierw ściany trzeba umyć i osuszyć powtórnie przed aplikacją preparatu grzybobójczego. Chwilowo można się wspomagać zwykłą solą kuchenną, jeśli na podłodze nie ma wody. Sól wysypana ma własności higroskopijne, ciągnie wodę i wilgoć w siebie, a przy okazji działa trochę bakteriobójcze. Najlepsza do mycia i odkażenia byłaby chloramina i tak prawdę mówiąc ponieważ to było zalanie z miejskiego kanału burzowego sanepid powinien dać działkę za darmo. Administrator budynku nie załatwił?
nie mów do mnie na ten temat nawetdzwonię do zarządcy budynku (bo od lokalu jest kto inny) a paniusia się mnie pyta co ja taka zdziwiona jak tam zawsze zalewało. No to pytam grzecznie dlaczego nie poinformowali o tym zarządcy ZBK a ona, że przecież tam gdzie studzienka to musi zalewać. No po prostu oczywista oczywistość. Pytam co można z tym zrobić aby nie zalewało? Ona nie wie. Jak tłumaczę, że nie zarabiamy więc nie możemy wliczyć w koszty ciągłych zalewów i liczyć na darczyńców a jej oczy wyszły przez telefon i popatrzyły na mnie w słuchawce i wydziwia dalej, że co ja jej za głupoty opowiadam, że pracujemy za darmo i nie zarabiamy na swojej działalności, nikt tak nie robi.
No to, kur..a, jesteśmy niktCo za babiszon durnowaty! Co to ma zresztą do zalewania?!
Pani w ZBK na szczęście rozsądna, obiecała galopem zorganizować komisję i w razie czego szukać lokalu innego jak się nie da nic zrobić.
Uhhhhh![]()
![]()
nighthawk pisze:Najlepsza do mycia i odkażenia byłaby chloramina i tak prawdę mówiąc ponieważ to było zalanie z miejskiego kanału burzowego sanepid powinien dać działkę za darmo. Administrator budynku nie załatwił?
Tunisia pisze:nighthawk pisze:Najlepsza do mycia i odkażenia byłaby chloramina i tak prawdę mówiąc ponieważ to było zalanie z miejskiego kanału burzowego sanepid powinien dać działkę za darmo. Administrator budynku nie załatwił?
postaram się jutro zamówić, bo w aptece trochę jest tylko przeterminowana i nawet nie wiem czy mogę to ruszać
Tunisia pisze:postaram się jutro zamówić, bo w aptece trochę jest tylko przeterminowana i nawet nie wiem czy mogę to ruszać
elzak3 pisze:A co się w chloraminie miałoby prztermonować? Dozylnie tego nikt stosował nie bedzie.
W pracy mam niektóre chemikalia teoretycznie od 15 lat przeterminowane a praktycznie działające jak ta la la.
Katia80 pisze:Wyślę do Ciebie, oprócz tego będą jeszcze 2 miski. Dam znać, kiedy paczka wyruszy.
noemik pisze:Karola, ale dostałaś zgodę na sterylkę w schronisku?
dzwoniłaś do TOZu, czy zamienią na Szpeyera albo kogoś innego?
Tweety pisze:osuszacz działa od rana już w kociarni, wypożyczyliśmy na kilka dni z jednej z firm, bo "normalni" ludzie raczej takich rzeczy nie posiadają. Ew. odkażanie czy odgrzybianie po wysuszeniu, tak mówił pan, który pożyczył sprzęt
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Franciszek1954 i 140 gości