Niki na swoim (FeLV) - znów problem behawioralny?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 9:45 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

Mnie też się otwierają wszystkie fotki laleczki :D.
Śliczności dziewczynka, sama słodycz :1luvu: Tylko ściskać i całować :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro cze 09, 2010 10:10 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

pisiokot pisze:Śliczności dziewczynka, sama słodycz :1luvu: Tylko ściskać i całować :1luvu:

O tak, Aniu, oj tak :D
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro cze 09, 2010 11:10 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

jaka sesja! śliczna modelka

szybenka pisze:Przed chwilą ululałam ją i teraz tak słodko śpi, moje maleństwo
dobrze, że Ci się ją udało ululać, jak ogólnie wiadomo koty mają trudności z zasypianiem, ja też mówię, że muszę uśpić kotka, kiedy mam ochotę na drzemkę w ciągu dnia, najskuteczniej usypiam koty w niedzielę

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Śro cze 09, 2010 12:26 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

ja też już widzę zdjęcia :D , a na nich piekną , szczęśliwą koteńkę :P

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro cze 09, 2010 14:05 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

Naprawiło się? To dobrze :) miałam już linki do zdjęć wkleić, przynajmniej zaoszczędzę na czasie ;)

dite pisze:jaka sesja! śliczna modelka
szybenka pisze:Przed chwilą ululałam ją i teraz tak słodko śpi, moje maleństwo
dobrze, że Ci się ją udało ululać, jak ogólnie wiadomo koty mają trudności z zasypianiem, ja też mówię, że muszę uśpić kotka, kiedy mam ochotę na drzemkę w ciągu dnia, najskuteczniej usypiam koty w niedzielę

Och, modelka śliczna, czasem nawet łaskawie cierpliwa ;)
Wieczorami Niki nie może się doczekać, kiedy położę się spać. Zaczepia, zagląda, miauczy, czasem wskoczy na chwilę na kolana i często nie doczekując się sama wtula się w kołdrę. A wczoraj była szczęśliwa, bo dostała mizianki i od razu odpłynęła. Nawet trochę pochrapywała :mrgreen:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Śro cze 09, 2010 16:35 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

Ja tez juz widzę zdjęcia! :D :D :D -widocznie rano coś z Miau było nie tak!
Cudna koteńka! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro cze 09, 2010 18:43 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

Jaka Nikusia śliczna, ostatnio nie piszę ale poczytuję systematycznie i ściskam kciuku za zdróweczko ślicznotki

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro cze 09, 2010 23:00 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

Poprosimy o wygłaskanie wyściskanie i wycałowanie w naszym imieniu Pięknej Modelki! :1luvu:
Życzymy spokojnej nocy :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro cze 09, 2010 23:13 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

bazarek dla Nikusi:

viewtopic.php?f=20&t=112473

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro cze 09, 2010 23:20 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

Wspominałam Ci w rozmowie o polipie, nie mamy co prawda 100% pewności, ale warto sprawdzić, nawet jeśli to fałszywy alarm - dzisiaj znalazłam wątek: viewtopic.php?f=1&t=89395

Tak w telegraficznym skrócie:

Pierwszy test wyszedł u Tosia negatywny - drugi FeLV + :( kocurek ciągle chorował, nie pomagały antybiotyki, okazało się że w nosie siedział polip :(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro cze 09, 2010 23:47 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

Pozdrawiamy wszystkich gości ujawnionych i w ukryciu :)

Niki szaleje 8O oczywiście angażując dużą :evil: Jak tak patrzę na nią taką szczęśliwą, beztroską, to bym tylko złapała i wycałowała... ale tak się niestety nie da :( na razie, mam nadzieję...

Dziś robiłam za przeżuwaczkę :roll: Dałam księżniczce trochę pokrojonej na małe kawałeczki ugotowanej piersi, a ta nic. Nauczona, aby nie kroić wszystkiego, biorę resztę i zaczynam sama konsumować. Księżniczka wielce zainteresowana. Podsuwam jej więc tamte kawałki. Nic i dalej gapi się na mnie. Więc ja wyjmuję trochę z ust, mówiąc, że to jest to samo, a księżniczkę mało nie skręci. Pochłonęła w mgnieniu oka, więc daje jeszcze. Zjada i dalej chce. No więc memłałam i dawałam, niczym matka karmiąca pisklę... :roll: :mrgreen: Leniowi gryźć się pewnie nie chciało, bo suche wpiernicza, chociaż też przy głaskach na zachętę. Grunt, że zjadła, bo mało teraz je, ale to zapewne przez upały. Jutro znów robię podejście z mokrą karmą. Może żołądek w końcu załapie...

Aaaa... czy kotu może znudzić się surowe mięso (różne)? Bo Niki nie chce jeść, no chyba, że kolejny raz trafiłam na felerną sztukę :?

Dziś pokażę sesję biurkową sprzed dwóch m-cy:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Niki w pościeli :)
Obrazek

Ten post "tworzyłam" ponad godz. Wmiędzyczasie musiałam pannę dwa razy porządnie wymiziać, odpowiadać na jej zaczepki, do jej miski zajrzeć, no i zdjęcia wrzucić 8)
Obrazek

szybenka

Post » Śro cze 09, 2010 23:50 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

kussad pisze:Poprosimy o wygłaskanie wyściskanie i wycałowanie w naszym imieniu Pięknej Modelki! :1luvu:
Życzymy spokojnej nocy :1luvu:

Zrobi się :)

Sis pisze:bazarek dla Nikusi:

viewtopic.php?f=20&t=112473

Asiu, wielkie dzięki :1luvu:

Kamila, poczytam, ale już nie mam odwagi mojej wetce podsuwać "nowych pomysłów". Ona naprawdę podchodzi z sercem do Niki i robi wszystko, aby lepiej się czuła i zdrowiała.
Obrazek

szybenka

Post » Śro cze 09, 2010 23:57 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

szybenka pisze:Dziś robiłam za przeżuwaczkę :roll: Dałam księżniczce trochę pokrojonej na małe kawałeczki ugotowanej piersi, a ta nic. Nauczona, aby nie kroić wszystkiego, biorę resztę i zaczynam sama konsumować. Księżniczka wielce zainteresowana. Podsuwam jej więc tamte kawałki. Nic i dalej gapi się na mnie. Więc ja wyjmuję trochę z ust, mówiąc, że to jest to samo, a księżniczkę mało nie skręci. Pochłonęła w mgnieniu oka, więc daje jeszcze. Zjada i dalej chce. No więc memłałam i dawałam, niczym matka karmiąca pisklę... :roll: :mrgreen: Leniowi gryźć się pewnie nie chciało, bo suche wpiernicza, chociaż też przy głaskach na zachętę. Grunt, że zjadła, bo mało teraz je, ale to zapewne przez upały. Jutro znów robię podejście z mokrą karmą. Może żołądek w końcu załapie...

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
szybenka pisze:Obrazek

Cóż za nieprzyzwoitość :twisted: :mrgreen: :wink:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw cze 10, 2010 0:09 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

kiche_wilczyca pisze:
szybenka pisze:Obrazek

Cóż za nieprzyzwoitość :twisted: :mrgreen: :wink:

Cóż zrobić, czasem jest bezwstydna :oops: dobrze, że tylko przy mnie ;) a ja wredna całemu światu to pokazuję 8)
Obrazek

szybenka

Post » Czw cze 10, 2010 0:17 Re: Niki na swoim - test na FIV ujemny, FeLV wyszedł dodatni :(

Nikuuuunia ty bezwstydnico :D :D
Rozpieszczona panna jak trzeba :ok: :ok:
szybenka pisze:Dziś robiłam za przeżuwaczkę :roll: Dałam księżniczce trochę pokrojonej na małe kawałeczki ugotowanej piersi, a ta nic. Nauczona, aby nie kroić wszystkiego, biorę resztę i zaczynam sama konsumować. Księżniczka wielce zainteresowana. Podsuwam jej więc tamte kawałki. Nic i dalej gapi się na mnie. Więc ja wyjmuję trochę z ust, mówiąc, że to jest to samo, a księżniczkę mało nie skręci. Pochłonęła w mgnieniu oka, więc daje jeszcze. Zjada i dalej chce. No więc memłałam i dawałam, niczym matka karmiąca pisklę... :roll: :mrgreen: Leniowi gryźć się pewnie nie chciało, bo suche wpiernicza, chociaż też przy głaskach na zachętę. Grunt, że zjadła, bo mało teraz je, ale to zapewne przez upały. Jutro znów robię podejście z mokrą karmą. Może żołądek w końcu załapie...

a może ząbki ja bolą jak ma coś pogryźć
i dlatego
a suchą karmę może łyka- i stąd czasami te zwroty?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]