ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 07, 2010 13:26 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

jest ok :ok:
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Wto cze 08, 2010 1:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

Jutro wracam do Wawy i od razu wpłacam zaległe składki. :oops:

Tymczasem ...
zgłaszam trójkę maluchów pod opieką fiony.22, z których dwa na pewno mają bardzo poważne kłopoty. viewtopic.php?f=1&t=105971&p=6056699#p6056699
Z pewnością będzie potrzebne wsparcie

fiona.22 pisze:Jutro przyjeżdżają do nas trzy maluszki z Radlina. Maluchy idą od razu do szpitala na leczenie i oby wszystko było ok
Oto one:
Kociczka
Obrazek
Obrazek

Kocurek
Obrazek
Obrazek

Kocurek
Obrazek
Obrazek

Będzie potrzebne wsparcie finansowe. Gem zrobi im cegiełki na allegro i oczywiście potrzebne będzie masę kciuków i ciepłych mysli dla tych okruszków :cry:

Więcej o maluchach można poczytać tu:
viewtopic.php?f=1&t=112290&start=0
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto cze 08, 2010 6:43 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

Jakie biedne maleństwa!

MagdaMagda

Od: Wto wrz 30, 2008 20:37

Post » Wto cze 08, 2010 7:10 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

Nasi kandydaci do wsparcia finansowego

CZERWIEC:
1/ 2 Skrzaciki - info mercy
viewtopic.php?uid=7550&f=13&t=112135&start=0
Obrazek
2/ Kewin - info fiona.22
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=112265
3/ 3 maluchy - info fiona.22
viewtopic.php?f=1&t=105971&p=6056699#p6056699
Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto cze 08, 2010 8:07 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

Ponieważ sama nie umiem sobie z tym poradzić, zwracam się do Was o pomoc :oops:
Czy któraś z Was zechciałaby przygotować ulotkę z prośbą o dom, ze zdjęciem Layli? Wtedy uruchomiłybyśmy drukarki i można by rozwiesić ogłoszenia w lecznicach, sklepach zoologicznych, etc.
Layla ma już ogłoszenia na różnych portalach, ale ponieważ jest to kotka bez oczek nie będzie łatwo znaleźć jej dom :( Dlatego chcemy spróbować wszystkiego.
Pozdrawiam serdecznie :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto cze 08, 2010 8:56 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

Maluszki opisywane w tym wątku - viewtopic.php?f=1&t=99668&start=990 - dwa czarnuszki z Poltechniki i kocia rodzinka z Limanowskiego dostały wsparcie z Funduszu Ślepaczkowego - 200zł :1luvu:

Pieniążki te pozwolily sfinansować znaczną część leczenia chorych oczek - bardzo dziękujemy :)))

tu zestawienie kosztów leków:o

Dwa czarnuszki z Politechniki Bonnie i Clyde - 197zł
29zł - 1op. floxal
17zł - 1op. difadol
26zł - 1op corneregel
81zł - felisvac
4zł - ronaxan
40zł - scanomune

Trzy maleńkie z Limanowskiego - z mamą - 125zł
5zł - 1op. gentramycyna
28zł - 1op. naclof
29zł - 1op. floxal
34zł - 2op. difadol
26zł - 1op corneregel
3zł - betamox

Jeszcze raz maluszki pięknie dziękują za uratowane oczka :1luvu:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 08, 2010 11:19 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

AgaPap pisze:
AgaPap pisze:Tola dostal 100 zł i teraz jakbyśmy pozostałym pojedyńczym też przyznali po 100 zł
+ nie wiem ile dla maluchów u annskr tam jest 3 sztuki ( czy też po 100 na sztukę?) i chyba wszystkie mają coś z oczkami to zostałoby około 400 na rezerwie.

To jak, proszę o sensowne wypowiedzi? :mrgreen:

Sensownych odpowiedzi nie otrzymałam przez cały długi weekend :evil:
Więc się porządziłam sama, bo wiem, że kasa potrzebna i wysłałam dla maluchów u annskr na razie 200 zł, a dla Pucia 100 zł. Bo Tola dostała wcześniej 100 zł. Dzisiaj dopiero dostałam namiary na wpłatę dla Rudelli, więc po południu puszczę przelew. CZy tak ma zostać, a resztę przeznaczamy na rezerwę, czy cosik dokładamy komuś?

no widzisz, Aga, siama tyz dobrze kombinujesz :mrgreen:
tak jets ok wg mnie ( tam byłam , wrócilismy wczoraj wieczorem, nawet do netu nie miałam dostępu, talk ekonom gonił do ogródka :evil: :wink: )

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto cze 08, 2010 11:24 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

Dziewczyny, moja "ulotkowa" prośba już jest nieaktualna :D Przepraszam za zamieszanie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto cze 08, 2010 12:01 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

z Godrika cudne kocisko się zrobiło :D

jestem załamana sytuacją Layli :( wznawiam na nk jej ogłoszenie, prosze o polecanie w kręgu znajomych, to chyba bezpieczniejsza droga niz ogólnodostepne portale, gdzie ludzie mają czesto dziwne wyobrażenia o "posiadaniu" kota a jeszcze mniej zazwyczaj w ogóle pojęcia o obowiązkach i konsekwencjach podejmowanej decyzji ....

gdyby ktos chciał więcej :

viewtopic.php?f=13&t=111587&start=135

alessandra

Post » Wto cze 08, 2010 12:29 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

jerzykowka pisze:Dziewczyny, moja "ulotkowa" prośba już jest nieaktualna :D Przepraszam za zamieszanie.

Layla jets ponownie na nk, wstawiam także koteczkę na 1 strone do nas

alessandra

Post » Wto cze 08, 2010 12:56 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- szybciutka decyzja, co robić z finans.

Biedna Layla, taka słodzinka...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro cze 09, 2010 9:46 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Layla znów szuka ds- pilne str. 79

Chciałam zgłosić 3 ślepaczki, którą dziś rano zabrałam z ulicy Esperanto i zaniosłam do lecznicy..To kotki z tyłów Klifa, krówki, oczy tragiczne, gorsze niz te u kotków z Radlina.... Maluchy mają ok. 1,5 m-ca. jest jeszcze jeden z miotu, ma prawie dobre oczka, ale i tak wymaga leczenia, więc będę chciała tez go zabrac do lecznicy - jak wygram z karmicielką. Dla kotkow szukam też dt, nie powinny wrócić na podwórko po wyjściu z lecznicy, tym bardziej, jesli nie uda się uratowac wzroku :?
jutro wieczorem będę miala więcej informacji o ich stanie, poza oczami kotki chyba są zdrowe... sa malutkie i piszczą jak małe swierszczyki....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro cze 09, 2010 12:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Layla znów szuka ds- pilne str. 79

wieści o Rudelli, jest w dt:
Never pisze:tak, od wczoraj - ma jeszcze kaftanik po sterylce. kotka jest teraz u avlid, czeka nas jeszcze zabieg usunięcia oczka za miesiąc, ale już tereaz domki moga się ustawiac w kolejce - filigranowa ruda koteczka, przedłużane futro, miększe niz u krolika, wściekle miziasta - ugniata wszystko co tylko znajdzie sie w zasięgu :D uwielbia człowieka!

alessandra

Post » Śro cze 09, 2010 16:27 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Layla -byc moze ds :-)

Marea pisze:Dziękujemy :1luvu:

Pani Gosia chetna na adopcję Layli wydaje się być super, ma swoje 2 własne koty, kocurek ma bielma na oczkach, kotka trochę dzikuska...
Pani Gosia najbardziej obawia się czy koty sie polubią no i trochę jak to będzie mieć 3 koty i czy sprosta :)
Natrafiła na ogłoszenie poprzez Allegro i Na Naszej Klasie, dziękuję osobie która te ogłoszenia zrobiła :1luvu:
Pani Gosia bardzo liczy że wszytsko się ułoży pozytywnie :)
Mam jej nr telefonu, przekaże osobie która chciałaby odbyć takową wizytę przedadopcyjną, Pani Gosia czeka z niecierpliwością :)

:ok:

tak, Pani Gosia na nk wypatrzyła Laylę, własnie skontaktowałam sie z Nią z zaproszeniem do klubu slepaczków, gdyby miała jakies pytania, tzrymamy kciuki za pomyślny przebieg rozmowy :ok:

alessandra

[poprzednia][następna]