Chciałam się przedstawić i przywitać

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2004 14:56

Witaj :D Mysle, ze warto przygarnac nowego kotka, zapelni pustke po stracie poprzedniego. Ja po smierci mojego kota wytrzymalam tylko miesiac... i pojawilo sie czarne diablisko :twisted:

Ellen

Od: Wto gru 30, 2003 20:18

Post » Śro maja 26, 2004 14:57

Witaj :)

Przepraszam, ale dlaczego biały kot ma być głuchy na pewno? 8O Czy biała kicia od lidiyi jest głucha? I rodzinka od barb też?

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Śro maja 26, 2004 14:57

Tu są fotki kotów z łódzkiego schroniska - zajrzyj:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=15382&start=0
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro maja 26, 2004 15:13

Ofelia pisze:Przepraszam, ale dlaczego biały kot ma być głuchy na pewno? 8O

Wcale nie musi byc gluchy, te z pomaranczowymi lub zielonymi oczami zwykle slysza normalnie, ale bialy kot z niebieskimi oczami tez wcale nie musi byc gluchy (zalezy jakiego rodzaju gen powoduje u niego niebieski kolor oczu).

Ellen

Post » Śro maja 26, 2004 15:16

Chyba na ostatnim warszawskim spotkaniu widziałam zdjęcie kota białego o oczach jednym niebieskim, a drugim zielonym. I nie był głuchy.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro maja 26, 2004 15:34

Jeszcze cos o bialych kotach (sorry, ze w tym watku :oops: ) http://mrau.pl/index.php?progs=art&brn= ... &pageid=20

Ellen

Post » Śro maja 26, 2004 15:55

Witam ciepło, Karolka!
Przeglądaj historie i zdjęcia kotków do adopcji. Przy którymś kolejnym serce samo ci powie: to ten. I całkiem możliwe, że nie będzie on ani biały ani niebieski ...

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

Post » Śro maja 26, 2004 16:07

Witaj.
Często pojawiajš się super okazje kupna rodowodowego kota

Alices

Od: Pt mar 26, 2004 10:15

Post » Pon maja 31, 2004 1:06

Do Alices - o jakich okazjach mowa i gdzie ich szukac - szukam koteczki ros nieb ?
Sorry ze w tym watku :oops:

agniesia

Od: Śro maja 21, 2003 23:52

Post » Pon maja 31, 2004 7:08

Witaj.Nie polecam rosjanina za 400.Mój brat przywiózł mi kota perskiego z giełdy za 250.Fakt ze był sliczny,ale okazało sie ze tez chory,zbyt szybko odstawiony od matki,nie znający kuwety.I co dla mnie było szokiem to :nie przyzwyczajony zupełnie do ludzi.Rzucał mi sie na nogi jak przechodziłam obok niego,mój syn przez jakis czas nawet nie mógł go dotykac bo sie na niego rzucał i drapał(do krwi).Nie wiem czy był to wynik złych wspomnien co do ludzi czy po prostu był wtedy dziki,bo nikt sie nim nie zajmował oprócz matki.Do tej pory (1.5 roku)ma jakby swój swiat.Jest niedotykalski,nie lubi ludzi,dzieci trzeba przed nim chowac :wink: bo inaczej zadrapie.Oczywiscie mojego syna uwielbia,mnie tez,mojego TZ toleruje.Ale jak chcę go pogłaskac to musze podanie pisac :lol: .Odpowiedz brzmi:dwa głaski kobieto i ani trochę wiecej!!! :twisted: Zaznaczyc chce ze my go tu wszyscy bardzo kochamy,uznalismy ze jest jaki jest i go nie zmienimy.Wiem,ze jest do nas bardzo przywiazany,bo zostawiany u mojej mamy na czas wyjazdu teskni strasznie,nie chce jesc,cały czas spi,i dziczeje w zastraszajacym tempie.Ja bardzo kocham wszystkie koty,jednakze zdaje sobie sprawe z tego ,ze gdyby trafił do innego domu to mógłby nie byc lubiany.A nawet tolerowany.Mój TZ mówi ze on po prostu udaje przed nami Tygrysa :) I powiem jeszcze tylko ,ze inne zwierzeta uwielbia.Pewnie za sam fakt ze nie są tymi okropnymi ludzmi.

dagah

Od: Wto kwi 13, 2004 8:32

Post » Pon maja 31, 2004 9:48

Troche póżno ale WITAM SERDECZNIE.
kotek i piesek razem absolutnie sie nie wykluczają zreszta zobacz http://upload.miau.pl/179.jpg :lol:
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Pon maja 31, 2004 13:42

Ile jeszcze nauczymy się od zwierząt.

misa

Od: Nie maja 30, 2004 19:26

Post » Śro cze 02, 2004 10:33

Witaj! Odwiedziłem kiedyś łódzkie schronisko na Marmurowej i wyjechałem bez kota - miałem podobny problem jak Ty - szukałem małego kota, a tam małe są zwykle z piwnic i chore, w okresie kwarantanny. Dużych jest rzeczywiście w bród, jak widać na zdjęciach Niki.

Poszukujesz kotki czy kocurka?

Mam dwie oferty - u mojego szwagra są do wzięcia dwa kociaki dachowe, pewne, czyste, zdrowe i wymiziane (urodzone 11.04. 2004) czarny chłopak i buro-biała panienka. Niestety, nie mam zdjęć, ale spróbuję zrobić.

Druga sprawa - kuzynka, która hoduje koty syberyjskie zgłaszała mi tydzień temu, że ktoś chce oddać za 100 PLN :!: roczną, rudą kotkę syberyjską z rodowodem, właśnie z hodowli tejże kuzynki wziętej, ponieważ drapnęła dziecko (kotka nie jest agresywna; z drugiej strony wiadomo, co dzieci robią niekiedy z kotami :strach: ). Nie wiem nawet czy to jeszcze aktualne, bo kociak kosztuje 1500 PLN, cena 100 PLN wali z nóg.

Jeśli jesteś zainteresowana - odpisz, uruchomię starania.
Czesława, Ryszard i mrhyde

Obrazek

mrhyde

Od: Pt gru 12, 2003 23:10

Post » Śro cze 02, 2004 12:00 re:

Syberyjka niestety już znalazła dom, ale przeczytałem, że Twój "koci" problem został rozwiązany.
RC produkuje specjalną karmę dla syjamskich - może warto wypróbować? Z RC mam jak najlepsze doświadczenia i ogólnie polecam.
Czesława, Ryszard i mrhyde

Obrazek

mrhyde

Od: Pt gru 12, 2003 23:10

[poprzednia]