Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-szukamy domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 06, 2010 9:57 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Michasia nie żyje...

Malo pislam bo przez ostatni tydzien zajmowalam sie glownie ratowaniem malego Tadzia, ktory dzien po smierci Michasi przestal jesc... Poprzednia sobote i niedziele spedzilismy odmierzajac kolejne "kroplowki" glukozy... Maly - i jego siostra tez - dostali cykloferon i cale morze glaskow :) zrobilam sobie nosidelko i caly czas mialam Tadzia przy sobie - najlepiej sie czul, schowany we wlosach, przytulony do szyji 8) Ju prawie nie bylo gdzie kuc... Przytulalam go i glaskalam, powtarzajac sobie ze jak ma umrzec, to niech choc bedzie mu dobrze przez ostatni dni. W niedziele wieczorem zaczal znow jesc !! I choc prze ostatni tydzien mielismy kilka gorszych chwil, maly zdecydowanie ma sie lepiej :1luvu:

Male podsumowanie:
Dusia jest bardzo zabawowym kociakiem - ladnie je, SAMA !!! oczywiscie nadal ma w diecie mleczko (od wczoraj ze spodeczka) ale chetnie zjada tez mokra karme RC, a nawet mini-chrupki dla kociakow :) Jestem z niej dumna !

Tadzio to typowy mamisynek :) mama jestem w tym przypadku ja 8) najchetniej siedzial by caly czas na kolanach albo we wlosach, moze zejsc na chwile zeby sie pobawic, ale zaraz biegnie sprawdzic czy jestem obok... Caly czas wymaga karmienia butelka (co 4-5 h), ale dzis rano mielismy pierwszy sukces - zjadl troche mokrej karmy :) glownie bylo to wylizanie sosiku, ale ze 3 male kawaleczki tez udalo mu sie zjesc, jak juz je "wepchnelam" mu do pysia :) To dobrze rokuje, prawda ???
Z kuwetkami idzie nam troche gorzej :( chyba jeszcze nie widza roznicy pomiedzy zrobieniem siku do kuwetki (takiej nizutkiej, zeby latwo mogly wejsc) a w rogu lazienki...

Zaraz zgram i wrzuce zdjecia - zobaczycie najpiekniejszze kociaki swiata :)

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Nie cze 06, 2010 14:00 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

Cieszę się że z Tadziem lepiej i czekam na fotki maluchów :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie cze 06, 2010 17:28 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

Oj jak się cieszę, że maluchy lepiej :ok:

I zdjecia kcemy :!:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Nie cze 06, 2010 21:18 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon cze 07, 2010 20:06 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

cos mnie te ladowacze zdjec nie lubia... wczoraj pol dnia probowalam wrzucic jakies foty...

tutaj widac jak ladnie juz jedza
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

a tu razem pracujemy

Obrazek

Miodalik

Post » Pon cze 07, 2010 20:31 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

Oj tak bym chciała pracować jak ten bury pracownik :lol:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon cze 07, 2010 21:06 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

I poznajemy kolegow - tu Piracika - najbardziej towarzyskiego kocia z calego mojego stadka :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Miodalik

Post » Pon cze 07, 2010 21:26 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

jaki fajowy , wieeeelki tygrys 8O :1luvu: :mrgreen:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon cze 07, 2010 23:54 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

Prawda ? :)
I bardzo, bardzo wszystkim dziekuje za slowa wsparcia, otuchy i za kciuki :ok: Tym maluchom naprawde byly potrzebne, a mi latwiej jest nie rozczulac sie nad soba kiedy musze zadbaco takie TYGRYSY 8)

Miodalik

Post » Wto cze 08, 2010 10:39 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

Teraz najwygodniej chyba wrzuca się przez fotosik

Fajne te kotki i fotki

A to Karolcia - bo jej nie pokazałaś :wink:
Już nie wygląda na skrajnie odwodnione i gwygłodzone maleństwo :D

Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 08, 2010 19:24 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

Aniu, nie wstawilam fotki Karolci, bo to nie jest moj tymczasek... tylko mojej przyjacioki :) i ma tam jak w raju :)

A moje maluchy wlasnie pilnie ucza sie jesc zupelnie samodzielnie, ze spodeczkow !!! Nawet nie wiecie - a moze wiecie ? - jak mnie to cieszy! Czy to normalne, ze nadal nie umieja pic ? I trzeba je dopajac butelka ?

Fotosik tez mnie nie lubi... :(

Miodalik

Post » Śro cze 09, 2010 9:30 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

A Karolcia będzie szukać domu czy nie :?: :wink:
W każdym razie zdjęcie ślicznej panience się należy :1luvu:

Ad. dopajania - nie wiem, czy to normalne :oops:, ale pewnie zaraz się nauczą :ok:

Ad. fotosik - wysyłaj, będę wklejać, jakoś się z nim dogaduję :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw cze 10, 2010 19:29 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

Kolejna zdjecia maluchow pojawia sie jak wroce do domu i jakies "pstrykne" :) Obenie jestem w Samarze (Rosja; to tu kiedys produkowano slynne u nas ostatnio Tupolewy, a po sasiedzku autka Lada Samara :P ).
Maluchami opiekuje sie moj wspanialy TZ :) i wedlug jego raportow maluchy na zmiane jedza, qpkaja i rozrabiaja 8)
Zakolegowaly sie juz z dwoma z naszych kotow - Misiem i Piracikiem ale mimo to nadal obowiazuje zasada spotkan pod nadzorem... tak na wszelki wypadek 8)

Miodalik

Post » Pon cze 14, 2010 21:38 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

Wrocilam :) Maluchy urosly !!!! Jedza jak male odkurzacze, qptaja jak stado golebi, siusiaja niesamowicie i rozrabiaja :) najchetniej non stop by pilnowaly kogos z domownikow - bo a noz zrobimy cos ciekawego ? a nawet jesli nie, to przeciez zawsze mozna sie przytulic i zasnac :P

To teraz obiecane zdjecia - najpierw Karolcia, ktora jest "przecudowna", ale - SIKA NA LOZKO :oops: Pomocy ! Metody w walerianka, pryskaniem "zniechecaczami", jedzeniem na lozku itd nie przynosza skutku...

Miodalik

Post » Pon cze 14, 2010 22:25 Re: Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-Dusia i Tadzio :)

Karolcia - niewiniatko, prawda ?
Obrazek

Miodalik

[poprzednia][następna]