Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 05, 2010 15:24 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Apropo imienia dla koteńki to to podwórko jest na skrzyżowaniu ulic Hallera i Lili Weledy to może zamiast Halka nazwiemy ją Lili ? albo Weleda? albo cuś takiego ? :)

Piękne te fotki jej z kociakami, położyła się-wygląda na zadowoloną :ok:

pewnie fajny byłby dla niej taki domek/budka gąbkowa, mogłaby się chować do niej z kociakami zamiast spać w kuwecie :roll: :lol:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob cze 05, 2010 15:43 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Marea pisze:Jest lepiej :ok: Rudasek ma apetyt i je stałe pokarmy, koteczka nie za bardzo chciała jeść, przyjechałam do Agatki z Convem i rozrobiłam i koteczce zapodałam strzykawą, kilka strzykaw wyssała :) później zmieszłam Conva z gerberkiem indykowym i wcinała aż uszy jej się trzęsły :lol: także jak ma apetyt jest ok :ok: pojechałyśmy do weta, dostały kolejne zastrzyki, wyciągneliśmy kolejne kleszczy, wyczyściliśmy uszy, rudas mnie pogryzł :roll:

Później z Hugo od Seji pojechałam do weta bp biegunkuje i "hafta" od tyg. a ma apetyt i jest żywy więc nie wiemy o co chodzi, prawdopodobnie jakieś robale, dostal zastrzyk i odrobaczenie bo prawdopodobnie jakiś tasiemiec, Asia widziała białe ziarenka w wymiocinach i kupkach...zobaczymy co kolejne dni pokarzą...

Jak białe ziarenka to wygląda na tasiemca. Kotka strasznie fuka na nas, na koty wręcz przeciwnie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Sob cze 05, 2010 18:10 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Dopiero 1 doba u Was, trzeba dać jej czas :ok:
Obrazek

Marea

Post » Sob cze 05, 2010 18:39 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Marea pisze:Dopiero 1 doba u Was, trzeba dać jej czas :ok:

Wiem, no to narmalne, tym bardziej, że sterylka + transport + zmiana miejsca + klatka= mega stres...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Sob cze 05, 2010 21:14 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

ifciastu pisze:Wiem, no to narmalne, tym bardziej, że sterylka + transport + zmiana miejsca + klatka= mega stres...

Dawaj znać jak postepy :D

------------------------------------------------------------------------

Foto kociaków działkowych, nakręciłam film ale aparat padł i się nie zachował :evil: , mam tylko foto niespecjalnej jakości huh

Rudy chłopak, pomazana z poplątanym :lol: - dziewucha - mają tymczas i są w trakcie leczenia :ok:
Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Nie cze 06, 2010 8:34 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

ale chorutkie biduli... Trzymam kciuki, za postępy w leczeniu :ok:
Pomyliły mi się tematy i napisałam całą wypowiedź na pkdt;)
A tu w skrócie: Kotka bardziej się oswaja, ranka po cięciu rzeczywiście mała, a kociaki przecudne :1luvu:
Kotka ma na imię Luna

ifciastu

Post » Nie cze 06, 2010 15:13 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Dziewczyna jest wielka :1luvu:
Super, że znaleźli się ludzie, którzy jej (i kotom) pomagają...
Trzymam kciuki za tylko lepsze sytuacje :ok:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Nie cze 06, 2010 16:23 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Rudy chłopak śliczny, ale dziewczynka wygląda na buraske.
Pewnie to wina zdjęcia, Marea postaraj sie o lepszą fotę.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie cze 06, 2010 17:13 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Dr powiedział że to szylkreta, wszytsko co ma trochę rudego, pomazane z popłatanym to szylkret, ma śmieszne to umaszczenie takie nietypowe
Obrazek

Marea

Post » Nie cze 06, 2010 17:14 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

ifciastu pisze:ale chorutkie biduli... Trzymam kciuki, za postępy w leczeniu :ok:
Pomyliły mi się tematy i napisałam całą wypowiedź na pkdt;)
A tu w skrócie: Kotka bardziej się oswaja, ranka po cięciu rzeczywiście mała, a kociaki przecudne :1luvu:
Kotka ma na imię Luna

Cieszę się że kotka i kociaki dobrze się mają i tak dobrze się nimi zajmujesz :1luvu:
Obrazek

Marea

Post » Pon cze 07, 2010 18:15 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Koteczka Luna ma się dobrze. A nawet lepiej. Apetyt jej dopisuje, co prawda rozwolnienie jest, ale wet dziś był na wizycie domowej i powiedział, że mam nie panikować. Kicia ładnie zajmuje się Rolką, całkowicie nas odciążyła:
Obrazek
Niestety musialam zabrać jej kociaki, bo strasznie ją ciągną za ten opatrunek, bawić się nim chcą... A ona w stosunku do nich nie wykazuje ani grama agresji, miałczy przeraźliwie, ale nie odgoni ich... Kicia daje się dotykać, ale tylko mi. Mogę ją głaskać, ale jak ktoś inny tylko podchodzi do klatki to fuka i się rzuca... Chyba zakochała się we mnie tak jak ja w niej :1luvu:

Marea: nauczyłam się odróżniać kociaki! Wiesz jak? Jeden z nich ma obróżkę :ryk:
Obrazek
Proponuję imiona: Julka dla przytulaski i Kulka dla jedzonkolubnej :lol: Co ty na to? 8)

ifciastu

Post » Pon cze 07, 2010 19:01 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

ifciastu pisze:Niestety musialam zabrać jej kociaki, bo strasznie ją ciągną za ten opatrunek, bawić się nim chcą... A ona w stosunku do nich nie wykazuje ani grama agresji, miałczy przeraźliwie, ale nie odgoni ich... Kicia daje się dotykać, ale tylko mi. Mogę ją głaskać, ale jak ktoś inny tylko podchodzi do klatki to fuka i się rzuca... Chyba zakochała się we mnie tak jak ja w niej :1luvu:

Marea: nauczyłam się odróżniać kociaki! Wiesz jak? Jeden z nich ma obróżkę :ryk:
Proponuję imiona: Julka dla przytulaski i Kulka dla jedzonkolubnej :lol: Co ty na to? 8)

Dranie małe, a ta biedna taka dobra mamusia że im pozwala :roll: Cieszę się że nawiązała się miedzy Toba a nią więź :1luvu: Ciągle klatka w kuchni czy w łazience? myślę że możesz ja puścić trochę w łazience, nawiązując do wpisu w wątku PKDT, coby kości rozprostowała...

A która z kotek to przytulasta a która rozrabiara? ta moja ulubona co się do mnie kleiła, jest ciut wieksza i ma ciemniejszy pyszczek, ta "Twoja" ma mniejszy pyszczek jakby bardziej podłużny, jaśniejszy i uszy wydają się większe....

Julka i Kulka fajne, proste i miłe :)
Obrazek

Marea

Post » Pon cze 07, 2010 20:48 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Marea pisze:
ifciastu pisze:Niestety musialam zabrać jej kociaki, bo strasznie ją ciągną za ten opatrunek, bawić się nim chcą... A ona w stosunku do nich nie wykazuje ani grama agresji, miałczy przeraźliwie, ale nie odgoni ich... Kicia daje się dotykać, ale tylko mi. Mogę ją głaskać, ale jak ktoś inny tylko podchodzi do klatki to fuka i się rzuca... Chyba zakochała się we mnie tak jak ja w niej :1luvu:

Dranie małe, a ta biedna taka dobra mamusia że im pozwala :roll: Cieszę się że nawiązała się miedzy Toba a nią więź :1luvu: Ciągle klatka w kuchni czy w łazience? myślę że możesz ja puścić trochę w łazience, nawiązując do wpisu w wątku PKDT, coby kości rozprostowała...

A która z kotek to przytulasta a która rozrabiara? ta moja ulubona co się do mnie kleiła, jest ciut wieksza i ma ciemniejszy pyszczek, ta "Twoja" ma mniejszy pyszczek jakby bardziej podłużny, jaśniejszy i uszy wydają się większe....

Julka i Kulka fajne, proste i miłe :)

No właśnie ta moja jest taka przylepka;))
Koteńkę dziś pod nadzorwm wypucilam w pokoju, wtłukła rudej, zrobiła zadymę z Kirą, z Tigo i Mini się obwąchała, wróciła do klatki i się położyła:))

ifciastu

Post » Pon cze 07, 2010 21:00 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

:ryk: porządki robi :roll: na podwórku była raczej wycofana w stosunku do innych kotów, tzn zupełnie bezproblemowe relacje bez zacieśniania więzów, ona żyła na ogródkach przyległych do podwórka, w budkach pod klatką Pani Zdeni żyją/mieszkają inne koty, ona dopiero tydzień temu wprowadziła się do budy z kociakami, już podrostkami, także niedawno inne koty z tych ogródków zaczeły przychodzić pod klatkę na jedzonko, bo podobno Pani która je kiedyś karmiła tam gdzieś na ogrodach przestała już :(

Ciekawam co czas pokaże i jak ona będzie się czuła w domku :roll:
Obrazek

Marea

Post » Pon cze 07, 2010 21:27 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Działkowe kociaki czują się coraz lepiej, oczka już ładne, ale jeszcze kilka dni zastrzyków nas a raczej JE czeka :roll: jeszcze trochę są syczące i gryzące, szczególnie przy tych szczypiących zastrzykach ale oswoimy małe dziady :lol: Apetyt mają b dobry i brzuszki już okrągłe :) kuwetkują :D
Szylkretkowa dziewczynka nazwana SUZI (b ciekawie umaszczona), rudaskowy chłopak TOBI :D

Obrazek Obrazek

filmiki:
http://www.youtube.com/watch?v=E4YUdA_eUXw

http://www.youtube.com/watch?v=U_C1eSM1cP4
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]