do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 13, 2010 21:12 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Emocje na pewno były u mnie, a teraz Fifi ( Shanti już u mnie :1luvu: :mrgreen: ) Pozdrawiam upowców i anty - upowców :mrgreen: :ok:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Wto kwi 13, 2010 21:38 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

ellza1 pisze:Emocje na pewno były u mnie, a teraz Fifi ( Shanti już u mnie :1luvu: :mrgreen: ) Pozdrawiam upowców i anty - upowców :mrgreen: :ok:

Gratulacje w związku z wymarzonym dokoceniem!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob kwi 17, 2010 10:55 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

taizu pisze:Gratulacje w związku z wymarzonym dokoceniem!

Dziękuję :ok: :ok: :ok:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pon maja 31, 2010 14:47 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

...przeczytalam caly ten watek i troche mi wstyd....za to ze jestem czlowiekiem, wstyd za ludzi ktorzy zle traktuja zwierzaki,znecaja sie nad nimi, glodza traktuja jak kompletne zero ale wstyd jest mi rownez za was drogie Panie na tym watku- czy nie powinien nas laczyc jeden wspolny cel?- znalezienie domow dla tych biedakow, okazanie im ciepla i pomocy, leczenia itd...
Ten watek chyba jest wlasnie po to, przecież, najzwyczajniej mozna ominac watek ktory nas nie interesuje........... :cry:
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Pon maja 31, 2010 17:08 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

:?: :?: :?: Ale co tu jest takiego smutnego? Chodzi przecież o to żeby osoby, które na pewno mają dobre intencje nie tworzyły swego rodzaju spamu na wątkach. Przecież kilka stron wypełnionych wypowiedziami w rodzaju: Cześć! lub Up! lub Podnoszę koteńkę! odstraszy każdego zainteresowanego losem konkretnego kota. Powtórzę się: niech upowcy sobie funkcjonują, ale niech ich posty zawierają choć odrobinę informacji na temat promowanego do adopcji czworonoga. A tak na marginesie, to czytałam tu znacznie bardziej nacechowane emocjami wątki gdzie rzeczywiscie należało ręce załamywać nad kłotniami, wyzwiskami i urazami między forumowiczami. Moim zdaniem ten jest wyważony.

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Nie cze 06, 2010 15:27 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Ja również sie zgadzam z autorem wątku... Raz na jakiś czas starczy, nie ma po co zaśmiecać wątków, bo to zniechęca czytających w większości przypadków (nie mówię tylko o sobie, ale o znajomych którzy trafili na forum w poszukiwaniu kota również :roll: ).
We wszystkim jakiś umiar jest dobry :)
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pon cze 07, 2010 18:51 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Na forum są najwyraźniej faworyci i tych których się nie lubi. Smutne to, bo w końcu trzeba kotom pomagać a nie czepiać się kilku osób.

xyz12345

Od: Nie gru 06, 2009 0:19

Post » Pon cze 07, 2010 18:53 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Na forum są najwyraźniej faworyci i ci, których się nie lubi. Smutne to, bo przecież najważniejsze są koty a nie walka o kilka postów i piętnowanie tych, którzy choć podnosząc wątek chcą pomóc.

xyz12345

Od: Nie gru 06, 2009 0:19

Post » Pon cze 07, 2010 18:54 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

xyz12345 pisze:Na forum są najwyraźniej faworyci i ci, których się nie lubi. Smutne to, bo przecież najważniejsze są koty a nie walka o kilka postów i piętnowanie tych, którzy choć podnosząc wątek chcą pomóc.

A ja jestem tylko ciekawa, kto kryje się pod nikiem "xyz12345" ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt cze 11, 2010 21:27 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

A ja uważam, ze jak ktoś ma czas podnosić X wątków codziennie żeby "pomóc", to ze znacznie lepszym pożytkiem ten sam czas i energię mógłby zużyć na zmontowanie kilku ogłoszeń danego kota - np codziennie wkleić na jeden portal. To w przeciwieństwie do "hopkania" realna i czasem calkiem efektywna forma pomocy, która wcale nie musi być rozumiana jako fizyczna/rzeczowa/finansowa.

Mnie uporczywe podnoszenie z wielu wątków skutecznie odstraszyło.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto cze 22, 2010 8:33 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Zgadzam się ze slapcio, jeśli w wątku przez całe strony przewija się tylko "do góry" i "hop po domek" oraz "podrzucam" to go nie czytam. W wątku adopcyjnym mają być informacje, anegdoty i foty, inaczej on nie ma sensu.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto cze 29, 2010 22:41 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Dzięki pojedynczemu wątkowi założonemu na kociarni, dla konkretnego kota, kot został wypatrzony i zamieszkał szczęśliwie w domku, do którego inaczej by nie trafił. Domek szczęśliwy i kot też wygląda na bardzo szczęśliwego, a nie miał wcześniej za dużo szczęścia. Piszę o małym Salemku z opolskiego schroniska, któremu założono wątek, jak został zwrócony po roku do schroniska.

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Śro cze 30, 2010 15:41 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Czy obiecana pomoc moderatorów może wreszcie nadejść?
Znowu cała strona wątków Hanulki na kociarni. :twisted:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lip 06, 2010 10:53 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Bardzo pilnuję swoich wątków,czasem są to moje blogi.Piszę codziennie,wklejam zdjęcia,bo przekonałam się,że to skuteczne.Kilka moich kotów znalazło domki właśnie przez forum,a niektórzy znaleźli ogłoszenie,ale zdecydowali się na mojego kota właśnie po lekturze wątku na forum.Ogłoszenia są siłą rzeczy lakoniczne i bardzo do siebie podobne.Mieszkam na Podkarpaciu, mało możliwe,aby ktoś mógł zobaczyć mojego kota na żywo,poznać go wcześniej.Pisanie na wątku daje moim kotom szansę.Zachęcam do tego.
To prawda,że samo "hop" na kilku stronach może być denerwujące i ...zniechęcać.Przekonałam się jednak,że czasem wystarczy jednorazowe podniesienie,szczególnie jeżeli chodzi o jakąś dramatyczną sytuację i wątek zaczyna "żyć".Wszystko kwestia wyczucia.
Mam jeszcze jedną uwagę.Czasem przesadzamy, tak bardzo chcemy wyadoptować kota,że pokazujemy wyłącznie jego zalety.To błąd, wielu ludzi sceptycznie do tego podchodzi.Jedna z moich kotek znalazła świetny dom właśnie dlatego,że nie była idealna.Przez to,że pisałam również o tym,co moim zdaniem może się potencjalnemu domkowi nie podobać stałam się bardzo wiarygodna.Domek był przygotowany,wiedział,czego może się spodziewać.Nie miałam dotąd zwrotów z adopcji ( i niech tak będzie).
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 07, 2010 9:08 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Agneska pisze:Czy obiecana pomoc moderatorów może wreszcie nadejść?
Znowu cała strona wątków Hanulki na kociarni. :twisted:

Specjalnie zajrzałam ( przez wyszukiwarkę ) w ostatnie posty Hanulki.

Muszę powiedzieć, że nie rozumiem o co chodzi :( . To w końcu forum.
Jedni piszą więcej, drudzy mniej.

Nie widzę "upowania" ( choć i ono w tragicznej sytuacji RTOZ nie budziłoby mojego najmniejszego sprzeciwu )
Są normalne posty.

Czy na tym forum jednym wolno pisać więcej, a drugim mniej?
Czy nie wolno zachwycić się kicią, bo przez to wątek pójdzie do góry?
I kto miałby oceniać, czy post jest "merytoryczny" czy nie?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

[poprzednia][następna]