» Wto lip 06, 2010 10:53
Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)
Bardzo pilnuję swoich wątków,czasem są to moje blogi.Piszę codziennie,wklejam zdjęcia,bo przekonałam się,że to skuteczne.Kilka moich kotów znalazło domki właśnie przez forum,a niektórzy znaleźli ogłoszenie,ale zdecydowali się na mojego kota właśnie po lekturze wątku na forum.Ogłoszenia są siłą rzeczy lakoniczne i bardzo do siebie podobne.Mieszkam na Podkarpaciu, mało możliwe,aby ktoś mógł zobaczyć mojego kota na żywo,poznać go wcześniej.Pisanie na wątku daje moim kotom szansę.Zachęcam do tego.
To prawda,że samo "hop" na kilku stronach może być denerwujące i ...zniechęcać.Przekonałam się jednak,że czasem wystarczy jednorazowe podniesienie,szczególnie jeżeli chodzi o jakąś dramatyczną sytuację i wątek zaczyna "żyć".Wszystko kwestia wyczucia.
Mam jeszcze jedną uwagę.Czasem przesadzamy, tak bardzo chcemy wyadoptować kota,że pokazujemy wyłącznie jego zalety.To błąd, wielu ludzi sceptycznie do tego podchodzi.Jedna z moich kotek znalazła świetny dom właśnie dlatego,że nie była idealna.Przez to,że pisałam również o tym,co moim zdaniem może się potencjalnemu domkowi nie podobać stałam się bardzo wiarygodna.Domek był przygotowany,wiedział,czego może się spodziewać.Nie miałam dotąd zwrotów z adopcji ( i niech tak będzie).