[WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 03, 2010 21:29 Re: [WRO] Koteczka z ulicy już w DT, pod opieką KŻ :)

Gosia B pisze:Wszystko przebiegło bardzo dobrze :) Malwa bez protestów dała się zapakować do transportera (którego zazwyczaj zbytnio nie lubi) i pojechała do siebie. Nowi opiekunowie dziewczynki mocno przejęci adopcją. Miejmy nadzieję, że ta koteczka ma przed sobą już tylko szczęśliwe życie :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt cze 04, 2010 20:38 Re: [WRO] Koteczka z ulicy już w DT, pod opieką KŻ :)

Gosia B pisze:Wszystko przebiegło bardzo dobrze :) Malwa bez protestów dała się zapakować do transportera (którego zazwyczaj zbytnio nie lubi) i pojechała do siebie. Nowi opiekunowie dziewczynki mocno przejęci adopcją. Miejmy nadzieję, że ta koteczka ma przed sobą już tylko szczęśliwe życie :)

Gosiu B OGROMNIE DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO, za zainteresowanie tą koteczką, tak szybką ofertą DT, opiekę i znalezienie super domku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Naprawdę serce się raduje a takie historie pokazują że warto pomagać i wypatrywać takie koty które czekają na pomoc... że są historie z happy endem :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt cze 04, 2010 21:14 Re: [WRO] Koteczka z ulicy już w DT, pod opieką KŻ :)

Heh, nie ma sprawy :) Cieszę się, ze się udało. Kiedy ma się możliwość - trzeba sobie pomagać. Inaczej to wszystko nie maiłoby sensu :)

Pozdrawiam.

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Nie cze 06, 2010 9:44 Re: [WRO] Koteczka z ulicy już w DT, pod opieką KŻ :)

Kolejna bida z ulicy viewtopic.php?f=1&t=112278 :cry: :cry: :cry:
Ręce opadają :cry: Prosimy o pomoc :cry:

Agness78

Post » Pon cze 07, 2010 7:13 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

Oto wieści z domu Malwy, które dostałam w sobotę:

Witam!

zgodnie z obietnicą piszę o tym, jak Malwa adoptuje się w nowym domu. Zmiana domu była dla niej najwyraźniej dużym przeżyciem, ponieważ kicia od czwartku postanowiła zostać kotkiem widmo - w ciągu dnia chowa się tak skutecznie, że nie wiemy, gdzie jest, a w nocy odwiedza kuwetę i miseczki z jedzeniem. Tak więc czekamy cierpliwie aż poziom stresu spadnie na tyle, że postanowi się nam pokazać. Ale wiemy, że je i pije, więc raczej wszystko w porządku, tylko potrzeba więcej czasu, żeby się oswoiła. Za jakiś czas dam znać jak się sprawy mają.

Pozdrawiam serdecznie

Joanna

Gosia B

Post » Pon cze 07, 2010 8:20 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

:ok: :ok: :ok: kciuki żeby Malwinka wreszcie sie otworzyła i zobaczyła że ma nowy, fajny domek :ok:

Agness78

Post » Śro cze 09, 2010 13:55 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

jak tam Malwinka? Przełamała się już? nie chowa sie po kątach? :oops:

Agness78

Post » Czw cze 10, 2010 15:25 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

Wieści od Malwy z DS:

Wszystko jest w porządku. Kicia przeniosła się z ciemnego zakamarka pod schodami na parapet okna w sypialni mojego ojca. Daje się pogłaskać i nawet zaczyna się troszkę ocierać, co chyba dobrze wróży. Oczywiście jest jeszcze bardzo płochliwa. Postaraliśmy się, żeby ją jak najmniej rzeczy stresowało - nawet zmieniliśmy dzwonek do drzwi na cichszy :))
Tak więc mam wrażenie, że idziemy w dobrym kierunku. Za jakiś tydzień Malwa zostanie odrobaczona a potem zaszczepiona, zgodnie z tym, co nam powiedział weterynarz.
Pozdrowienia serdeczne
Joanna

Gosia B

Post » Czw cze 10, 2010 16:24 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

super wieści :-) oby tak dalej :-)
domek co zmienia dzwonek dla kota :mrgreen: bardzo mi się podoba takie podejście :D

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw cze 10, 2010 20:27 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

super :D fajny domek, mi też się podoba :ok: :mrgreen: :1luvu:

Agness78

Post » Śro lip 14, 2010 6:46 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

Mam nowe wieści z domku Malwy:

Z Malwą wszystko w porządku. Już przychodzi do mojego ojca na
kolana. W zeszły weekend zaszczepiliśmy ją i być może powolutku
zaczniemy ją wyprowadzać do ogródka.

Także wszystko ok :)

Gosia B

Post » Śro lip 14, 2010 7:03 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

Gosia B pisze:Mam nowe wieści z domku Malwy:

Z Malwą wszystko w porządku. Już przychodzi do mojego ojca na
kolana. W zeszły weekend zaszczepiliśmy ją i być może powolutku
zaczniemy ją wyprowadzać do ogródka.

Także wszystko ok :)

No to super :ok:

Agness78

Post » Pon sie 09, 2010 17:47 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

Niestety nie ma dobrych wiadomości :( Wklejam treść maila, którego właśnie dziś odczytałam ze swojej poczty :(

Pani Gosiu,

Piszę z bardzo złą wiadomością. Malwa nie żyje. Wypadek stał się w domu. Do mojego ojca przyjechała moja siostra, która na stałe mieszka za granicą. Podczas gdy ojciec był w pracy, moja siostra weszła do zwykle nieużywanego pokoju, w którym było uchylone okno, i wychodząc nie zamknęła drzwi. Potem mówiła, że okna były zamknięte, trudno jest nam teraz dojść dokładnie, jak to było. W każdym razie Malwa się tam dostała i próbowała wyjść przez to okno i się zaklinowała. Gdy ojciec ją znalazł, natychmiast wziął ją na pogotowie. Tam zrobili jej prześwietlenie, na którym nic złego nie wyszło. I gdy lekarz mówił ojcu, że zdjęcie pokazuje, że wszystko jest ok., kotek nagle zwiotczał, położył się i odszedł. Prawdopodobnie miał jakiś wewnętrzny krwotok. Nie było mnie wtedy w domu, ale czuję się odpowiedzialna, bo mieliśmy Malwie zapewnić dobry domek. I jest mi z tym strasznie ciężko.

pozdrawiam

Joanna

Tak to niestety bywa - nawet kiedy dom sprawdzony na 100 sposobów, w kontakcie i w ogóle, to zdarza się ingerencja osoby trzeciej, na którą nic nie możemy poradzić. Niemniej jednak chciałam zaznaczyć, że mnie też jest bardzo przykro, że tak się ta historia skończyła :( Malwa była pod moją opieką dosłownie kilka dni, ale była wspaniała. W tym wszystkich chyba optymistyczne jest jedynie to, że tych kilka miesięcy przeżyła szczęśliwa wśród kochających ludzi, a nie głodna, chora i ciężarna na ulicy :(

Gosia B

Post » Wto sie 10, 2010 7:27 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy już w DS, dziękujemy FKŻ :)

:cry: :cry: :cry: co za straszna historia :cry:
Strasznie mi przykro. Wiem że jej opiekunom również ale trochę jednak szlag mnie trafia.... bo tyle co
się ludziom mówi o uchylnych oknach ale ludzie są mądrzejsi i zwykle wiedzą lepiej... a argumenty że nasz kot nigdy nie próbował wychodzic oknem mnie zwyczajnie osłabiają....
Oczywiście nie będę kopać leżącego, bo wiem że napewno bardzo to przeżyli ale szkoda że
kolejni ludzie muszą dopiero się przekonać że okna uchylne są niebezpieczne po śmierci kolejnego kota :evil:

Malwinko ['] tak mi smutno...
a jeszcze tydzień temu mówiłam Pani która cię znalazał na ulicy, że masz super domek i jesteś szczęśliwa :cry:
szkoda że byłaś szczęśliwa tak krótko.... :cry:

Agness78

Post » Wto sie 10, 2010 7:35 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Odpisałam Pani o zabezpieczeniach okien, podesłałam linki itd itp. Jedno jest pewne - jeśli będzie szukała kolejnego zwierzaka w naszej Fundacji, to bez zobaczenia gotowych zabezpieczeń w oknach nawet nie zaczynamy rozmowy...

Gosia B

[poprzednia][następna]