Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 05, 2010 9:07 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Do góry Kocia Chatko 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob cze 05, 2010 9:47 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Filomen pisze:
gosiakot pisze:Przykro mi to powiedzieć , ale moim zdaniem na urzędników jest tylko jeden sposób działania- wskazywać na ich niedoróbki podkładając przed nos przepis, uchwałę , protokół ze spotkania z PM itd- wszystko to , co da się egzekwować i z czego wynika możliwość zarzucenie ,że czegoś nie wykonali- wtedy boją się konsekwencji i wykonują .Panicznie boją się też prasy,PANICZNIE, środków masowego przekazu. Przykre co piszę, ale takie są realia UM - ja co prawda nie pracowałam w sosnowcu ,ale nie wierzę aby akurat w tym mieście zasady były inne. Swoją drogą jakim trzeba być człowiekiem żeby obojętnie patrzeć na los zwierząt, którym dzieje się krzywda i których losowi można łatwo ulżyć, ociągać się z decyzją albo przeciągać załatwienie sprawy żeby ukryć cudzą niekompetencję . Jak to się ma do pojęcia "służby publicznej " którą często puszą się urzędnicy samorządowi wyższego rzędu, Nie pozostaje nic innego jak tylko nie załamywać się kolejnym smutnym wydarzeniami i robić swoje. Do skutku

zbieramy korepondencję z UM, teraz ta petycja, juz ponad 500 glosow, wydrukuje ją i zloże na dziennik podawczy. w pracy tez zbieram papierowe petycje, napisalismy do radnych, postaramy sie wprosic na posiedzenie rady miasta. Do konca czerwca ma byc decyzja. jesli bedzie negatywna, wtedy zaintresujemy media, wojewode slaskiego, glownego lekarza weterynarii kogo sie da. Mamy czas i nie odpuscimy. Konsekwentnie, powoli ale do przodu. Ja jestem bardzo uparta i cierpliwa.

Jakbym coś mogła pomóc to chętnie to zrobię daj znać. Jakie to przykre, że trzeba marnować czas na załatwianie rzeczy oczywistych , które powinny być wdrożone od ręki , kompletny bezsens urzędowy, za który prawdę mówiąc ktoś powinien zostać ukarany. Może trzeba też aby dotarło do tych ckm - ów,że schroniska też muszą zapewniać humanitarne traktowanie zwierząt, czyli uwzględniać ich potrzeby, opiekować się i chronić ( art. 4 pkt 2) ustawy o ochronie zwierząt którą od rana ciągle cytuję w postach . Ich zachowanie narusza przepisy które są przecież dla nich taka świętością , że kroku nie zrobią bez paragrafu . Trzymanie zwierząt w klatce aż umrą z chorób i braku nadziei nie ma nic wspólnego z opieką :evil: :evil: :evil:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob cze 05, 2010 11:21 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Franiu wita
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Franiu przebywa w domku tymczasowym i szuka Domku Stałego
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie cze 06, 2010 17:06 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

co to wszyscy w plenerze :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie cze 06, 2010 17:25 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

w pracy :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie cze 06, 2010 20:35 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

MIKUŚ pisze:Przypominam :wink:
PON(07.06) R MONIKA W BEATKA
WTO(08.06) R ..... W TERESA
ŚRO(09.06) R HIDI W BEATKA
CZW(10.06) R ..... W BOŻENA
PIĄ(11.06) R ..... W MARTYNA
SOB(12.06) R MARTYNA W .....
NIED(13.06) R DOROTKA W HIDI

Basiu dopisz mnie jeszcze na dyżur sobota wieczór, rano niestety nie mogę bo pracuję. Cyli nam brakuje trzech dyżurów - albo się mylę bo ktoś wpisał się na kociarni czyli brak wtorek, czwartek, piątek rano hop, hop jak się myle to mnie poprawcie

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie cze 06, 2010 21:08 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

AKTUALIZACJA UCZESTNIKÓW KOCIEJ IMPREZY :D DATA USTALONA NA 26.06.10R.
1. Iwetka
2. ja +mój TŻ tzw. grillowy
3. jadziaII i Kropeczka 13
4. gosiakot
5. mar_tka i Darek
6.bubor
7.MartynaP.
8.MIKUŚ czyli Baśka
9. Ewa i Piotr
10. Dorotka Wojciechowska
11. Pani Ela nasz wet
12. Monika nasz wet i jej TŻ
13.Kleo+TŻ
14. Alienor
15. hidi
dopisuję tak z góry :) Bona44, Beatka Beatka :) daj znać Anetce, Agnieszka,Nowa82, kurde nie wiem czy kogoś nie pominęłam jak coś to dajcie mi w łeb :mrgreen:
ZAPRASZAMY SERDECZNIE

terenia1

Post » Nie cze 06, 2010 21:18 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Ogłoszenia na e-zwierzaku i kup-sprzedaj juz czynne :wink:
MIKUŚ

Post » Nie cze 06, 2010 21:19 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Tereniu :1luvu: Dzięki za pamięć ale ja sorki nie mogę :oops: bo ja już wyjeżdżam na urlop ale moje zaproszenie aktualne :kotek: a do ciebie wpadnę na następna imprezkę :piwa: obiecuje
czy dostałaś dziś esemesa ode mnie

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Nie cze 06, 2010 21:24 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

terenia1 pisze:AKTUALIZACJA UCZESTNIKÓW KOCIEJ IMPREZY :D DATA USTALONA NA 26.06.10R.
1. Iwetka
2. ja +mój TŻ tzw. grillowy
3. jadziaII i Kropeczka 13
4. gosiakot
5. mar_tka i Darek
6.bubor
7.MartynaP.
8.MIKUŚ czyli Baśka
9. Ewa i Piotr
10. Dorotka Wojciechowska
11. Pani Ela nasz wet
12. Monika nasz wet i jej TŻ
13.Kleo+TŻ
14. Alienor
15. hidi
dopisuję tak z góry :) Bona44, Beatka Beatka :) daj znać Anetce, Agnieszka,Nowa82, kurde nie wiem czy kogoś nie pominęłam jak coś to dajcie mi w łeb :mrgreen:
ZAPRASZAMY SERDECZNIE

moj chłop cos niedaje sie namowic :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie cze 06, 2010 21:26 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

A ja mam nadzieje, że w tym roku na imprezke dotrze Lidka 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie cze 06, 2010 22:30 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

terenia1 pisze:wysylajcie ten link do wszystkich, głosujcie za
proszę o wsparcie petycji
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5440

troche powysyłałam,poprosiłam mam nadzieje ze liczba glosow sie zwiekszy
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie cze 06, 2010 22:48 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Bona44 pisze:Tereniu :1luvu: Dzięki za pamięć ale ja sorki nie mogę :oops: bo ja już wyjeżdżam na urlop ale moje zaproszenie aktualne :kotek: a do ciebie wpadnę na następna imprezkę :piwa: obiecuje
czy dostałaś dziś esemesa ode mnie

Tak, tak dostałam Basia , jutro będzie to zoabzcy co i jak :( no mam nadzieję że do następnej imprezki przyszłoroczej dotrwamy :D o zaproszeniu pamietam, ale tym razem jakoś się nie wyrobiłam :(

terenia1

Post » Nie cze 06, 2010 22:50 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Iweta pisze:A ja mam nadzieje, że w tym roku na imprezke dotrze Lidka 8)

TO super Lidziu zapraszamy serdecznie :1luvu:

terenia1

Post » Nie cze 06, 2010 23:06 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

terenia1 pisze:
Iweta pisze:A ja mam nadzieje, że w tym roku na imprezke dotrze Lidka 8)

TO super Lidziu zapraszamy serdecznie :1luvu:

Hej ja mam tylko taka nadzieje, bo z Lidka nie rozmawiałam :wink: Ale wierzę , ze przyjedzie :D
Lidziu, przyjedziesz :?: :?:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[poprzednia][następna]