K-ów, walki popowodziowej ciąg dalszy :-[[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 06, 2010 17:58 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

markopolo00 pisze:Roma chyba się poddała
mimo ogrzewania i dokarmiania strasznie traci temperaturę
jadę z nią na ostry dyżur
Obrazek

Wróciliśmy Roma ma obniżoną temperaturę 35,6 spędziła godzinę w inkubatorze
udało się założyć wenflon dostała kroplówkę ,pozostawianie jej w szpitalu nie miało
by sensu gdyż tam leżała by w klatce a nie była wśród ludzi do których
ona tak bardzo lgnie . Kicia wróciła na swoje miejsce na kocyk elektryczny
zrobiła siku i kupkę wygląda że czuje się znacznie lepiej wieczorem podam
jej ponownie kroplówkę
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kiepskie zdjęcia robione telefonem
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Nie cze 06, 2010 18:01 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

edit_f pisze:dziś rano Tola była już bardzo słaba i pod tlenem.. o godz. 11ej pozwoliliśny jej odejść.. zabił ją strach, fip.. to jej pomiałkiwanie w kociarni, tak sobie teraz myślę, to takie było żalenie się na swój los, była taka przestraszona.. nie doczekała się nawet domku na chwilkę..

moja kochana Tolunia nie żyje..

Przykro :cry:
(*)
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Nie cze 06, 2010 18:14 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

markopolo00 pisze:Wróciliśmy Roma ma obniżoną temperaturę 35,6 spędziła godzinę w inkubatorze
udało się założyć wenflon dostała kroplówkę ,pozostawianie jej w szpitalu nie miało
by sensu gdyż tam leżała by w klatce a nie była wśród ludzi do których
ona tak bardzo lgnie . Kicia wróciła na swoje miejsce na kocyk elektryczny
zrobiła siku i kupkę wygląda że czuje się znacznie lepiej wieczorem podam
jej ponownie kroplówkę
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kiepskie zdjęcia robione telefonem

Uffff, cieszę się, że Roma poradziła sobie z tym kryzysem :D
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie cze 06, 2010 18:46 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

Przy "zimnych' kota kroplówki podskórne dobrze jest podgrzać, nie mam pojęcia, czy dożylne też :( . Dobrze, że jest wenflon.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie cze 06, 2010 19:01 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

Zawsze kroplówki bez względu na drogę podania powinny być podgrzane do prawidłowej temperatury ciała.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie cze 06, 2010 19:02 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

Dożylne tym bardziej. Albo mikrofala, albo kawałek wężyka włożyć do miseczki z gorącą wodą na czas spływania kroplówki - metoda taka sobie, ale działa.

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Nie cze 06, 2010 19:09 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

czemu tutaj znowu tyle smutku? :cry: Tolcia, przecież szukaliśmy domu dla Ciebie, myszko mała. Edytko, tak mi przykro, tyle doświadczasz ostatnio :cry:
Roma, chociaż ty walcz, dasz radę tylko trzeba jeść chudzinko ...

Jak w tej sytuacji pisać o rzeczach fajnych, wesołych, łapiących za serce ....
Spotkało nas dzisiaj na wystawie tyle ciepłych gestów, nasze kociaki otrzymały olbrzymią pomoc. Były osoby-hodowcy, których wygrywające koty otrzymywały również żwirek w nagrodę a oni przynosili go nam. Pomoc żwirkowa przyszła też od samego KKF, który zawsze zaprasza nas na organizowane przez siebie wystawy, podarowano nam go w ilości 500 litrów. Była Pani, która w nocy wyczytała w Dzienniku Polskim o potrzebach i przepraszała (!) mnie, że dopiero dzisiaj się zgłasza do pomocy. Przyjechała na wystawę z kocami na posłanka i pieniędzmi. Dzwoniąc do mnie z prośbą o wyjście przed pawilon mówiła aby szukać dużej grubej baby z jasną torbą aby przypadkiem nie dała tym innym, którym się nie należy :wink:
Katgral wymyśliła a w czyn wprowadziły z Lutrą licytację, gdyż jedna z osób posiadających stoisko z własnymi obrazami zaproponowała nam prezent, potem dostaliśmy jeszcze kocie figurki a w czasie samej aukcji dołączały dodatkowe osoby/firmy z prezentami (legowiska, drapaki, kontenery itp), również hodowcy przekazali różnorodne gadżety. Licytacja była burzliwa i owocna :1luvu: Sprzedawały się fotki naszych kociaków, kubeczki, kartki. Także z wystawy wyszliśmy dzisiaj bogatsi o 2004,99 zł :1luvu:
Trzeba mieć pomysł (nasi wolontariusze to kopalnia pomysłów! gratuluję sobie, że z takimi współpracuję), coś od siebie ofiarować a nie tylko stanąć z puszką w jednej i kubkiem piwa w drugiej ręce :twisted:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie cze 06, 2010 19:11 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

Mikrofala nie polecam bo tak na prawdę nie wiadomo czy nie dochodzi do zmian w płynie. Wystarczy włożyć butelkę do ciepłej wody a potem żeby nie traciło ciepła owinąć ją i przewód sreberkiem celem ogrzania, lub go przepuścić przez ciepła wodę.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie cze 06, 2010 19:11 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

Tosza pisze:Przy "zimnych' kota kroplówki podskórne dobrze jest podgrzać, nie mam pojęcia, czy dożylne też :( . Dobrze, że jest wenflon.

dożylne też, jak się nie ma mikrofali to włożyć do garnka z ciepła wodą na jakąś chwilę, potem, jak dla niemowlaka, sprawdzić na przegubie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie cze 06, 2010 19:13 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

No to fantastyczny wynik!
Cieszę się bardzo.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie cze 06, 2010 19:17 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Nie cze 06, 2010 19:21 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

Czy będzie potrzebna lodówka, jak już kociarnia zacznie funkcjonować? Zasponsoruję na razie, a w wakacje popiekę ciasta i ciasteczka na bazarek, żeby ją spłacić 8) Lodówka mała, ale całkowicie sprawna.
Może i z pralką się uda, gdyby była potrzeba.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie cze 06, 2010 19:23 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

Bardzo się cieszę, że tyle pieniędzy zdobyliście. Czy pralka i lodówka też padły?

Tosza

Post » Nie cze 06, 2010 19:26 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

Szukam kotki, nie białej, w rodzaju" bezstresowa przylepa" do domu w Dąbrowie Górniczej. Wydałam kotkę w Boże Narodzenie i sąsiedzi się zakochali i też chcą. Kot wg deklaracji będzie wychodził do ogrodu na smyczy ( "mój" tak wychodzi). Z domem jeszcze nie rozmawiałam, ale trudno rozmawiac, jak się żadnego kota do adopcji nie przedstawiło. :wink:

Tosza

Post » Nie cze 06, 2010 19:29 Re: K-ów, ZALAŁO KOCIARNIĘ, KONIECZNA EWAKUACJA, POMOCY!!!!

Wiecie, gdyby nie te dwie czarne Panny, których z nami nie ma, to radość byłaby większa...
Toszu, ;), nie było tego bio-s, ale karaluch to czasem zamawia, zapytam, kiedy przewiduje zam, bo i mnie by się przydało.
MJS, strasznie stęskniłam się za Twoimi ciasteczkami po włosku, za Tobą, oczywiście też. :)
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]