Modrzewiowy fotoreportaż.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 26, 2010 11:53 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:aha
już się przestraszyłam, że teraz, żeby mieć maturę trzeba przejść cięższe katorgi niż w najtrudniejszej sesji na studiach (po piątym semestrze na moich studiach zostawała połowa z nielicznych szaleńców studiujących)

Jaki to był kierunek?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Czw maja 27, 2010 18:10 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:010000110011 Przy czym nie jest to naturalny kod binarny. ;-)

może wiem, ale sprawdzę w sobotę w SCC ;-)

siriwan pisze:
Femka pisze:aha
już się przestraszyłam, że teraz, żeby mieć maturę trzeba przejść cięższe katorgi niż w najtrudniejszej sesji na studiach (po piątym semestrze na moich studiach zostawała połowa z nielicznych szaleńców studiujących)

Jaki to był kierunek?

też miałam o to zapytać ;)
u nas odpadło jakieś 80%..

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw maja 27, 2010 18:38 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:u nas odpadło jakieś 80%..

A jak szybko? ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Czw maja 27, 2010 19:05 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:

A jak szybko? ;-)

większość przed końcem I roku, część nie przystąpiła nawet do pierwszej sesji.... (z ok 200)
na 3-cim było jeszcze kilkadziesiąc... rozdzieliliśmy się na jakieś 2 zakłady, łącznie jakieś 20 osób, z czego obroniło się koło 10...

charm

Post » Czw maja 27, 2010 19:09 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:
siriwan pisze:

A jak szybko? ;-)

większość przed końcem I roku, część nie przystąpiła nawet do pierwszej sesji.... (z ok 200)
na 3-cim było jeszcze kilkadziesiąc... rozdzieliliśmy się na jakieś 2 zakłady, łącznie jakieś 20 osób, z czego obroniło się koło 10...

To fajnie, lubię się uczyć w małych grupach. Byle tylko w nich zostać. :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Czw maja 27, 2010 19:13 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:To fajnie, lubię się uczyć w małych grupach. Byle tylko w nich zostać. :lol:

to było na fizyce, na infie odpadło stosunkowo niewiele - jakieś kilkanaście-dwadzieścia %
:ok:

charm

Post » Czw maja 27, 2010 19:35 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:
siriwan pisze:To fajnie, lubię się uczyć w małych grupach. Byle tylko w nich zostać. :lol:

to było na fizyce, na infie odpadło stosunkowo niewiele - jakieś kilkanaście-dwadzieścia %
:ok:

A to szkoda. :twisted:

Od czasu do czasu nie klikał mi lewy klawisz w myszce. Wyczyściłem. Najpierw dalej trochę nie klikał, potem zaczął klikać normalnie. Teraz za to nie klika wcale środkowy klawisz. :? Upatrzyłem już sobie myszkę z tracera, co ciekawe taka sama jak moja, tylko pod inną marką. ;-) No i plastiki po bokach ma pomarańczowe a nie czerwone, ale to szczegół. ;-) Zastanawiam się, czy chce mi się jutro jechać do Tesco zobaczyć, czy różnica między ich ceną i ceną w internecie jest na tyle mała, żeby tam kupić i nie czekać na wysyłkę. :roll:

Modrzew oczywiście na dworze. Jak zagrzmiało dwa razy to się schował do budki - poprawiłem koc tak, żeby zasłaniał pół wejścia i Mordzie się od razu nowy schowek spodobał. ;-) Ale że przestało grzmieć to nagle mam odważnego kota, który nic tylko by polował, pozorant jeden. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob maja 29, 2010 19:47 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Przyczajony tygrys...
Obrazek

...ukryta...
Obrazek

...ciekawska sznupa. :mrgreen:
Obrazek

Czyli relacja fotograficzna z wnerwiania kota trawką (i w ogóle z wnerwiania kota, bo Modrzew strasznie nie lubi jak go gonię do domu - więc ostatnio robię to tylko po to, żeby się z nim pobawić :mrgreen:).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jak wróciłem z akcji adopcyjnej w SCC Modrzew przyszedł, dał buzi na dzień dobry i... poszedł na dwór. :? Mógł chociaż dla pozorów posiedzieć chwilę na schodkach, ale gdzie tam, poleciał aż się kurzyło. :roll: ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie maja 30, 2010 20:17 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Wrzucam zdjęcia z akcji w SCC. Tyłek powoli przyrasta mi do krzesła, więc przysiadłem sobie na samym brzegu. A Modrzew wpadł na to, że do pleców mi się jeszcze nie tulił i wskoczył na wolne miejsce za mną...
Po namyśle to nawet fajnie, plecy zagrzane i kot zadowolony. :mrgreen:
Krzesło to ostatnio hit sezonu. Wcześniej jakoś Morda nie zwracał uwagi na ten mebel, teraz coraz częściej się zdarza, że widzę go nie na tapczanie, a właśnie na krześle. Krzesłowa poduszka ostatnio się nie zrobiła jakaś bardziej wygodna (przynajmniej ja tego nie zauważyłem ;-)), więc nie wiem, co mu tak nagle odbiło. :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie maja 30, 2010 20:50 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Mam swoje ulubione miejsce na kanapie, gdy siedzę z lapkiem na kolanach. Wtedy mam Milusię przyklejoną do mojej nogi. Zimą to nawet fajnie, ale latem... masakra.

Modrzew w słońcu prezentuje się o wiele lepiej niż w mieszkaniu. Futro mu lśni. I drażnij go częściej. Taki wściekły kot to fantastyczny widok :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie maja 30, 2010 21:04 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:Mam swoje ulubione miejsce na kanapie, gdy siedzę z lapkiem na kolanach. Wtedy mam Milusię przyklejoną do mojej nogi. Zimą to nawet fajnie, ale latem... masakra.

Przez to, że mamy taką fajną "wiosnę", Modrzew dalej śpi pod kołdrą. ;-) Na szczęście ma na tyle wyczucia, że jak robi się ciepło to kładzie się na kołdrze (albo kocu). Ale i tak grzeje jak kaloryfer. :D

Femka pisze:Modrzew w słońcu prezentuje się o wiele lepiej niż w mieszkaniu. Futro mu lśni. I drażnij go częściej. Taki wściekły kot to fantastyczny widok :lol:

Tak jest. ;-) Była seria fotek "jem trawę", teraz będzie seria "poluję na trawę". :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie maja 30, 2010 21:14 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:Przyczajony tygrys...
Obrazek

tu jest po prostu zjawiskowy
z gatunku dzikidziki :ryk:
Obrazek

Femka

Post » Sob cze 05, 2010 16:19 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Żadnych nowych zdjęć dnia!
Obrazek

Co?

Że tamto to już zdjęcie dnia?

No dobra, w takim razie jeszcze jedno nie zawadzi.
Obrazek

U nas spokój, ład i porządek. Modrzew zawiera nowe znajomości - ostatnio przepłoszyłem jego czarnego kolegę, jak poszedłem wpuścić Mordę do domu. ;-) Poza tym nic specjalnego się nie dzieje. Żeby jeszcze tylko nie padało...
Modrzew oczywiście zdziwiony, czemu mój plecak i aparat (i ja z resztą też) pachną obcymi kotami. ;-) I wcale mu się nie dziwię, bo Biedronek w schronisku dziś robił wszystko, żeby mi wleźć do plecaka, więc pewnie i sierści i zapachu trochę tam zostało. :lol:

Dobrze, że sobie wczoraj przygotowałem tego posta i zapisałem jako szkic; dzisiaj od powrotu ze schroniska mam ochotę tylko spać. Jak nie deszcz, to alergia. :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie cze 06, 2010 19:06 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Modrzew się buntuje?
nie chce pozować?
to chyba lepiej, bo jak się awanturuje, wygląda pięknie :1luvu:

przykro mi z powodu alergii.
Obrazek

Femka

Post » Pon cze 07, 2010 19:10 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:Modrzew się buntuje?
nie chce pozować?
to chyba lepiej, bo jak się awanturuje, wygląda pięknie :1luvu:

Na dworze mu strasznie przeszkadzam z tym aparatem. :lol: Ale niestety, na dworze jest dużo lepsze światło niż w domu. ;-)

Femka pisze:przykro mi z powodu alergii.

Wczoraj spałem od szóstej do dziewiątej... rano. Do teraz nie jestem pewien, czy ten objaw mi przeszkadza czy mi się podoba. ;-) Bo cała reszta mi zdecydowanie przeszkadza, wczoraj nawet dziąsła mnie bolały - a jak długo mam alergię to tego jeszcze nie grali. :roll: Nic, do końca lipca trzeba przecierpieć. ;-)

Uwaga - będę się chwalił. :D Taką ładną Modrzewiową Piłeczkę dostałem od charm na spotkaniu Niekochanych w niedzielę. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Fajna, nie? :mrgreen: Modrzewiowi się też podoba. ;-) Choć jeszcze bardziej mu się podoba 1,5kg RC Exigent, które też przywiozłem ze spotkania i które też załatwiała charm. ;-)
Jak też chcecie takie, to niedługo będą na tym bazarku: viewtopic.php?f=20&t=111907 (kocią piłeczkę też mam, ale ja się nią więcej ubawiłem niż Pan Wybredna Morda :roll:)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

[poprzednia][następna]