Kocia Rodzinka - maluchy w DS, Kotka już po sterylce :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 04, 2010 18:29 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

No i wykrakałam z tą kocicą :(

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt cze 04, 2010 18:51 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Cudak1 pisze:No i wykrakałam z tą kocicą :(

A niech to :|
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt cze 04, 2010 23:22 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Cudak1 pisze:No i wykrakałam z tą kocicą :(

Co się dzieje z kotką? Gorączkuje? Przestała jeść?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob cze 05, 2010 9:11 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Ogólnie bardzo się uspokoiła po zabraniu maluchów, co już zaczęło mnie niepokoić, bo odkąd kociaki zaczęły biegać po klatce była bardzo nerwowa i reagowała złością na mój widok, fuczała. Myślałam, że kiedy zostanie sama również będzie się tak zachowywać, ale było całkiem inaczej - leżała spokojnie i tylko obserwowała, co robię. Zaczęłam podejrzewać, że coś jest nie tak (choć z drugiej strony - na początku, dopóki kociaki nie zaczęły latać po klatce zachowywała się podobnie - też tylko leżała i patrzyła).

Kotka dzika, sprawdzić, czy ma gorączkę się nie da, a do weta daleko - najważniejsze było, że jadła i piła.

Wczoraj rano jedzonko było zjedzone. Sprzątnęłam kuwetę, dałam jej świeżego jedzonka (+ tabletkę na zatrzymanie laktacji) i wody. Myślałam, że wszystko jest ok. Chodzę do niej 2 razy dziennie - rano (ok 9:00) i wieczorem (ok 21:00), żeby jej nie denerwować. Wczoraj coś mnie podkusiło i poszłam sprawdzić, co u niej po godz 17:00. Jedzenie było nie ruszone, a w klatce pełno piany. Gdzieniegdzie w tych wymiocinach były takie, jakby nitki (nigdy czegoś takiego nie widziałam).
Spanikowałam, zaraz zadzwoniłam do weta - powiedział, że to robaki i że musi być silnie zarobaczona, skoro już nimi wymiotuje... i kazał przyjechać. Lecznica otwarta do 18:00. Transporterka oczywiście nie mam :roll: Nie było czasu, żeby latać i go pożyczać - zresztą i tak trochę by to potrwało, żeby ją jakoś do niego zagonić (?) + mogłaby przy tym uciec i zaszyć się, gdzieś w garażu... Na szczęście udało się załatwić busa, do którego zmieściła się duża klatka, w której kocica mieszka. Wyciągnęłam tylko kuwetę i miski i pomału pojechaliśmy. Do weta dojechaliśmy, jak już miał zamykać lecznicę...
Wyciągnął kocicę takim metalowym uchwytem z długą rączką i przełożył do takiej specjalnej klatki, która miała w środku przesuwaną przegródkę i przesunął kotkę do ścianki, żeby ją zbadać i podać zastrzyki.
Dostała zastrzyk na odrobaczanie (pastę mogłaby zwymiotować, tabletki by nawet nie zjadła) i antybiotyk, bo okazało się, że zaczyna się jej również robić stan zapalny :(
Myślałam, ze z tego stresu - podróż, wet, zastrzyki - nie będzie chciała jeść, ale na szczęście od wczoraj ubyło trochę jedzonka, więc mam nadzieję, że nie będzie problemu z tabletkami.
Jeśli się jej nie polepszy w poniedziałek znów trzeba ją zabrać na zastrzyki (mam nadzieję, że jakoś wytrzymam do tego czasu i nie zacznę rodzić :roll: ).

W każdym razie jest źle i jeszcze wszystko mi się tak zbiegło w czasie... Żeby chociaż wet był na miejscu, mniej bym się martwiła, bo jednak musi ona zostać pod czyjąś opieką, a żeby kombinować i jechać w razie czego do Goleniowa, to już większy problem... Nie mówiąc już o tym, że tak łatwo coś przeoczyć, zbagatelizować..

Cudak1

Post » Sob cze 05, 2010 10:20 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

:ok: :ok: :ok: trzymam kciuki!!!
i za Twoje nerwy i zdrówko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Sob cze 05, 2010 12:11 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Justyna, Ty się kobieto oszczędzaj ;) !!!! Na dniach rodzisz, a ta kotka u Ciebie :| Wet nie mógłby jej przetrzymać? :roll: Może warto go poprosić??
Obrazek

kinia098

Post » Sob cze 05, 2010 14:10 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

kinia098 pisze:Justyna, Ty się kobieto oszczędzaj ;) !!!! Na dniach rodzisz, a ta kotka u Ciebie :|

Dla mnie ona nie jest problemem - żeby tylko zdrowa była... Wtedy nie musiałabym się o nią martwić, że coś jej się stanie, jak mnie nie będzie.

kinia098 pisze: Wet nie mógłby jej przetrzymać? :roll: Może warto go poprosić??

Wątpię, a dziś i jutro lecznica zamknięta.

Cudak1

Post » Sob cze 05, 2010 14:23 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Obiecałam wstawić, więc wstawiam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Sob cze 05, 2010 16:14 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Cudak1 pisze:Obiecałam wstawić, więc wstawiam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szogunek mały ;) Ale jaki duży już ! :) :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Sob cze 05, 2010 21:36 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Kotka zjadła dziś swoją porcję jedzonka. Mam nadzieję, że będzie dobrze...

Cudak1

Post » Nie cze 06, 2010 6:19 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Będzie!!! Musi być :1luvu: :1luvu: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Nie cze 06, 2010 6:45 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

ło matko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: bardzo mocne
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie cze 06, 2010 10:25 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Rano miseczka była pusta, a kocica jakby żywsza :) Może obejdzie się bez jutrzejszej wizyty u weta (dla niej to jednak wiązałoby się z ogromnym stresem...).

Boję się tylko, czy nie będzie się za mocno denerwowała, kiedy kto inny będzie sprzątał jej kuwetę i dawał jeść :|
(i jak będzie coś nie tak lub nie będzie jadła, to nawet się o tym nie dowiem, bo nikt nie będzie chciał mnie martwić)

edit: Ostatni maluch pojechał do nowego domku.

Cudak1

Post » Nie cze 06, 2010 12:15 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

:ok: :ok: :ok: za Cieibe Cudak!!! Dokonałaś tego. Odchowałaś i wyadoptowałaś kociaki... Ściskam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Nie cze 06, 2010 13:52 Re: Kocia Rodzinka(5 kociaków)-został tylko 1 kocurek bez DS :)

Z kociakami łatwo poszło :)

Teraz najważniejsze, żeby kotka doszła do siebie na tyle, żeby mogła zostać wysterylizowana. Będzie szczęśliwa, kiedy wróci "do swoich"...

Cudak1

[poprzednia][następna]