Legnica ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 04, 2010 18:12 Re: Legnica.

Dzisiejszy Sasza
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Nie chowa dzisiaj łepka,oczu,choc jest gotowy uskoczyć w kazdej chwili,jakby czekał kiedy mu przywalę.Wyraźniej dzisiaj widać ze brakuje na nosku skóry.Bardzo siorbie,kicha,z oczu wydziela sie czarna ropa,z noska żółto zielona,dużo jej wycieka.Pupę ma umęczoną biegunkami,na prawde tył ma bidny.
Troche go powycierałam.Ale dopiero kąpiel spierze z niego to co ma w sierści i skórze.
Od rana nie ruszył tej resztki suchej z wczoraj.Przestrasyzł mnie,tym że nie je.Dałam pół saszetki conva,pochłoną bez przerwy na złapanie oddechu.To chyba dobrze,to znaczy ze już wybiera co lepsze.Dostał dzisiaj większe miski na sucha i wode,te wczorajsze były za małe.Sporo pije,ale w normie.
Nie wystarcza mu juz wyjscie na pokój z klatki,pcha sie razem ze mną do drzwi,chce wyjść z pokoju,bo za drzwiami słyszy koty.Ogon mu chodiz wtedy jak szabelka.Nie ma mowy zeby wyszedł,chłopak nie wyglada na ciaptaka,byłaby rzeźnia jak nic.
Legnica

Post » Pt cze 04, 2010 18:14 Re: Legnica.

Dzisiaj kuweta czysta,nieużywana,a na podkładzie nasiusiana wielka kałuża.
Czemu?
Nic z kuwetą nie zmieniałam,ani zwirku,ani ustawienia.Już dwa razy nasiusiał na podkład.
Legnica

Post » Pt cze 04, 2010 21:01 Re: Legnica.

Zapraszam w Imieniu Saszy na bazarek :http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=112231

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Pt cze 04, 2010 21:21 Re: Legnica.

Edi100 link do bazarku sie nie otwiera.
Legnica

Post » Pt cze 04, 2010 21:24 Re: Legnica.

Bayer wyczesany,Majki oczy umyte,Bojka paszcza zażelowana,Sasza zapielęgnowany,wszystkie nakarmione-idę spać :mrgreen:
Legnica

Post » Pt cze 04, 2010 22:13 Re: Legnica.

Legnica pisze:Edi100 link do bazarku sie nie otwiera.

O kuchnia!:(
To z mojego podpisu można:)

Edi100

Post » Pt cze 04, 2010 22:14 Re: Legnica.

Legnica pisze:Bayer wyczesany,Majki oczy umyte,Bojka paszcza zażelowana,Sasza zapielęgnowany,wszystkie nakarmione-idę spać :mrgreen:

To dobrej nocki:)
Ja na nocną rundkę szoruję. Najpierw Koty nakarmić, potem psy wyprowadzić a na końcu Królica :1luvu:

Edi100

Post » Sob cze 05, 2010 0:13 Re: Legnica.

A sie pochwalę - trzy piękne puchate piękności dziś na kolanach miałam ( tzn dwie, bo Zołza nie ruszyła się z parapetu :) ) i spojrzałam w błękitne oczęta Foreścika:)
I najważniejsze - widziałam Saszkę. Bidul straszny- chudzieńki tak, ze widać głównie wiszące brzucho i wielgachne jąderka ;), kichający, oczka zaropiałe. Ale wiecie co, on jest śliczny!!! Jakie on ma wspaniałe kolorki !! Spokojny, delikatny, domagał się głasków :)

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Sob cze 05, 2010 8:03 Re: Legnica.

Marudka pisze:A sie pochwalę - trzy piękne puchate piękności dziś na kolanach miałam ( tzn dwie, bo Zołza nie ruszyła się z parapetu :) ) i spojrzałam w błękitne oczęta Foreścika:)
I najważniejsze - widziałam Saszkę. Bidul straszny- chudzieńki tak, ze widać głównie wiszące brzucho i wielgachne jąderka ;), kichający, oczka zaropiałe. Ale wiecie co, on jest śliczny!!! Jakie on ma wspaniałe kolorki !! Spokojny, delikatny, domagał się głasków :)

zazdroszczę Ci Marudka tych ślicznych panien na kolanach :wink: z Saszki jeszcze będzie kot, ciekawe jak noc minęła, mam nadzieję że spokojnie :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Sob cze 05, 2010 9:17 Re: Legnica.

I my Ci zazdrościmy Marudka, że tak blisko masz do Legnickiego domu, który mocno tkwi w naszych sercach...
Czytamy regularnie wszystkie wieści -choć ostatnimi czasy najczęściej "w biegu" po drodze do pracy (telefon z dostępem do netu to łaska z niebios dla zabieganych :ok: ) i serce się rwie by pomóc kolejnemu kociastemu...

Wierzę, że ten czas nadejdzie i człowiek nie będzie musiał tyrać tak długo poza domem :? :? :?
Choć jak zobaczyłam z córą Adaśka to... Serducho zabiło :roll: Ale tu wyobraziłyśmy sobie jak nasz Foxial się z nim rozprawia :evil: Małemu mogłoby się to nie spodobać...
Fox na włościach już w 200% - wysypia się i gania piłki jak jesteśmy w pracy (widać najlepiej w weekendy jak ustawił sobie 24h - mądrala :1luvu: - drzemka święta sprawa - olewka wszystkich chętnych do zabawy - choć znane są sposoby na rozruszanie PanKota :D ).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
(proszę spojrzeć na czym wyleguje się Foxial :1luvu: Legnicki Kocyk to podstawa!)

Gada tylko wtedy jak jest coś na rzeczy (typowy chłop :wink: ) tj. Pańcia przyszła z pracy, a micha z czymś mokrym nie wjeżdża :!: w szybkim tempie..... Nadal pod łazienką jak Duży ma zlew odpalić z wodopojem (ale to do przeżycia, bo tylko wtedy jak jesteśmy w pobliżu - kurka jaki Kot ma mózg, nie mogę wyjść z podziwu)....
I już wiem, że miaukoli jak mu coś dolega.Wrócił swego czasu temat z uchem (czy świerzbowiec może powracać jak kot nie wychodzący i nie ma innych zwierząt w domu, i tylko w jednym uchu? A może to coś innego było, choć identycznie wyglądało :| ). Była więc akcja z codziennym oczyszczaniem i oridermylem i minęło jak ręką odjął - i miaukolenie i objawy - uszy czyste.

Wiesia, Sasza nie mógł lepiej trafić! Ty go odkujesz! Masz dar, to pewne.
Pamiętasz jak jajeczy Fox obszczymur swego czasu znaczył gdzie popadnie. Melduję, że tak czystego kota to świat nie widział. ZERO poza kuwetą! 100% kryta, duża kuweta (od wielkanocy z drzwiczkami..) i PASUJE PanKOOOTU :piwa:
Acha... To jest ostatnie miejsce gdzie miauczy jakby go ze skóry obdzierano :oops: po dobrze wykonanym zadaniu :oops:
Nie ma bata, cała rodzina wie o dobrze spełnionym obowiązku, a Duży ma pewność, ze będzie co sprzątać :wink:

Uściski
Obrazek
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Sob cze 05, 2010 9:52 Re: Legnica.

To jeszcze raz Wam się Cioteczki przypomnę:
Melduje się Fox, zwany Foxial ale reaguję (jak mam ochotę oczywiście) na :oops: PanieKoocieee...
A zaczęło się od tego, że Duża zawsze mnie rano witała "Dzień doooobry PANIE KOOCIEEE :D "i wygłaskuje mnie wtedy i to samo mówi codziennie jak przychodzi z pracy "Jak minął dzień PANIE KOOCIEEE kochanyyy?... Więc sobie zapamiętałem, że to do mnie :kotek: i że dobrze :1luvu:

Mówią, że jestem ciekawski i jestem wszędzie tam gdzie coś się dzieje :ryk:
Pewnie, że tak! Nie stracę tylu ciekawych akcji (nawet jak mówią, że nie ma tu nic ciekawego :wink:) ...
Obrazek Obrazek
Choć jeść lubię :) to jednak ludzkie żarełko mi nie podchodzi.... Powącham i odchodzę...

Oooo MałaDuża coś fajnego ma...
Obrazek MOJA MYCHA!
Obrazek Bawimy się? Oddaj!!!
Obrazek OK. Upolowałem!

OOOo jakiś sznureczek widzę..
Obrazek Od aparatu???
Obrazek Jest mój!!! :ryk: :ryk:
Fox

Obrazek

iwo_wawa

Post » Sob cze 05, 2010 10:10 Re: Legnica.

A jak już Duzi pójdą spać to ja też sobie z nimi część nocki śpię ( bo drugą część szaleję po domu - ktoś musi pilnować tego towarzystwa :wink: )

Oho... Złapany na "gorącym uczynku" u MałejDużej :D
ObrazekObrazek

I moje ulubione miejsce do mruczanek-dreptanek: Śpiący DUZI :1luvu:
ObrazekObrazekO tej porze Kot rządzi!

Pozdrawiam Moją Wiesię, Pawełka, Bojka,Kubę,Bajera, trzy Puszyste,Adasia i SASZĘ!!!
... i wszystkie Cioteczki!
Obrazek PanKot- FOX!

Ps. Rodzina oczywiście się całym sercem dołącza do pozdrowień, trzymając kciuki za kociule czekające na DS :ok:
Fox

Obrazek

iwo_wawa

Post » Sob cze 05, 2010 10:23 Re: Legnica.

iwo_wawa pisze:To jeszcze raz Wam się Cioteczki przypomnę:
Melduje się Fox, zwany Foxial ale reaguję (jak mam ochotę oczywiście) na :oops: PanieKoocieee...
A zaczęło się od tego, że Duża zawsze mnie rano witała "Dzień doooobry PANIE KOOCIEEE :D "i wygłaskuje mnie wtedy i to samo mówi codziennie jak przychodzi z pracy "Jak minął dzień PANIE KOOCIEEE kochanyyy?... Więc sobie zapamiętałem, że to do mnie :kotek: i że dobrze :1luvu:

Mówią, że jestem ciekawski i jestem wszędzie tam gdzie coś się dzieje :ryk:
Pewnie, że tak! Nie stracę tylu ciekawych akcji (nawet jak mówią, że nie ma tu nic ciekawego :wink:) ...
Obrazek Obrazek
Choć jeść lubię :) to jednak ludzkie żarełko mi nie podchodzi.... Powącham i odchodzę...

Oooo MałaDuża coś fajnego ma...
Obrazek MOJA MYCHA!
Obrazek Bawimy się? Oddaj!!!
Obrazek OK. Upolowałem!

OOOo jakiś sznureczek widzę..
Obrazek Od aparatu???
Obrazek Jest mój!!! :ryk: :ryk:

mniam śniadanko :D
krynia08

Post » Sob cze 05, 2010 10:30 Re: Legnica.

:D :cry: sie wzruszyłam
iwo_wawa nie znikaj na tak długo,bo mi juz najczarniejsze scenariusze przed oczyma stają,myślałam że cos złego (puk,puk,puk) się u Was zadziało.
Dzięki za wiesci.
Foxiu serduszko kochane :1luvu:
Pozdrawiamy Was serdecznie z Legnicy :D
Legnica

Post » Sob cze 05, 2010 10:32 Re: Legnica.

Byliśmy rano u weta z Sasza,teraz muszę lecieć jeszcze do sklepu,bo dzisiaj szybko zamykają sobota :roll: skończyły sie podkłady i żwir.
Legnica

[poprzednia][następna]