Tuczenie kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 01, 2004 16:11

Tez kieds uwazalam vethmint za skuteczny srodek. Ale wetka i moje koty rozwialy moja wiare, niestety. Przy porzadnym odrobaczaniu to albo drontal, albo aniprazol, albo pratel.
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Wto cze 01, 2004 16:12

poczekam do jutra. jak nic nie wyjdzie to idę.
Kinia & Sonia za Tęczowym Mostem

magpie

Od: Sob gru 20, 2003 20:59

Post » Pt cze 04, 2004 22:47

lakshmi pisze:Tez kieds uwazalam vethmint za skuteczny srodek. Ale wetka i moje koty rozwialy moja wiare, niestety. Przy porzadnym odrobaczaniu to albo drontal, albo aniprazol, albo pratel.

Tez bym namawiala na aniprazol (troche klopotliwy w podawaniu, bo to przez trzy dni i potem jeszcze raz dla pewnosci po dwoch tygodniach przez trzy dni) ale to dosc silny lek o szerokim spektrum dzialania.
Drontal sie podaje raz, ale jest b. reklamowany wiec cos nie mam zaufania :)
Pikus rodzicow mial tasiemca, pieknie sie go pozbyl w kupalu, tasiemiec to taki "podstawowy" robak, latwo sie go pozbyc :D
Obrazek

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Nie sty 30, 2011 14:08 Re: Tuczenie kota

Podnoszę, bo potrzebuję porady, jak odżywiać bardzo chudego kota.

Wczoraj sąsiadka przyniosła do mnie koteczkę, która przyszła jeść na jej balkon (gdzie dokarmiamy dziczki) i okazała się być bardzo proludzka.

Koteczka zaliczyła pierwszą wizytę u weta i poza świerzbem, jej stan jest w porządku. Tosia (bo tak dostała na imię) została odrobaczona (w pierwszej kupce nie stwierdziłam obcych) i odpchlona. Wzięliśmy też lek na świerzba. Tosia tymczasuje w mojej łazience.

Koteczkę czeka szczepienie, a potem sterylka. Zanim będzie miała zabieg, przydałoby się ją troszeczkę podtuczyć, bo straszna z niej chudzina :( Ma około 8 miesięcy i waży 2,35 kg. Jakie jedzenie będzie dla niej najlepsze? Teraz daję jej suchego Hill's Sensitive Stomach oraz mokre: tacki Animondy i saszetki Iams oraz gotowany filet z indyka.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

[poprzednia]