» Pt cze 04, 2010 21:38
Re: IsaDORKA i Anfisa - :((((((((((((((
Wieści są i dobre i złe.
U Dorki to dobre, że to nie nerki, wyniki nerkowe zachwycające mocznik 31 krea 0,83, poleciała morfologia i potas w dół, największy spadek jest hemoglobiny - tylko 8,8, WBC w normie. Niestety nie mam rozmazu - będzie w poniedziałek, ręczny.
Złe są takie, że nadal nic nie wiemy. Co jest przyczyną spadku morfologii i takich wymiotów. Po przedpołudniowym podaniu Cerenii wymioty powstrzymane. Jesli to się utrzyma do poniedziałku to w poniedziałek robimy RTG z kontrastem. Jesli nie zakładamy wenflon i dodajemy antybiotyk, odżywianie dożylne. Dorcia słaba, śpi. Dostała "rosołek", wypiła, zjadła troszkę jedzonka, mam nadzieję, że to utrzyma w środku do rana.
Anfi nie ma zadnych z Dorkowych objawów. U Anfisi wreszcie spadły leukocyty. Na dziąsełka dostała wczoraj lekki steryd i poprawa jest natychmiastowa. Będe robiła pobranie wycinka na plazmocytarne. Anfisia ma ząbki zrobione, zabki zdrowe, nie chcę ich usuwac bez potwierdzenia choroby. Spadł nam także Alat, w tej chwili jestesmy już blisko normy - jest 112 u/l. Mocznik i kreatynina wzorcowe (mocznik 32, krea 0,77 - Anfi ma 10lat, więc to rewelacyjne wyniki)
Potas jeszcze niższy niż był, w tej chwili ponizej normy. Dalej spada nam morfologia, RBC 6,94, HGB 8,2 HTC 27,2. Szukamy przyczyny. Rozmaz tez bedzie w poniedzialek. Nadal utrzymuje się obniżona temperatura. Anfi nie jest zainteresowana ani termoforkiem ani przykrywaniem kocykiem, ucieka od ciepłego.
Jestem wykończona. Mam nadzieję, że ta nocka bedzie spokojna, głównie dla Dorki.