Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 02, 2010 21:20 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

felis znów odpłynęła :P
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro cze 02, 2010 22:48 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

to ja, LeClerc ;)
w przebraniu angielskiego lotnika sprzedającego cebulę, oczywiście.
;P

Wczoraj Panda i Nocek Pomagali Przy Praniu.
Pomaganie polegało na siedzeniu na brzegu wanny (Nocny) i pilnowaniu, czy woda prawidłowo wypływa (wypływała prawidłowo: nie miała szans pod baczną obserwacją Nocusia), oraz na chodzeniu przy mojej nodze i mówieniu "mimimimimniiii?..." (Pola) ;)
Nie powiem, chodzenie przy nodze bardzo było udane, trochę aczkolwiek przeszkadzające, gdy się niesie oburącz michę pełną mokrego prania i NIC NIE WIDAĆ NA DRODZE :twisted: ;)
a w ogóle, to nigdzie nie odpłynęłam, tylko się kuruję - po wojażach w ubiegłym tygodniu straciłam całkiem głos (zapalenie krtani) - antybiotyk i ziołowe płukanki sprawiły póki co tyle, że już trochę rzężę - jak nic nadaję się do śpiewania bluesa, albo kawałków o Mercedesie Bęc ;)
do kompletu, w poniedziałek tak rąbnęłam z roweru, że skręciłam kostkę i zdarłam do kości kolano - więc po prostu bolnica na krance mesta, jeśli kto pamięta ten zacny czeski serial ;)
Kociewie baaaardzo zadowolone ze status quo - śpimy razem, do późna, a ja wygłaskuję i kiziam je za tamten poprzedni tydzień, bo się bardzo wytęskniły (i vice versa).. Poza tym palimy w piecu i siedzimy w kuchni całym stadem, bo zimno i mokro w ZG jak nieszczęście.
Pola już nałogowo sypia ze mną, w nogach - przejęła - nieświadomie?.. - pałeczkę po moim kochanym Mamonku, On też uwalał się w nogach i skutecznie uniemożliwiał przykrycie się w nocy lub zmianę pozycji..

edit:
na dobranoc - dla mnie - a na dzień dobry - dla Was ;) - http://demotywatory.pl/1699249/Listonosz-idzie
KotkaWodna

Post » Czw cze 03, 2010 14:39 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

pozwole sobie wkleić
viewtopic.php?f=13&t=111941&p=6040821#p6040821
bardzo potrzebna pomoc
dwie nastolatki sobie nie poradzą
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw cze 03, 2010 16:00 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

w Zielonce wyjrzało słoneczko (no - troszkę wyjrzało...) i od razu uaktywniła się żywina, tj. rozśpiewały się ptaki, kogut u sąsiada dziarsko ruszył kury deptać, a mnie do chaty wpadła przez okno mucha szytowa (od g..ówna, czyli shitu, bo te akurat nad tym zazwyczaj latają ;) ). No i było to jej ostatnie wpadnięcie w życiu - a właściwie wpadka ;) - Nocuś ją upolował po kilku minutach rzucania się w powietrze, jakby grawitacja w ogóle nie miała na niego wpływu.
Kto pamięta znakomity filmik z muchą w roli głównej "to se, k...wa, polatałam..."? myślę, że żywot tej muchy możnaby właśnie tak spuentować. Skończyła w ryjku Nocnego ;)
I jeszcze taki mały aproposik ;) odnośnie Nocusia - otóż nie wiem, czemu, ale kiedy kaszlę, a niestety zdarza mi się dość często ostatnio, mój Czarnuch przychodzi z zaniepokojonym wyrazem pychola i piska coś do mnie... wygląda to tak, jakby się martwił "Marta, Ty znowu kaszlesz... leki wzięłaś??" :)
a teraz obiecane zdjęcia, bo może już zapomniałyście, jak wyglądają moje Koty?.... ;P

na dzień dobry - coś dla Fanek Czarnych Stóp ;)
Obrazek

popołudniowy rozkład Koty ; )
Obrazek

a kuku!
Obrazek

PTASZEK był!!!
Obrazek

nocne wietrzenie sypialni... i Kotów ;)
Obrazek
(od razu uspokajam, że okna zaopatrzone w zabezpieczenia nie pozwalające Futrom na otwarcie ich szerzej)

a Piksia jak zwykle nie fraternizuje się z resztą stada, tylko rozkłada się wyłącznie dla mnie ; )
Obrazek
KotkaWodna

Post » Czw cze 03, 2010 16:28 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

Ja, ja pamiętam."Nemocnice na kraji mesta" z doktorem Błażejem ,Strosmajerem i siostrą Martą.Jeszcze była "Żena za pultem",pamiętasz to?
A wątek super,po dołujących na maxa historiach o umierających kotach,taki wątek to lekarstwo. :piwa: :piwa:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 03, 2010 17:48 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

felisaquatica pisze:na dzień dobry - coś dla Fanek Czarnych Stóp ;)
Obrazek

8O :1luvu: z wrażenia rąbnęłam kolanem w stół i zaniemogłam...
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw cze 03, 2010 19:28 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

hihihi
Polcia wszystkie łapki ma takie :mrgreen: białe skarpeteczki z czarnymi opuszkami - fajne prawda?
a zdjęcia cudne
podobają mi się zwłaszcza "wietrzone koty"
a Piksa wygląda tak, że tylko ją tulić
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Czw cze 03, 2010 21:07 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

: ))
właśnie siedzę z lapkiem na kolanach, z sentymentu do Katarzyny Grocholi usiłuję oglądać porażkę filmową pt "Ja Wam pokażę!" (sfilmowana pierwsza część była znakomita, książki uwielbiam i pocieszam się nimi jak mam doła, ale druga część to klapa straszna..), a Polcia robi podchody do miski Nocka i jak je robi? zaczynając od miziania się do mnie: zagląda w oczy, przytula ogon do moich nóg, piska, mruczy.. a jak już ją pogłaszczę, to ogon w górę i do miski Nocusia ;)
więc wtedy ja ją besztam, ona udaje, że "ja w ogóle tam nie szłam, tylko tak mnie zniosło!", i zaloty zaczynają się od nowa ; ))
KotkaWodna

Post » Czw cze 03, 2010 21:12 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ja już sama nie wiem, czy te nasze koty takie mądre czy taaaaakie głupiutkie :D
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw cze 03, 2010 21:20 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

mądre, mądre
doskonale wiedzą jak sobie nas owinąć wokół małego pazurka :ryk:

Killatha

Post » Czw cze 03, 2010 21:29 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

o to to.
to im znakomicie wychodzi, robienie ludziom wody z mózgu... ;)
..i kolejne podejście, a wąsy, wąsy, proszę Pań, to mistrzostwo świata, nastroszone i ogromne : ))
KotkaWodna

Post » Czw cze 03, 2010 21:54 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

Na zdjęciu pt. ,,Ptaszek był" Pola wygląda tak, jakby chciała zjeść coś większego niż ptaszek...
8O

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Czw cze 03, 2010 21:57 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

mhm, oczyska zrobiła jak spodki... a tam łaził - u sąsiadów w ogródku - gołąb grzywacz, to spore bydlaczki są, byłoby co przekąsić... ;)
KotkaWodna

Post » Czw cze 03, 2010 22:02 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

No właśnie, i jaki zadziorny bydlaczek,
żeby tak niewinnego kota wodzić na pokuszenie...

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Czw cze 03, 2010 22:06 Re: Polinda - piękna pingwinka już u siebie

o, a Polinda jest baardzo wrażliwa na takie podchody... jak tylko coś przefrunie za oknem, to nasz Dziewuszka od razu siedzi na parapecie i "szczeka".
ciekawi mnie strasznie perspektywa następnych miesięcy, bo niewykluczone, że w spadku po pękniętym związku mojej kumpeli odziedziczę \m/ Mańka \m/ - papuga falistego ; )))
KotkaWodna

[poprzednia][następna]