Jastrzębie Marcowe Ostatki .sterylka ..male karmie sama

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 01, 2010 9:59 Re: Jastrzębie/śląsk potrzebnaklatka na CITO dla oseskow i kotki

Witamy ponownie w takim pięknym dniu jakim jest Dzień Dziecka.
Kotki są odratowane , te ktore byly na skraju smierci są wygrzane i się głośno wydzierają.Pozostale 2 którym nic nie było też nie oszczędzają głosu.

Mam mała niespodzianke otóż kotki były 4 , o drugiej w nocy sprawdzałam dalej tyle ich było.
A jak sie obudziłam to było już 5.Dostałam prezent dokładnie w Dzień Dziecka.Piąty maluszek też jest biały w łatki.

Kotka jest już bardziej spokojna, jak do niej zaglądam to daje jej jakiś smakołyk z ręki żeby mi zaufała.Ma duzy apetyt i wcina.Piła też wode z miseczki.
Daje sie głaskać i przestawiać jak któryś z maluszków jej ucieka za pupe.
Mlodsza siostra (19 lat) jak siedzi u mnie w pokoju to slucha muzyki przez sluchawki żeby ich nie drażnić.Ale tam nie zagląda bo sie obawia kotki.Chciala ją raz nakarmić i dawała jej przez kraty na widelcu jedzonko ale zrezygnowała bo się kot na nią krzywo patrzał.

Inne koty nie podchodzą do klatki a wielkopies idzie na palcach do misek a potem ucieka z pokoju.

Za jakiś czas zaczniemy puszczać ściszoną muzyke żeby sie przyzwyczajały.A jak podrosną to bede juz im odkrywać klatke żeby widziały co sie dzieje.

Zdjecia nie zafajne ale nie chce ich denerwować.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 02, 2010 12:19 przez wercia, łącznie edytowano 1 raz
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Wto cze 01, 2010 10:52 Re: Jastrzębie/śląsk Marcowe Ostatki ..bylo 4 jest 5 fot.str2

Ustaw zdjęcia w pionie - oddziel eneterem - bo się strona rozjeżdża :D

jestem pod wielkim wrażeniem Twojej akcji - gratuluję, życzę zdrowia alej rodzince i domków, najlepszych z możliwych - we właścwiwym momencie :D :ok: :ok: :ok:

Będę zaglądać :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 01, 2010 15:37 Re: Jastrzębie/śląsk Marcowe Ostatki ..bylo 4 jest 5 fot.str2

Akcja jak akcja :) Wszyscy tu tak robia haha
Nie moge sie doczkac jak bd mialy miesiac i beda pełzac mi po pokoju :) Buzie to mam dzis tak uhahaną że nie moge jej zamknąć.
A ten piaty maluch to mnie rozbroił :ryk: Jak rano wstalam myslalam ze mam rozdwojenie jazni :kotek:
Nie miala baba klopotu to wyszla do sklepu...

wercia

Post » Śro cze 02, 2010 12:17 Re: Jastrzębie/śląsk Marcowe Ostatki ..bylo 4 jest 5 fot.str2

Posprzątałam dziś 6-pakowi klatke,dostały świeże kocyki i czysty żwirek.Kocice wyciągłam i wziełam na ręce.Jako tako przetrzymała to i potem wróciła do domku.
Przy każdej możliwej okazji karmienia głaskam ją ,wtedy się zapomina i zaczyna mruczeć ,wykładając sie jak placek.
Maluszki są silne ,pełzają albo się biją o cycki.Takie małe liliputki :oops:

A to małe kluski.
Mamy juz 3 dni :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I mamusia vel.Złośnica
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 02, 2010 14:15 przez wercia, łącznie edytowano 2 razy

wercia

Post » Śro cze 02, 2010 12:20 Re: Jastrzębie/śląsk Marcowe Ostatki ..bylo 4 jest 5 fot.str2

Śliczne maleńtasy :1luvu:
Rodzinka miała szczęście, że Ciebie spotkała
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Śro cze 02, 2010 20:29 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy 3 dni :)))

Kicia bardzo chciała wyjśc na pokój więc klatke otwarłam i poszla do kuwety i odrazu qupa byla.Potem siedziała pod komputerem a maluszki spały.Moja siostra odrazu nogi do góy bo sie jej boji a to taki fajowy kotek.

Resocjalizuje sie :)
A przy nowej płycie Mariah Carey odrazu zasypia :ok:

I mamy mały problem bura Natasza była często bita przez zielonooką na podwórku jak wychodziła na dwór a teraz w domu są razem.Dziwnie się na siebie patrzą .

No ale na jednym wózku jadą obie.Natasza też z dzieciakiem przyszła a ta nowa ma aż pięć.Ale tak myśle ze do września z nową sie nie rozstane i zostanie u nas.Innej opcji nie widze.Mam nadzieje że reszta stada się dogada i jako tako będą koegzystować.

Dziś dokupiłam 2 nowe żwirku po 10 kg... maskara a jak te małe zaczną sisiać ... 11 kotków ojejuuuuuu

wercia

Post » Śro cze 02, 2010 20:38 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy 3 dni :)))

Jestem pod wrażeniem ;) A kotka nie jest dzika, musiała być czyjaś, trochę zdziczała przez pobyt na ulicy. Gdyby była naprawdę dzika, nie wzięłabyś jej na ręce, albo zostałabyś mocno poturbowana przy takiej próbie.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw cze 03, 2010 14:30 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy 3 dni :)))

Dzień Dobry :P
Dziś mam 4 dni :kotek:
Obrazek

wercia

Post » Pon cze 07, 2010 8:01 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy 4 dni :)))

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon cze 07, 2010 9:42 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy 4 dni :)))

Dziś mamy równy tydzień.

Kotka siedzi w klatce nie wychodzi wogóle.Wyciągałam ja kilka razy ale zaraz biegnie spowrotem.Maluchy rosną bardzo szybko.
Nie moge sie doczekac kiedy otworzą wkońcu oczy.

I mam swojego ulubieńca :1luvu: On jest taki gruby i najwiekszy z miotu.
Mój Filipek :oops:
Obrazek

Złosnica i kluski
Obrazek

Kiedy można ja wysterylizować ??
Chce to zrobić przed sierpniem bo wtedy jade na 2 tyg na wakacje i niewiem jak sobie rodzice z takim kotem poradzą.
Nikt tam rąk nie wkłada bo na nich syczy i lapami wywija.Beda sie bali jej sprzatac klatke.Teraz mam problem z karmieniem bo tylko ja tam moge zaglądać.Reszte straszy.
Może po sterylce by sie uspokojila.Po drugie boje sie że bedzie próbować nawiać z domu jak straci zainteresowanie malymi.

wercia

Post » Pon cze 07, 2010 9:53 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy tydzień :)))

Za parę tygodni małe zaczną się rozłazić, a kotka mniej ich będzie pilnować. Wtedy może będzie bardziej kontaktowa. Pod koniec lipca będą mieć 8 tygodni, chyba w ostateczności możesz ją wtedy wysterylizować - choć lepiej, żeby karmiła przez 12. Zobaczysz zresztą, jak im pójdzie nauka samodzielnego jedzenia. Nie wiem, czy kotka wytrzyma u Was jak już kociaki będą duże. U mnie na osiedlu dzika kotka porzuciła takie ok. 6-tygodniowe i po prostu sobie poszła.
Obrazek

Axa76

Post » Pon cze 07, 2010 10:10 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy tydzień :)))

Wlaśnie tego się boje.
Bede obserwować sytuacje i najwyzej szybciej ją ciachne.Tak jak z burą to było ( i jej rudym maluchem).Tylko że tamta po wypuszczeniu wróciła po 3 h do domu i jest do dziś.

Ten egzemplarz jest bardziej agresywny.Fuczy i ma niewyrażną mine.Sama musze uważac na ręce jak jej sprzątam bo chetnie by mnie ugryzła.

Chcę tylko zdąrzyć ją ciachnąć w odpowiednim momencie.Bo potem cała praca na marne.

wercia

Post » Wto cze 08, 2010 23:53 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy tydzień :)))

Moj faworyt Filip otwiera jedno oko.Narazie do polowy mu poszlo,reszta ma pozamykane narazie.

Mami
Obrazek

Dziś mi matka mówi koty podrapaly kanape bardzo mocno ,widac nitki :evil: ... a ja na to To napewno nie moje koty :twisted: A ona to czyje ..Ja na to NIEWIEM :ryk:

wercia

Post » Śro cze 09, 2010 8:06 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy tydzień :)))

Kicia jednak słodko wygląda :)
Obrazek

Axa76

Post » Pt cze 11, 2010 11:16 Re: Jastrzębie Marcowe Ostatki ..mamy tydzień :)))

Mam tydzien i 4 dni.Otwarłem jedno oko.
A ta baba mnie dzis zlapala i sadystycznie trzymala buuuuuu niewiem czym sie tak podnieca :evil:

Obrazek

edit : :twisted: dziwnie to wygląda ale nic mu nie zrobiłam :P

A tutaj mamuska.Biore ja na smierdzącego kitekata o smaku kurczaka i działa .Lize mi rece i do miski podchodzi jak jej to daje.
Obrazek

Gorąco nam !!
Obrazek

wercia

[poprzednia][następna]