Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Jana pisze:Dla chętnych filmik instruktażowy Atki na temat karmienia kociaka sondą![]()
Agn pisze:(...)Pisałam o tym, o czym piszę i teraz.
O Twoim sposobie traktowania ludzi na tym forum.
Forum to również miejsce dzielenia się tym doświadczeniem, o którym tyle piszesz. Ty się nie dzielisz. Żądasz, by ludzie nie pytali; każde pytanie, każdą wątpliwość traktujesz jako osobisty atak, za który należy Cię przepraszać.
O sile doświadczenia i wiedzy świadczy przede wszystkim zdolność do rozwiewania cudzych wątpliwości.
Dla mnie EOT.
Agn pisze:To jest pierwszy post skierowany bezpośrednio do Ciebie. Moje uwagi w tym wątku miały charakter ogólny i nie personalny - pisałam jak ja robię. Starałam się tym samym zasugerować Ci sposób wybrnięcia z pozycji osoby atakowanej - jeśli ktoś pyta się odpowiada, dopiero po udzieleniu rzetelnej odpowiedzi, jeśli do kogoś treść odpowiedzi nie trafia - można strzelić focha. Ale nie obrażać się za sam fakt postawienia pytania.
mirka_t pisze:Dzisiaj z językiem koteczki nr.2 chyba znacznie lepiej, choć wizualnie nadal niezbyt. Mała jednak rzuciła się na Animonde i je samodzielnie zgrzytając przy tym zębami.
mirka_t pisze:Dla mnie wszytkie Animondy są obrzydliwe. Maluchy dostają Animonda Vom Feinsten Kitten.
MariaD pisze:Z wątku: viewtopic.php?f=1&t=110981&start=240Agn pisze:(...)Pisałam o tym, o czym piszę i teraz.
O Twoim sposobie traktowania ludzi na tym forum.
Forum to również miejsce dzielenia się tym doświadczeniem, o którym tyle piszesz. Ty się nie dzielisz. Żądasz, by ludzie nie pytali; każde pytanie, każdą wątpliwość traktujesz jako osobisty atak, za który należy Cię przepraszać.
O sile doświadczenia i wiedzy świadczy przede wszystkim zdolność do rozwiewania cudzych wątpliwości.
Dla mnie EOT.
Twoje słowa Agn, są bardzo prawdziwe i celne i odnoszą się do każdego wątku, również do tego.
pixie65 pisze:Jana pisze:Nie pytałam, bo i po co![]()
A nie wiedząc z czym mamy do czynienia, nawet nie wiedziałabym jak takie pytanie zadać. Z czego jak mniemam doskonale zdajesz sobie sprawę.
No, mnie się zdarza pytać z ciekawości.
Nawet jeśli temat osobiście mnie nie dotyczy.
Łatwiej mi wtedy wyrobić sobie pogląd na rozmaite kwestie.
I pozwala mi to czasem rozumieć cudze decyzje o podejmowaniu lub nie podejmowaniu określonych działań.
Jana pisze:pixie65 pisze:Jana pisze:Nie pytałam, bo i po co![]()
A nie wiedząc z czym mamy do czynienia, nawet nie wiedziałabym jak takie pytanie zadać. Z czego jak mniemam doskonale zdajesz sobie sprawę.
No, mnie się zdarza pytać z ciekawości.
Nawet jeśli temat osobiście mnie nie dotyczy.
Łatwiej mi wtedy wyrobić sobie pogląd na rozmaite kwestie.
I pozwala mi to czasem rozumieć cudze decyzje o podejmowaniu lub nie podejmowaniu określonych działań.
No więc dziś, przy okazji wizyty w lecznicy, dopytałam onkologa. Dowiedziałam się, że jest duża różnica w postępowaniu, różnica dla kota oczywiście przede wszystkim. Należy jednak pamiętać, że musiałam zadać bardzo ogólne pytanie (i nie wszystkie odpowiedzi na pytania weta znałam), więc i odpowiedź uzyskałam niezbyt szczegółową.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 785 gości