Kto pokocha kocią staruszkę..?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 09, 2010 15:43 Re: Kto pokocha kocią staruszkę..?

mukki pisze:Przepraszam, że tak długo nie zdawałam relacji z poczynań Pani Lisek :)
Pani Lisek po przeczekaniu największych mrozów w ploterowni postanowiła powrócić na stare śmieci - wyraźnie o to poprosiła, po otwarciu drzwi przeciągnęła się i dostojnym krokiem poszła sprawdzić, czy coś się zmieniło pod jej nieobecność. Reszta kociarni - jej dzieci i wnuki - przywitały ją z ogromną radością, wyraźnie stęskniły się. Wprowadziła się - z resztą rodziny - do przyczepy kempingowej udostępnionej kotom przez sąsiada. Co rano przychodzi do mnie na przytulanie i śniadanko, potem mleczko i chrupki u sąsiada i obiadek - znowu u mnie. Wygląda pięknie! Nabrała ciałka, futerko zgęstniało, błyszczy jak nasmarowane brylantyną i odzyskało wspaniały, lisio rudy kolor. Nawet brzuszek, bardzo rozdęty po tylu ciążach zmalał i koteczka zrobiła się zgrabna i zdrowa jak rydz. W pracy postanowilismy, że jeśli tylko Pani Lisek zechce, będzie mogła zamieszkać u nas w biurze. Mamy już jedną kicię biurową, dogadują się ze sobą, więc nie będzie problemu. Przypuszczam jednak, że póki co wygrywa przyczepa i absolutna swoboda poruszania się, ale na zimę ma już zapewnione ciepłe i wygodne lokum. Jest kotem wolnym, ale nie bezdomnym :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pt kwi 09, 2010 16:53 Re: Kto pokocha kocią staruszkę..?

WOLNOŚĆ :mrgreen: :kotek: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob kwi 10, 2010 16:29 Re: Kto pokocha kocią staruszkę..?

to.....na wątku seniorów przenosimy kicię do postu kotów, które domki mają :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon kwi 12, 2010 16:26 Re: Kto pokocha kocią staruszkę..?

Tak, w zasadzie można przenieść :) Pani Lisek stała się bardzo lubianym kotem, codziennie czeka na nią jakiś drobny przysmaczek. Wszyscy żałują, że na razie woli brykanie na wolności,zamiast wylegiwania się na fotelu w biurze, ale pewnie jak powrócą chłody, Pani Lisek będzie chciała skorzystać z ciepełka i miękkiej poduchy :) Jest cudownym, niesamowicie wdzięcznym kotem o ogromnym wdzięku i urodzie :)
Optymiści wierzą, że świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedzą, gdzie świat ma ten otwór...

mukki

Od: Wto gru 02, 2008 15:00

Post » Nie kwi 25, 2010 13:04 Re: Kto pokocha kocią staruszkę..?

Doczytałam... :D
Fajnie ,że tak się ułożyło pomyślnie dla koteczki... :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto cze 01, 2010 13:04 Re: Kto pokocha kocią staruszkę..?

Biedna Pani Lisek miała jakąś niemiłą przygodę. Nie pokazywała się od kilku dni - nie niepokoiło mnie to, bo czasem jej się tak zdarza, dzisiaj przyszła na śniadanie i widzę, że kocinka ledwie się rusza, przednia łapka w górze. Na szczęście trzymam w pracy na wszelki wypadek transporterk, więc natychmiast kotę zapakowałam i do weta. No i okazało się, że łapka na szczęście nie jest złamana, ale jest mocno poraniona. Musiało się to stać parę dni temu, bo wdała się infekcja, utworzył ogromny ropień - no, nieciekawie bardzo. Rana została oczyszczona, kocinka dostała antybiotyki i środki przeciwzapalne i jutro znowu jedziemy na czyszczenie, bo nie dało się jej drenu założyć ( moja waleczna tygrysica..). I teraz śpi w klatce - bidulka zabandażowana do połowy. No, ale całe szczęście, że się pojawiła akurat jak byłam, bo bez leczenia raczej by sobie nie dała rady. Teraz trzymajcie kciuki za wyzdrowienie i żeby jeszcze przy okazji jakiegoś świństwa nie podłapała, bo jest osłabiona, a ja właśnie przerobiłam w domu koci szpital :)
Optymiści wierzą, że świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedzą, gdzie świat ma ten otwór...

mukki

Od: Wto gru 02, 2008 15:00

Post » Wto cze 01, 2010 19:40 Re: Kto pokocha kocią staruszkę..?

kciuki za zdrowie kocinki :ok:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

[poprzednia]