Tarnobrzeg - powódź - KRK transport darów 23.07 !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 01, 2010 8:48 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

co za wstretni podli ludzie :(

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto cze 01, 2010 8:59 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Uratowany, uratowany :) Tam dwie łodzie płynęły, jak babsztyl zaprotestował, to wciągnęli go na drugą łódź i zabrali na ląd (miał takie smutne oczka, nie rozumiał dlaczego nie może być ze swoimi :( )

Wrzask babsztyla do psa, który jest pośrodku wielkiej wody i traci siły: "do budy! do budy!" rozwalił mnie zupełnie.

I jak babsztyl + mąż opowiadali jak to wzięli kredyt na remont, jeszcze go nie skończyli, a tu wszystko zniszczone, a raty spłacać trzeba, i jak tu żyć, to jakoś tak dobrze mi się zrobiło, wiem - jestem podła :mrgreen:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Wto cze 01, 2010 9:11 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

mnie tez się zrobiło miło :smiech3: również jestem wredna :evil: - niech płacą i płaczą - za tego biedaka, za jego cierpienia

Basia1968

Od: Nie kwi 25, 2010 17:59

Post » Wto cze 01, 2010 10:02 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Basia1968

Od: Nie kwi 25, 2010 17:59

Post » Wto cze 01, 2010 10:16 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

ewar pisze:Brak mi słów.Oglądałam program Wiernikowskiej.Ludzie nie chcieli ratować swojego psa.Wierna psina pływała za nimi,a oni go wypychali z pontonu."A niech się utopi" to słowa jego właściciela.

Oglądałam i myślałam, że mi serce pęknie :( Nie wierzyłam własnym uszom, jak "właściciel" wypowiadał słowa "niech się utopi" Pogryzłabym go osobiście drania. wrrrrrrrr :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto cze 01, 2010 10:28 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Dobrze, że uratowali, może będzie miał od tej pory lepszych Dużych :(
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Wto cze 01, 2010 10:51 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Przekleję z dogo:
To jeszcze ja się rozliczę.
Paczka dla dzieci była zabrana od Toszy (z miau) ale do niej trafiła z Warszawy a to już poza moją percepcją (chyba poza butami bo te zdaje się były od Toszy). Jedzenie i rzeczy dla zwierzaków ze szkoły od progect (miau), BarbAnn (miau), Ulli (miau) i miszeliny (miau - właściwie to od ludzi namierzonych przez miszelinę ) i Toszy trafiły bezpośrednio do Machowa (gdzie są popowodziowe zwierzaki). Ubrania, proszek i mydła (od Ulli), jedzenie i rzeczy dla ludzi trafiły do Ośrodka Opiekuńczo-Wychowawczego w Grębowie (tam mieszkają ludzie z terenów zalanych). Piec od Nordstjerny dowiozła Mila i pewnie też niebawem się dowiemy gdzie trafił.

Poprzedni mój transport z 22/05 trafił do Stowarzyszenia (klatki, transportery, koce, jedzenie dla zwierzaków) i do Ośrodka Interwencji kryzysowej w Tarnobrzegu (kołdry, jedzenie, środki czystości dla ludzi).

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto cze 01, 2010 13:10 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Rustie pisze:Uratowany, uratowany :) Tam dwie łodzie płynęły, jak babsztyl zaprotestował, to wciągnęli go na drugą łódź i zabrali na ląd (miał takie smutne oczka, nie rozumiał dlaczego nie może być ze swoimi :( )

Uffff, całe szczęście, że piesek się uratował.

Rustie pisze:Wrzask babsztyla do psa, który jest pośrodku wielkiej wody i traci siły: "do budy! do budy!" rozwalił mnie zupełnie.

I jak babsztyl + mąż opowiadali jak to wzięli kredyt na remont, jeszcze go nie skończyli, a tu wszystko zniszczone, a raty spłacać trzeba, i jak tu żyć, to jakoś tak dobrze mi się zrobiło, wiem - jestem podła :mrgreen:

Kurczę, też chyba jestem wredna, ale jakoś tak lżej mi się na sercu zrobiło :wink:
Takie sytuacje wyzwalają we mnie najgorsze emocje :twisted:.

Dziewczyny, robię teraz zbiórkę kasy wśród moich znajomych niezrzeszonych ani na miau, ani na dogo na zakup karmy. Znalazłam w Krakvecie promocję 15 kg karmy dla psów + 15 gratis za 139 zł. Zobaczę ile mi się zebrać funduszy do końca tygodnia i natychmiast zamówię karmę i prześlę na adres wskazany przez Sylwkę.
Karma trochę podława, ale jak mi powiedziała Sylwka, chodzi w tym momencie o ilość, a nie jakoś karmy.
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Wto cze 01, 2010 14:18 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 01, 2010 15:11 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Co za wstrętny babofon :evil: :evil: :evil: :evil:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Wto cze 01, 2010 20:06 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Mogli tego babsztyla wrzucić do wody żeby sobie popływał :evil:
Obrazek

mamakuku

Od: Pon lut 09, 2009 15:15

Post » Wto cze 01, 2010 22:13 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Sylwka pisze:Ciągle bardzo potrzebna karma. Codziennie duże ilości rozwożone są na tereny popowodziowe. Są dokarmiane zwierzęta na miejscu, uratowane z powodzi umieszczone w hali udostępnionej przez kopalnię Machów i przebywające u wetów. Niestety jeszcze długo taka pomoc będzie niezbędna, dlatego jeśli możecie to proszę wysyłajcie karmę zarówno psią jak i kocią. Na sporym terenie wciąż jest woda. Ludzie są załamani, rozdrażnieni. Zwierzaki zdezorientowane i głodne. Bez naszej pomocy garstka ludzi z Tarnobrzega i Sandomierza tego wszystkiego nie udźwignie.

Ludziki to może znów zbiórka po 10 zł? Karma jeszcze długo będzie potrzebna w sporych ilościach. Teraz uzbieraliśmy naprawdę dużo, pewnie teraz mniej się uda, ale może dołożą się nowe osoby? 10 zł to nie dużo, ale już kilka takich 10 zł i można kolejny duży worek zamówić.
Może teraz coś dla kotów? Na allegro na większości aukcji duże worki (nawet już od 7,5 kg) mają kuriera gratis. Moim zdaniem karma nie musi być super jakości, chociaż jakby się znów trafiła taka super okazja jak teraz to trzeba korzystać :ok:
Ale pewnie większość tych zwierzaków i tak jadła wcześniej co najwyżej pedigree czy wiskasy.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Wto cze 01, 2010 22:38 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Trafi się :ok:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Śro cze 02, 2010 7:09 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Amanda_0net pisze:Trafi się :ok:

:mrgreen:

to ja od razu mówię że dorzucam na kupkę 10 zł
są inni chętni?
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro cze 02, 2010 8:15 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Amanda_0net pisze:Trafi się :ok:

Po ile za kg udało ci się kupić psią karmę?

Właśnie się zastanawiam nad kupnem drugiej partii karmy , w końcu zaczął się nowy miesiąc.

krakusik8

Od: Nie mar 29, 2009 23:01

[poprzednia][następna]