Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 30, 2010 19:10 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Jak one będą w miarę samoobsługowe to co masz na myśli mówiąc "obciążać" ?

Kuwete i tak raz dziennie sprzątam...
Miski raz/dwa razy dziennie napełniam...

Będzie z kim spać ;)

Chyba, że myślisz o kwestiach finansowych...to tu Ci przyznam rację, bo to jest obciążenie.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie maja 30, 2010 22:15 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Dzwoniła dziś Pani Zdenia, na działkach są 3 nowe kociaki :roll: ale w slicznych chodliwych kolorkach :1luvu:
Jeden rudasek i 2 rudo czarno mazane :lol:

Dziś nowa Pani dzwoniła o Hugo, b sympatyczna i obeznana w temacie... więc coś się kręci, może chłopak pójdzie w tyg. do nowego domku to zgarniemy kolejne :ok:

Co do obciążania miałam na myśli zamieszanie związane z ich obecnościa, jakoś jak tak ciągle masz oczy "na zapałki" to mam wyrzuty sumienia :lol: serio :!:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie maja 30, 2010 23:00 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Marea pisze:Dzwoniła dziś Pani Zdenia, na działkach są 3 nowe kociaki :roll: ale w slicznych chodliwych kolorkach :1luvu:
Jeden rudasek i 2 rudo czarno mazane :lol:

Dziś nowa Pani dzwoniła o Hugo, b sympatyczna i obeznana w temacie... więc coś się kręci, może chłopak pójdzie w tyg. do nowego domku to zgarniemy kolejne :ok:

Co do obciążania miałam na myśli zamieszanie związane z ich obecnościa, jakoś jak tak ciągle masz oczy "na zapałki" to mam wyrzuty sumienia :lol: serio :!:

Ja oczy na zapałki mam nie od zajmowania się kotami :)
Koty to akurat relax...pretekst do tego , żeby sobie przerwę zrobić w ryciu...
Poczekaj do czerwca...jak będę się uczyć do egzaminu z patomorfologii...to dopiero będzie odjazd!!
Mam do wrycia 960 stron formatu A4, wykłady z 2 lat i aż niecałe dwa tygodnie na to :ryk:
Wcześniejsza systematyczna nauka...cóż poszła w las, bo więcej zapomniałam już jak umiałam...
A 10.06 mam egzamin z medycyny ratunkowej...która jest dla mnie totalną abstrakcją, bo zajęć mieliśmy bagatela 5 po 4h...

Sesje zwykle odsypiam przez cały lipiec...w sierpniu się budzę na sesję poprawkową :roll: jak mam...w zeszłym roku nie miałam...w tym też bym tak chciała :placz:

Ile te kociaki mają?

seja

Post » Pon maja 31, 2010 7:17 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

seja pisze:Ile te kociaki mają?

Nie wiem, ale biegają juz same i niektóre coś tam podjadały...więc pewnie minimum 4-5 tyg.
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 31, 2010 12:41 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Hugo ma biegunkę...Asia panikuje, byłam u Doktora jak dzwoniła, Dr kazał nie siać paniki i zapodać malcom antybiotyk który dostała Gagusia w Sobote + probiotyki i obserwować...mam nadzieję że to nic poważnego .... kociaki wszytskie mają energię generalnie, jedzą w miarę....
Dziś ok 16 przyjeżdża Pani chetna na Hugosia go obejrzeć i pogadać :ok:
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 31, 2010 12:44 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Marea pisze:Hugo ma biegunkę...Asia panikuje, byłam u Doktora jak dzwoniła, Dr kazał nie siać paniki i zapodać malcom antybiotyk który dostała Gagusia w Sobote + probiotyki i obserwować...mam nadzieję że to nic poważnego .... kociaki wszytskie mają energię generalnie, jedzą w miarę....
Dziś ok 16 przyjeżdża Pani chetna na Hugosia go obejrzeć i pogadać :ok:

Dostaną, dostaną... tylko będę musiała sobie zapisywać co już podałam a czego nie...bo trochę ciężko mi się myśli...

seja

Post » Pon maja 31, 2010 17:30 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Dziś do Seji na wizytację przyjechały 2 bardzo fajne Panie, jedna kociara druga jej sąsiadko-koleżanka która chce kociaka :) spodobał im się Hugo i prawdopodobnie w Piatek zawiozę go do nowego domku :ok: Mam nadzieję że jego biegunka to problem chwilowy i nic z tego się nie wykluje huh
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 31, 2010 17:48 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Obrazek

Info o Hesiu, który tymczasował kilka dni u Soso i został przekazany Pani Wet Alicji:

Koteniek już w pełni zdrowy i poszedł już na nowe włości, jego domek jest wprost zachwycony koteczkiem, super dogadał się z pozostałymi zwierzakami, a pierwsze co zrobił po wejściu do nowego domku: władował się na kolana Pana domu i zasnął. Spi z nimi w łóżku i bezsprzecznie podbił ich serca :1luvu:

Co do "tragedii balonowej" - balkon był zabepieczony ale kot który wypadł znalazł sposób by gdzieś tam się w małą dziurkę wcisnąć i niestety stała się tragedia, Państwo już pozabezpieczali wszytsko i będą o kociaka bardzo dbać!
Obrazek

Marea

Post » Wto cze 01, 2010 8:39 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Łapanki i sterylki :roll:

Dzisiejsza łapanka poszła szybko i gładko :!: Złapana od P.Zdeni z podwórka kotka buraska z wyłupiastymi oczami, która rujkowała kilka tyg. temu, brzucha jeszcze nie widać ale pewnie zaciążona + z działek mamuśka białasków.
Ale żeby nie było za łatwo i pięknie u weta ta buraska uciekła przy przerzucaniu do klatki iniekcyjnej :evil: zrobiła kipisz w gabinecie, zniszczyła żaluzje doktorowi, znieczulaliśmy ją przez owe żaluzje, gdy lekko padła gimnastykując się wcisneliśmy ją do transportera w którym nadal się rzucała, masakra! DR stwierdził że chyba ostatni rok sterylki dla dzików robi bo już sił nie ma :roll: Wszyscy spoceni i zdenerwowani...Dr chyba mnie znienawidzi :roll:
Obrazek

Marea

Post » Wto cze 01, 2010 8:41 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

W budce u P. Zdeni są 2 maluszki, wystawiały łepki gdy inne koty jadły, ich mamuśka ma śliczne zielone oczy i ciemno popielate futerko, cudna...przyadłoby się ją złapać na sterylkę ale nie ma co z maluszkami robić... :roll:
Obrazek

Marea

Post » Wto cze 01, 2010 11:08 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

zdjęłam wczoraj 200 zł za białe kotki z hallera, zrobiłam wypłatę dr kasprzykowi.
tak białą ślicznotka już w nowym domku u super studentów w gdańsku, wróciła do was do gdańska :wink:
adopcje stoją..........................
Ostatnio edytowano Wto cze 01, 2010 22:16 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto cze 01, 2010 22:00 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Jak Hugoś w piątek pojedzie do DS, to w sumie możesz tą trójkę łapać i przywieźć.
One są już samoobsługowe, to tylko kuwetę i miski mam do obsługi...
Przez najbliższe 2 tygodnie to raczej z domu nie będę się wynurzać...chyba, że do sklepu więc będzie komu się nimi opiekować ;)

seja

Post » Śro cze 02, 2010 2:47 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

Hugoś znowu zwymiotował.
Dalej zbieguniony...

seja

Post » Śro cze 02, 2010 5:54 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

:( dajesz im ten anytbiotyk? dziwne to wszytsko, mały biega, je, ma energię...
Obrazek

Marea

Post » Śro cze 02, 2010 18:57 Re: Gda. Nowe kociaki, Rudy i Szylkrety na działkach PILNIE DT!

daj znać czy po zmianie żwirku poprawiło mu się....mam kilka gerberków indykowych :ok: i Conva jeśli trzeba...powiedz tylko słowo :lol: super byłoby gdyby juuz się ustabilizowały jego kupki zanim do domku pójdzie :roll:
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]